EpShark

Ekonomika - zprávy


„Reálná a finanční“ aktiva – relativní návratnost za posledních sto let


Minulý týden jsme se dívali na cyklus a trend v relativních cenách zlata a akcií. S malou poznámkou o tom, že akcie jsou vlastnické podíly „reálných“ firem a nejsou tudíž aktivem, které bych… (Patria)

Výhled analytika pro výsledky ČEZ: Ceny elektřiny podporou ziskovosti. Dozvíme se návrh dividendy?


ČEZ 14.května před otevřením trhu představí výsledky svého hospodaření za 1. kvartál letošního roku. Začátek konferenčního hovoru je naplánován na stejný den v 16:00 SEČ. (Patria)

Johnson & Johnson prodá zbývající podíl ve firmě Kenvue, kterou vyčlenil


Americká společnost Johnson & Johnson (J&J) prodá zbývající podíl 9,5 procenta ve firmě Kenvue, která se zaměřuje na oblast spotřebitelského zdraví. Hodnota podílu činí podle poslední závěrečné ceny… (Patria)

Spekulanti si při čekání na data vzpomněli na své oblíbené meme akcie


Pondělní obchodování nesvědčí třeba Alphabetu, protože Open AI se chystá jednak spustit více konkurenční službu k vyhledávání a také je údajně před dohodou s Applem, který by měl využívat jeho… (Patria)

Turecká vláda představila úsporný plán, který má pomoci snížit inflaci


Turecká vláda dnes představila úsporný plán, který má omezit státní výdaje, zvýšit efektivitu veřejného sektoru a pomoci zajistit pokles inflace. Úsporná opatření přicházejí v době, kdy se Turecko… (Patria)

TESLA KARLÍN, a.s.: Pozvánka na valnou hromadu


TESLA KARLÍN, a.s. (IČ 45273758) TESLA KARLÍN, a.s. zveřejňuje pozvánku na valnou hromadu společnosti, která se koná 12.6.2024. Více informací na odkaze: http://www. (Patria)

Investiční strategie: Nenapodobitelný styl legendárního Buffetta


Během minulého roku jsem zde postupně představoval nejlepší tradery všech dob. Představili jsme si například notoricky známého George Sorosa, ale také poněkud méně známé burziány jako André Kostolány… (Patria)

Týdenní výhled: Reportem týdne bude americká inflace. Čína zveřejní data, USA na ni uvalí cla


Začíná inflační týden. Česká inflace hned na úvod překvapila skokem na 2,9 procenta, čímž naznačila, že čas zrychleného uvolňování měnové politiky je u konce a ČNB bude dál pokračovat už jen tempem… (Patria)

Poslední volná místa na setkání s analytikem a makléřem Patria Finance v Liberci již tuto středu od 16:00


Patria Finance pořádá již tradiční událost Setkání s analytikem a makléřem Patria Finance, které se uskuteční ve středu 15. 05. od 16:00 do 18:00 na adrese Pytloun Grand Hotel Imperial Liberec, 1. (Patria)

Koruna začíná týden posílením po překvapivě vysoké inflaci


Tento týden se sice bude sledovat hlavně americká inflace, ale hned na začátek překvapila ta česká. Především kvůli potravinám se meziroční růst spotřebitelských cen vyhoupl na 2,9 z 2,0 procenta,… (Patria)