EpShark

Tajani: Brexit bude sloužit jako odstrašující příklad pro ostatní, kteří chtějí opustit EU

12. 3. 2019



Prezident Evropského parlamentu, Antonio Tajani, hanebně prohlásil, že „většina“ Britů chce zůstat v Evropské unii - a že Brexit by měl sloužit jako „odstrašující příklad“ pro ostatní země, které zvažují odchod z EU.

Tajani říká v šíleném rozhovoru pro německý Berliner Morgenpost o Brexitu: „Britská vláda říká: Pojďme. Ale většina obyvatel říká: Chceme zůstat. To dokazují všechny průzkumy. Byl bych velmi rád, kdyby Britové zůstali v EU.“

Varuje, že „největší chybou“ by byl „chaotický Brexit bez smluvní regulace“ a také trvá na tom, že zpoždění Brexitu by nemohlo trvat „více než několik týdnů“, s konečnou lhůtou v červenci kvůli novým poslancům Evropského parlamentu v té době zvolených.

Tajani také říká o každém odložení po 29. březnu, že „Britové nám musí sdělit důvod k posunu – například říct, že chtějí tento čas využít pro nové volby nebo nové referendum“.

A když se zeptal, jestli si myslí, že by jiné země mohly následovat Spojené království a opustit EU, řekl Morgenpost: „Myslím, že to není možné. Británie bude sloužit jako odstrašující příklad.“ Tahle odpověď mluví za všechno.

Konzervativní poslanec Greg Hands na rozhovor odpověděl slovy: „Dobrým příkladem úplného rozporu Bruselu s názorem Spojeného království je tento rozhovor s předsedou Evropského parlamentu Tajanim (v němčině): říká, že britská vláda vede lidi z EU proti jejich vůli a chce druhé referendum.“

"Mám na mysli, má vůbec ponětí, jak špatně by bylo, kdyby Brusel nařídil druhé referendum?"

Tvrdý a despotický přístup těch v Bruselu opět podtrhuje, proč je dobré, že Spojené království opouští EU.

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: