EpShark

Farage: Viktor Orbán je budoucnost Evropy

21. 2. 2019



Nigel Farage řekl, že maďarský předseda vlády Viktor Orbán představuje "budoucnost Evropy" a předpovídal, že Evropa bude v budoucnu více zaměřena na národní státy a odmítne nadvládu Bruselu.

"Orbán skutečně věří v hodnoty. Nepodřizuje se evropským elitám, protože pevně věří v koncept národního státu."

"Je jasně silným obráncem maďarské kultury a nebojí se říkat a dělat tyto věci navzdory obrovské kritice ze strany Evropské unie," uvedl europoslanec v rozhovoru pro Váslasz Online.

Britský politik také podpořil Orbána tím, že odsoudil politické zasahování zastánce otevřených hranic Georgea Sorose, jehož "vliv", řekl Farage, "je všude v západních demokraciích".

Rovněž přirovnal Evropskou unii k Sovětskému svazu - nicméně poznamenal, že "přinejmenším unie nezabíjí lidi". A když byl dotázán, zda když se podívá z kanceláře Evropského parlamentu ve Štrasburku, zda vidí stejné "utlačované lidi", kteří existovali za komunismu, odpověděl: "Mohu vás ujistit, že když se dostanete do procedury podle článku 7, fakticky nejste svobodní lidé."

Předseda vlády Orbán, italský vicepremiér Matteo Salvini a francouzská politička Marine Le Pen se zavázali k tomu, že porazí globalizmus a vytvoří svobodnou frontu před volbami do Evropského parlamentu, přičemž Evropská rada pro zahraniční vztahy předpovídá, že populisté by mohli získat třetinu křesel.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel
21. 2. 2019 19:00
Orbán se vyprofiloval jako prozíravý politik, jehož aktivity jsou avantgardou evropské demokracie. Orbán je zodpovědný státník, který se staví proti voluntaristickému počínání zločinné partičky Juncker a spol.

Vložit komentář: