EpShark

Německo: Masová migrace způsobuje nárůst bezdomovectví

20. 11. 2019



Téměř 678 000 lidí v Německu je bez domova, zatímco na ulicích žijí desítky tisíc lidí.

Německá spolková agentura (BAG) nedávno vydala zprávu, která odhalila, že v roce 2018 bylo nejméně 678 000 lidí bez trvalého bydlení, z nichž drtivá většina - 440 000 byli migranti žijící v nějaké kolektivní ubytovně, uvádí německý deník Bild.

Toto číslo představuje nárůst o 4,2 procenta, asi 30 000 lidí bez domova ve srovnání s rokem 2017, a zahrnovalo 41 000 jednotlivců, kteří nejenže nemají trvalé bydlení, ale ve skutečnosti žijí na ulicích.

Agentura zabývající se pomoci v oblasti bezdomovectví - BAG uvedla, že v roce 2018 bylo asi 70 procent lidí bez domova bez přistěhovaleckého původu svobodnými osobami, zatímco 30 procent tvořili jednotlivci, kteří žijí společně s partnery a / nebo dětmi.

Werena Rosenke, ředitelka BAG, řekla deníku Bild: „Existuje příliš málo sociálního bydlení a dostupného bydlení. Situace se v příštích měsících a pravděpodobně ani v příštím roce nezlepší. Přesná předpověď však není možná. Obzvláště ve velkých městech je situace velmi napjatá.“

Rosenke poznamenala, že osamělí rodiče a mladí dospělí často čelí největšímu riziku, že se stanou bezdomovci, a dodala, že generace zaměstnanců pracujících na smlouvu a samostatně výdělečně činných pracovníků a dalších pracující na méně zabezpečených pracovních místech čelí velice znepokojivé situaci.

V roce 2018 se německá kancléřka Angela Merkelová zavázala utratit 6,85 miliard EUR na několik opatření, která zahrnovala sociální bydlení pro migranty.

Ve stejném roce německá federální vláda utratila 23 miliard EUR na migranty, což je o 11 procent více než v roce 2017.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: