EpShark

Švédská státní televize odmítá pomoci policii identifikovat migranty, kteří okrádají důchodce

28. 1. 2019



Dva přistěhovalci nedávno ukradli kreditní kartu 90let staré ženy a poté se jim podařilo vybrat z této karty částku 1900 eur.

Policie zveřejnila obraz pachatelů a požádala veřejnost, aby pomohla identifikovat muže. Obrazy byly zcela necenzurované a tváře mužů byly jasně viditelné.

Podle policie se v různých oblastech země vyskytlo asi 10 podobných případů. Přístup je stejný - lupiči jsou zaměřeni na starší lidi.

"Pokud poznáte lidi ve videu, obraťte se na policii na 114 14" , polisen.se výslovně píše na svých webových stránkách.

A co dělá švédská státní televize (SVT), když píše o případu? Oni cenzurovali obrázky a odmítli pomoci policii .

SVT ve svém článku píše, že by bylo neetické a jednalo by se o porušování jejich "etického kodexu" zveřejňovat obrazy lidí, kteří nejsou odsouzeni, i když je obraz již na internetových stránkách policie.

Navíc SVT tvrdí, že nechtějí být "aktivní součástí" vyhledávání a loupeže nepovažují za "velký veřejný zájem", protože pachatelé nejsou považováni za "přímé a vysoké ​​nebezpečí".

Jinými slovy, SVT financovaná z daní se rozhodne nepoužít svou velkou mediální platformu, kterou financují švédští daňoví poplatníci, aby pomohla policii a 90leté ženě najít pachatele.

Nezávislý novinář Joakim Lamotte zuří proti akci SVT. "Úplně bizarní," nazývá tak státní cenzuru na Facebooku.

"Policisté je chtějí chytit, protože bezstarostným způsobem zaútočili na starší lidi. Ale SVT se rozhodne, že neukáže jejich tváře."

"Když vidíte takové věci, musíte se ptát, zda je SVT na straně obětí nebo na straně zločinců. To je zcela nepochopitelné. Je to tak trapné, že nemohu najít slova. Můj Bože," píše.

Tady je foto od švédské televize.

Smiley face

Tady je foto od policie.

Smiley face

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Mark...
14. 2. 2019 21:52
Zostava dufat, ze ak sa vyskytne nejaka dalsia ale uz brutalna lupez, tak sa bude tykat osobne niekoho kto takto v TV rozhodol.
Jaka
1. 2. 2019 13:43
To je přímo odporné !
Dude
28. 1. 2019 13:49
Agónie v přímém přenosu.
Jozef Toporcer
28. 1. 2019 12:29
Liberálny slnieckari a demokrati sa predvádzajú , to chcú aj u nás ?

Vložit komentář: