EpShark

Francie: stejně praktikujících muslimů jako katolíků v kategorii 18-29 let

4. 6. 2019



Podle nové studie existuje ve Francii v současné době stejně praktikujících muslimů mezi 18 až 29 letou demografickou skupinou, jak praktikujících římských katolíků.

V roce 2018 bylo asi 32 procent francouzských lidí identifikováno jako příslušníci římskokatolické církve. Avšak z těch lidí, 19 procent uvedlo, že ho moc nepraktikuje, zatímco sedm procent uvedlo, že chodí na mši jen jednou za měsíc, uvedl francouzský politický časopis Le Point.

Ve svém článku cituje Le Point výzkum od sociologů Clauda Dargenta a Olivera Gallanda, kteří srovnávali současná čísla do roku 1981, kdy se 70% Francouzů identifikovalo s římskokatolickým vyznáním.

Jedním z nejhlubších trendů v datech je obrovský rozdíl mezi jednotlivci z různých generací z hlediska aktivní náboženské praxe. Z těch ve věku 18 až 29 let, jen tři procenta katolíků uvedla, že aktivně praktikují náboženství, na rozdíl od 16 procent osob starších 70 let.

Jak se katolictví zmenšilo ve Francii, jiná náboženství zaujala jeho místo. Islám zdaleka nejvíc. K dnešnímu dni asi 14 procent francouzských občanů se identifikuje jako muslimové a mezi 18 až 29letou demografickou skupinou je stejný počet praktikujících muslimů jako katolíků.

Na tento historický vzestup islámu v tradičně římskokatolické zemi poukázal Luc Ravel, arcibiskup ve Štrasburku, který spojil tento trend s rychle se měnící demografií francouzského obyvatelstva a tvrdí: „Muslimští věřící velmi dobře vědí, že jejich porodnost je taková, že tomu dnes říkají… velké nahrazení, řeknou vám velmi klidným a velmi pozitivním způsobem, že jednoho dne to všechno bude naše“.

Myšlenka „nahrazení obyvatelstva“, kterou francouzský spisovatel Renaud Camus nazval jako „Velká náhrada“, byla popsaná jako „hloupá konspirační teorie“ neoliberálními globalisty a mainstreamovými médii.

Podle průzkumu nadace Jean-Jaurès Foundation a Conspiracy Watch nejméně 25% francouzských občanů se domnívá, že „elity“ používají politiku masové migrace jako nástroj, který je má nahradit.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Maja
14. 12. 2019 22:07

josef gasparík napsal: Francii vyrazne poškodil de gaule,jako president ktery stahnul smišená manželstvi s Alžíru.-Expanzne pak přibyla i jiná víra muslimska a však ne radikální.Bohužel s migrací součastnosti to už nejsou umírnení m,uslimove ale zviřata ktere dokonce použivaji,na demonstrace k potlačení žlutych vest negry s nigerie a jiny odpad islámu což společnost francouizu rozdelila hradbou nenávisti.Ničením kostelu raistagu jak to udelal hitler se říka,přetekla tečka trpelivosti i toho posledního občana.Makron byl púouze panák nastrčeny za vudce francouzu,kdy špinily m.le pen ostatní politici.My Češi závidíme že nemáme M.LE PEN na misto jinych stran ktere jsou přes neziskovky savou houbou na praní špínavých prachu,na ruzne protibabišovske akce fundamentalnich stran zneužívajíc male deti na demonstrace a školáky,zatahujíc do jejich špinavych odpornych čistek již tak zdegenerovane mladeže tak tupe že neznají sve dejiny vudce ,žižku,huse, atd.prostě je vedou k islámu a požkozuji rodiny jakož to muslimska fasisticka frakce.hnus a špína

Souhlasím. Přepisování dějin je tristní a manipulování dětí včetně inkluze je nemorální a nebojím se říct, že přímo fašistické. To aby byla mládež tupá je bohužel cílená politika NWO, kdy s nižším IQ bude i snažší ovládání mas. Ano, hnus a špína.
Maja
14. 12. 2019 21:58

Dude napsal: Náhrada je šp., spíš to bude podrobení. Právo šaría dělí lidi na muslimy, kteří budou vládnout, nemuslimové budou na ně pracovat a odpadlíci a kritikové budou likvidováni.

Já tomu říkám genocida. Možná i autogenocida, protože původní obyvatelé se nějak moc nebrání. Nebo jen menšina.
Dude
7. 6. 2019 12:19
Náhrada je šp., spíš to bude podrobení. Právo šaría dělí lidi na muslimy, kteří budou vládnout, nemuslimové budou na ně pracovat a odpadlíci a kritikové budou likvidováni.
josef gasparík
4. 6. 2019 9:54
Francii vyrazne poškodil de gaule,jako president ktery stahnul smišená manželstvi s Alžíru.-Expanzne pak přibyla i jiná víra muslimska a však ne radikální.Bohužel s migrací součastnosti to už nejsou umírnení m,uslimove ale zviřata ktere dokonce použivaji,na demonstrace k potlačení žlutych vest negry s nigerie a jiny odpad islámu což společnost francouizu rozdelila hradbou nenávisti.Ničením kostelu raistagu jak to udelal hitler se říka,přetekla tečka trpelivosti i toho posledního občana.Makron byl púouze panák nastrčeny za vudce francouzu,kdy špinily m.le pen ostatní politici.My Češi závidíme že nemáme M.LE PEN na misto jinych stran ktere jsou přes neziskovky savou houbou na praní špínavých prachu,na ruzne protibabišovske akce fundamentalnich stran zneužívajíc male deti na demonstrace a školáky,zatahujíc do jejich špinavych odpornych čistek již tak zdegenerovane mladeže tak tupe že neznají sve dejiny vudce ,žižku,huse, atd.prostě je vedou k islámu a požkozuji rodiny jakož to muslimska fasisticka frakce.hnus a špína

Vložit komentář: