EpShark

Maďarsku se daří - stoupající počet manželství, klesající potraty a nejvyšší porodnost za 20 let

6. 5. 2019



Zatímco evropské země živoří s rychle klesající porodnosti, Maďarsko je výjimka se stoupajícím počet počtem manželství, klesajícím množstvím potratů a nejvyšší porodností za 20 let, píše Breitbart.

Počet ročně uzavřených manželství se od roku 2010 zvýšil o 43 procent, zatímco rozvodovost se ve stejném období snížila o 22,5 procenta.

Tento demografický obrat nebyl náhodou, ale plodem záměrných programů na podporu manželství a rodiny při obraně kulturní identity Maďarska a křesťanských kořenů.

„Poté, co jsme v roce 2010 s dvoutřetinovou většinou zvítězili ve volbách, rozhodli jsme se vybudovat zemi přátelskou k rodinám a posílit rodiny, které vychovávají děti,“ řekla maďarská ministryně pro rodinu CatalanNovaková.

Vláda Orbána, která stojí pevně ve své pozici navzdory tvrdé opozici socialistické levice, uzákonila legislativu, jejímž výsledkem byl „komplexní systém podpory rodiny, daňový systém vhodný pro rodinu, program bydlení, 800 000 nových pracovních míst a mnoho příležitostí k vytvoření rovnováhy mezi životem a prací,“ uvedla paní Novaková.

„Žijeme v dobách, kdy se v Evropě rodí méně a méně dětí. Lidé na Západě na to reagují přistěhovalectvím,“ uvedl premiér Orbán v únoru ve svém projevu v Budapešti.

„Maďaři to vidí v jiném světle. Nepotřebujeme čísla, ale maďarské děti,“ dodal vůdce strany Fidesz.

Nový zákon vstoupí v platnost 1. července a zahrnuje pro-rodinné pobídky, jako je snížení platby za hypotéky o 3000 euro pro druhé dítě, snížení o 12.000 euro pro třetí dítě, program pro nákup auta pro velké rodiny, a komplexní péče o děti.

Od roku 2020 budou mít matky se čtyřmi nebo více dětmi celoživotní osvobození od daně z příjmů fyzických osob.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jožo
7. 5. 2019 14:36

Janaz napsal: Za dane pracujúcich Maďarov sa množia zase Maďari a nie počerné vyžírky, či už domáce alebo zahraničné. Akosi účelovo si prehliadol, že tie daňové úľavy a iné bonusy majú PRACUJÚCI Maďari a nie vyžírky z osád. To ale kaviarenskym povaľačom kole oči, že?

Tak sa choď pozrieť do osady v Maďarsku, koľko tam majú detí. A koľko majú bieli. Osadníci tiež pracujú. Na baráku v ktorom bývam aktuálne pracuje asi 20. A ani jeden biely. A ľudia ako ty ma nútia platiť zo svojich daní túto genocídu.
Janaz
6. 5. 2019 22:25

Jožo napsal: Najlepšie sa darí štátu Niger. A choďte sa, prosím vás pozrieť na tých "Maďarov", ktorí sa množia za dane pracujúcich občanov. Breitbart je tak inteligentný blog, ako tie reklamy, čo sú na ňom.

Za dane pracujúcich Maďarov sa množia zase Maďari a nie počerné vyžírky, či už domáce alebo zahraničné. Akosi účelovo si prehliadol, že tie daňové úľavy a iné bonusy majú PRACUJÚCI Maďari a nie vyžírky z osád. To ale kaviarenskym povaľačom kole oči, že?
Jožo
6. 5. 2019 10:10
Najlepšie sa darí štátu Niger. A choďte sa, prosím vás pozrieť na tých "Maďarov", ktorí sa množia za dane pracujúcich občanov. Breitbart je tak inteligentný blog, ako tie reklamy, čo sú na ňom.

Vložit komentář: