EpShark

Gallant: Operace bude pokračovat, dokud nebude Hamás zničen nebo dokud nebudou vrácena rukojmí

14. 5. 2024



INN

Ministr obrany navštívil dělostřeleckou baterii poskytující podporu vojákům v Rafáhu, říká, že Hamás „reaguje pouze na sílu“.

Ministr obrany Yoav Gallant dnes (v úterý) navštívil dělostřeleckou baterii, která poskytuje palebnou podporu jednotkám IDF působícím v oblasti Rafáhu. Ministr Gallant s jednotkami hovořil a prohlédl si jejich činnost.

„Dnes jsem projížděl Rafáhem a setkal jsem se s veliteli a vojáky, kteří tam působí. Chci všem připomenout něco zásadního – vrazi (teroristé Hamásu), kteří se vydali do (izraelských obcí) Sufa, do Holitu a zaměřili se také na Jated, Jevul, Neveh a další místní obce, pocházeli z oblasti Rafáhu. Zaměřujeme se na teroristy, kteří zavraždili naše děti,“ řekl Gallant.

Dodal: „Včera jsem nařídil IDF, aby vstoupila do oblasti Rafáhu, obsadila přechod a plnila své úkoly. Tato operace bude pokračovat, dokud nezlikvidujeme Hamás v oblasti Rafáhu a v celém pásmu Gazy, nebo dokud se nevrátí první rukojmí.“

„Jsme ochotni přistoupit na kompromisy, abychom přivedli zpět rukojmí, ale pokud bude tato možnost zrušena, budeme pokračovat a operaci ‚prohloubíme‘ – stane se tak v celém pásmu (Gazy) – na jihu, v centru i na severu. Hamás reaguje pouze na sílu, takže naše akce zintenzivníme a vojenský tlak povede k tomu, že (teroristickou) organizaci Hamás rozdrtíme,“ řekl.

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: