EpShark

Ekonomika - zprávy


Víkendář: AI může měnit svět, ale ziskovost některých firem ne


Analytik společnosti Guggenheim John DiFucci hovoří o „novém normálu“ u amerických softwarových společností. Na Yahoo Finance poukázal na to, že v posledních dvou desetiletích rostly výdaje na IT asi… (Patria)

Optimistický závěr týdne


Americké trhy v závěru týdne umazávaly nastřádané ztráty. Inflace za červen dopadla dle očekávání – meziměsíční nárůst o 0,1 % a meziroční o 2,5 %. Investoři si tak lehce oddychli a začali opět… (Patria)

Fungovalo to dobře a pak najednou vůbec


Poslední roky přinesly rozpad řady do té doby slušně fungujících korelací, či dokonce kauzalit. Namátkou třeba ty mezi reálnými sazbami na straně jedné a cenami zlata, či valuacemi akcií na straně… (Patria)

Akcie se zvedají, ale namísto návratu technologií probíhá rotace do tradiční ekonomiky


Závěr týdne na akciových trzích vypadá dobře. Zatím, chtělo by se dodat po včerejší otočce Wall Street dolů. Hlavní indexy slušně stoupají, v Evropě se DAX dostal půl procenta do plusu, CAC40 či… (Patria)

EU oficiálně zahájila řízení se sedmi členskými státy kvůli vysokým deficitům


Evropská unie dnes oficiálně zahájila řízení se sedmi členskými státy EU, které překračují stanovené rozpočtové deficity. Oznámila to dnes Rada EU, která zastupuje členské státy. (Patria)

Rozkol mezi top techy a zbytkem trhu nebyl stabilní. Probíhá hledání nové rovnováhy, soudí exmanažerka Goldman Sachs


Abby Joseph Cohen působila ve vedení Goldman Sachs, nyní učí na Columbia Business School a na Bloombergu hovořila o svém pohledu na dění v ekonomice a na trzích. (Patria)

Perly týdne: Korekce ano, medvědí trh ne


Ed Yardeni míní, že korekce se bude koncentrovat zejména na velké technologické firmy, obrat k plošné korekci a medvědímu trhu je nyní nepravděpodobný. (Patria)

Jakub Blaha: Automobilky mají za sebou katastrofický týden


Tento týden byl pro fanoušky akcií z automobilového průmyslu nekončící noční můrou. Nejprve to odstartovalo německé Porsche (P911), když v úterý, den před svými kvartálními výsledky, vydalo profit… (Patria)

Sabotáže ve Francii na prahu olympijských her: Koordinované žhářské útoky zasáhly železnici


Francouzská vysokorychlostní železnice v noci čelila koordinované žhářské sabotáži s cílem zásadně narušit dopravu ve Francii a zejména v Paříži. Dnes ráno o tom informoval francouzský železniční… (Patria)

Jak se postavit k technologiím při nynějších korekcích na trhu? Neutíkala bych plošně od velkých i vybírala mezi…


Velké technologické společnosti generují obrovský tok hotovosti a jsou tudíž schopny samofinancovat vysoký objem investic. Pro CNBC to uvedla Rebecca Patterson, která dříve působila jako strategička… (Patria)