EpShark

Ekonomika - zprávy


Jaký by „měl být“ poměr cen akcií k objemu peněz?


Občas můžeme narazit na různé teze o vztahu mezi peněžní nabídkou/likviditou na straně jedné a děním na akciovém trhu na straně druhé. Ty úplně nejjednodušší celkem přesvědčivě vyvrací poslední roky,… (Patria)

Spolupráce Applu a Alphabetu dnes nastartovala zájem o technologie


Týden začal lepšími čínskými daty a dál se bude odvíjet hodně v režii centrálních bank. Mezitím ale stihla opět nastartovat zájem investorů o technologický sektor zpráva o možné spolupráci firem… (Patria)

Gerber: Situace v Tesle by se mohla změnit k lepšímu…


Ředitel investiční společnosti Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, Ross Gerber, hovořil na Yahoo Finance o svém pohledu na Teslu a její akcie. (Patria)

Ceny starších bytů v Praze, Brně a Ostravě vzrostly, dorovnávají loňsky pokles


Ceny, za které se začátkem letošního roku nabízejí starší byty v Praze, Brně a Ostravě, meziročně vzrostly o jednotky procent. Například v Praze v loňském lednu činila cena za metr čtvereční 115. (Patria)

Týdenní výhled: Jak moc změní Fed projekci sazeb na letošek?


Po nervy drásajících víkendových volbách v Rusku se vracíme do běžného režimu. Začíná týden, ve kterém budou pozornost investorů přitahovat především centrální banky. (Patria)

Než otevře Wall Street: Alphabet, Nvidia, PepsiCo


Hlavní zámořské indexy uzavřely minulý týden poklesem, přičemž nejvíce trpěly technologické společnosti, které jsou na jakýkoliv impuls nejcitlivější. (Patria)

Týden začíná opatrně pro akcie i dluhopisy. O slovo si řekla AI, ale pozornost míří k sazbám


Začátek týdne, který se bude točit hlavně kolem centrálních bank, přináší klíčovým akciovým trhům mírné zisky. Hlavní evropské indexy se drží těsně v zeleném, přesvědčivější zisky kolem půl procenta… (Patria)

Eurostat: Míra inflace v EU v únoru zvolnila na 2,8 procenta, česká klesla pod unijní průměr


Míra inflace v Evropské unii v únoru zvolnila na 2,8 procenta z lednového tempa 3,1 procenta. Ve své zprávě to dnes uvedl statistický úřad Eurostat. V České republice inflace klesla pod unijní… (Patria)

Komerční banka, a. s.: Znovuzvolení členky Představenstva KB


Komerční banka, a.s. IČ 45317054 Společnost Komerční banka, a.s. zveřejňuje oznámení o znovuzvolení členky Představenstva KB. Více informací zde. More information here. (Patria)

Růst maloobchodu a průmyslu v Číně na začátku roku překonaly odhady analytiků


Čínský maloobchod se v prvních dvou měsících roku meziročně zvýšil o 5,5 procenta, průmyslová produkce pak o sedm procent. Oba údaje překonaly očekávání analytiků. (Patria)