EpShark

Migranti zapalují auta, močí a kálí na ulicích - ve Švédsku je to hate speech

17. 5. 2017



Sedmdesátiletá švédská důchodkyně čelí hrozbě čtyř let ve vězení, za to že zveřejnila na facebooku, stížnost, že migranti vykonávají potřebu na veřejnosti. Prý se jednalo o takzvanou "hate speech".

Podle obžaloby, žena přes facebook psala pohrdavě o cizincích. V příspěvku z roku 2015, napsala, že "migranti zapalují auta, močí a kálí na ulicích". Podle obžaloby tím podněcovala rasovou nenávist a tak porušila zákon (zákon o podněcování rasové nenávisti - Hets mot folkgrupp, nebo HMF). Jako důkaz posloužil screenshot z facebooku.

Obviněná žena přiznala při výslechu, že příspěvek napsala, ale odmítla, že by se tím dopustila kriminálního činu.

Za podněcování k rasové nenávisti ji hrozí vězení až 2 roky. Pokud by se zločin ukázal být až příliš závažný, mohla by se doba pobytu ve vězení prodloužit až na 4 roky.

Takže si to shrňme, žena je vláčena po soudech a hrozí ji vězení za dva roky starý příspěvek na facebooku, který je navíc fakticky pravdivý.

Lidé ve Švédsku jsou tímto obviněním pobouřeni a kritizují rozhodnutí státu pronásledovat penzistku, která podle nich “padla do pasti politické korektnosti”.

Zákon o podněcování rasové nenávisti (HMF) byl původně zamýšlen, aby zamezil masivní propagandě politických stran namířených proti konkrétní demografické nebo etnické skupině. Zákonodárci tehdy chtěli zabránit, aby se nemohlo stát, že by se k moci dostala nějaká nacistická nebo fašistická strana. Bohužel v poslední době je tento zákon zneužíván pro stíhání jednotlivců, kteří nesouhlasí s vládní migrační politikou.

Dalším problémem může být i definice takzvané "hate speech", podle Evropské unie. Nedokážeme totiž rozlišit co "hate speech" je a co není. Evropský soud pro lidská práva řekl, že:

"Neexistuje žádná univerzální definice hate speech. Je těžké ji identifikovat, protože může být ukryta ve větách, které na první pohled vypadají normálně a racionálně". Jinými slovy, pokud něco není vůbec nenávistné, neznamená to, že se nejedná o hate speech.

Takže hate speech podle EU může být všechno co nějaký byrokrat nebo politik uzná, že hate speech je. Prostě ideální nástroj pro zastrašování občanů a ničení života pro režim nepohodlných lidí.

Západní média a levicoví aktivisté neustále poukazují na omezování svobody slova v zemích jako Rusko nebo Čína, zatímco v takzvaných vyspělých zemích jako Švédsko nebo Německo jsou lidé stíhání za psaní "protiimigračních" a "nenávistných" příspěvků na facebooku.

Zdroj:

www.breitbart.com

www.informationliberation.com

Mike




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

O.R.X.
28. 8. 2017 15:01
kdo chce kam, pozmozme mu tam ....
JFC
4. 8. 2017 14:05

Uplnej Vypatlanec napsal: kuwa kterej, inkludak to, psal ?! nevis kam, s carkama, inkludaku ?! co podmet, a prisudek, v jedny vete, ti nic, nerika ?! jak, se ti cte, todle ?! svata prostato, dneska muze psat kazdej houn

Mate super padnuce meno... nejste ucitel nahodou? a len ma zaujima na co sa sustredit na gramaticku stranku clanku, ked v nom ide o informacnu stranku... len ma zaujima myslienkovy pochod cloveka ktory sa rozculi nad random clankom na nete
Uplnej Vypatlanec
4. 8. 2017 10:09
kuwa kterej, inkludak to, psal ?! nevis kam, s carkama, inkludaku ?! co podmet, a prisudek, v jedny vete, ti nic, nerika ?! jak, se ti cte, todle ?! svata prostato, dneska muze psat kazdej houn

Vložit komentář: