EpShark

Podpora UK konzervativců je na rekordním minimu

18. 4. 2019



Nový průzkum ukázal, že úroveň podpory konzervativní strany pro všeobecné volby klesl na rekordní minima za posledních 20 let. Jednoznačně si to zasloužili, vzhledem k tomu, že Spojené království stále zůstává v Evropské unii a nyní budou britští občané hlasovat znovu do voleb do Evropského parlamentu.

Zatím to hlásí na titulní straně The Telegraph , poslední anketa ComRes údajně staví Labour na 33% a Torye pouze na 23%, přičemž Brexit Party prudce vzrostla na 14%. Zdůrazňujeme, že se jedná o všeobecné volby, ne volby do EU parlamentu, které se budou konat příští měsíc.

Podle volebních map ve Spojeném království je to nejnižší podíl konzervativního hlasování v anketě Westminster od roku 1997. Europe Elects také tweetoval, že by to představovalo jejich nejhorší volební výsledek na národní úrovni.

Předseda ComRes, Andrew Hawkins, je citován The Telegraph, jak říká: „Toto je nejnižší úroveň podpory Toryů, kterou si v této práci pamatuji za 16 let.“

Včera v noci také zveřejnil grafiku, která vysvětluje, proč konzervativci „krvácí a ztrácí voliče ve prospěch Brexit strany“, což ukazuje, že konzervativní voliči upřednostňují No Deal Brexit, přičemž 60% podporuje takový výsledek.

Mezitím 72% konzervativců je proti dlouhému zdržení Brexitu a vyjednávaní dohody o celní unii a 70% by považovali referendum o dohodě Theresy May „nepřijatelné“.

Patetická neschopnost Terezy Mayové vyřešit Brexit a její nesplněné sliby mají nyní důsledky pro všechny, jak je možné vidět. Vzestup nové strany Brexit a konzervativních voličů znechucených odmítnutím vlády opustit EU unie podle podmínek WTO, jsou novou politickou realitou.

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: