EpShark

Švédsko: 25 procent lidí se jménem „Ali“ má záznam v trestním rejstříku

19. 11. 2019



Oficiální údaje ze statistik Švédska a legální databáze odhalily, že téměř čtvrtina osob se jménem „Ali“ žijících ve Švédsku má záznam v trestním rejstříku,  odhalila nová zpráva Samhällsnytt. 

Rychlé vyhledávání v databázi Statistics Sweden odhalilo, že ve Švédsku v současné době žije 40 790 lidí se jménem Ali jako jejich křestním jménem nebo příjmením. Další vyhledávání v Lexbase - webové stránce a databáze, která uživatelům umožňuje provádět vyhledávání osob, které byly předmětem trestního řízení – se pod jménem Ali našlo 9 742 záznamů. 

Údaje jasně ukazují, že téměř čtvrtina (24 procent) lidí žijících ve Švédsku se jménem Ali má záznam v trestním rejstříku. 

Ve svém vyšetřovacím výzkumu Samhällsnytt objevil podobné výsledky i pro jiná islámská jména.

Například 26 867 lidí se jménem Ahmed je uvedeno v databázi Statistics Sweden. Rychlé vyhledávání jména Ahmed v Lexbase přineslo 4 944 záznamů, což znamená, že téměř každý jeden ze čtyř lidí se jménem Ahmed žijící ve Švédsku má záznam v rejstříku trestů.

Podobně pro jméno Murad je podle statistik Švédsko uvedeno 1 315 obyvatel žijících ve Švédsku. Z toho je 274 přítomných v Lexbase, což znamená, že 21 procent z nich má trestní záznam.

Vzhledem k tomu, že švédská vláda zrušila postup zaznamenávání etnicity odsouzených zločinců po roce 2005, bylo neuvěřitelně obtížné zmapovat, kdo se dopustil jakého zločinu. 

Ve studii z roku 2005, zcela poslední svého druhu, čísla odhalila, že muži narození v zahraničí byli pětkrát častěji podezřelí ze sexuálních trestných činů než rodilí Švédi.

Od té doby bylo provedeno mnoho nezávislých studií, které objasnily, že nerodilí Švédové se dopouštějí trestných činů mnohem víc než původní Švédové.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: