EpShark

Británie: Migranti dostávají ubytování zdarma, zatímco každých 19 hodin zemře bezdomovec

22. 8. 2019



Podle nově zveřejněných údajů zemře ve Velké Británii v průměru každých 19 hodin bezdomovec.

Data odhalují, že za posledních šest měsíců zemřelo nejméně 235 bezdomovců, ve věku od 16 do 104 let.

Stejná čísla z loňského roku ukázala 449 úmrtí za 12 měsíců - v průměru za každých 20 hodin - což naznačuje, že četnost umírání bezdomovců se výrazně zvýšila, navzdory zvýšenému povědomí o této záležitosti.

Charity a poslanci v oblasti bezdomovectví vyzvali Borise Johnsona, aby se zabýval „čirým nedostatkem“ dostupného sociálního bydlení v celé zemi a aby zvýšil příspěvek na bydlení tak, aby pokrýval skutečné náklady na nájem a aby zajistil vyšetřování všech úmrtí bezdomovců.

Ministr bydlení John Healey obviňuje konzervativce a řekl: „Ministři se naléhavě potřebují vrátit k plánům Labouristů na ukončení spaní na ulici a vybudování tisíců cenově dostupnějších domů.“

Matthew Downie, ředitel úřadu pro vnější záležitosti v krizi, řekl, že je hanebné, že stovky zranitelných lidí po celé zemi zemřely bez důstojnosti a bezpečného domu. "Víme, že bezdomovectví může být ukončeno po celé Velké Británii, ale pouze tím, že vláda bude řešit základní příčiny."

Chris Wood ze Shelteru, řekl: „Strašlivé úrovně bezdomovectví v celé zemi by nás měly zahanbit, ale skutečnost, že tolik lidí umírá v tak hrozném stavu - včetně dospívajících a starších - je národní skandál. Tyto úmrtí nelze ignorovat a od nového předsedy vlády požadujeme okamžitou akci.“

Zpráva přichází poté, co akademičtí pracovníci na univerzitě v Birminghamu zjistili, že lidem bez domova byl odepřen přístup k základní zdravotní péči, přičemž „vnímaná stigmata a diskriminace“ ve zdravotnických zařízeních způsobovala „zbytečné úmrtí“.

Výzkum zjistil, že bezdomovcům byla odepřena registrace na ordinaci praktického lékaře a byli propuštěni z nemocnice na ulici bez doporučení poskytovatelům primární péče.

Přichází to uprostřed prudkého nárůstu spaní na ulicích v Anglii, kdy vládní údaje ukazují, že počet lidí spících na ulicích se za posledních osm let zvýšil o 165 procent.

Mluvčí vlády řekl: „Je prostě nepřijatelné, aby byl jakýkoli život zkrácen kvůli bezdomovectví. Tato vláda je odhodlána zajistit, aby každý měl bezpečné místo k životu. Městské rady jsou zodpovědné za pomoc lidem, kterým hrozí, že budou bez domova, aby mohli získat bezpečnost a podporu, kterou potřebují.“

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: