EpShark

Britský student vykázán z debaty, protože řekl, že "ženy nemají penisy"

19. 2. 2019



Student, byl nazván transfobním po tom, co re-tweetnul, že "ženy nemají penisy" a byl vyloučen z diskuse o svobodě slova na univerzitě v Bristolu kvůli "obavám o bezpečnost".

Angelos Sofocleous zveřejnil toto prohlášení na svém twitterovém účtu v loňském srpnu. Tento tweet vedl k tomu, že byl vyhozen z pozice prezidenta humanistických studentů a pomocného redaktora časopisu filosofie na Durhamské universitě.

Sofocleous doufal, že se ve středu zúčastní panelu, který hostuje společnost Free Speech Society na Bristolské universitě, ale tvrdí, že byl z panelu "vyloučen".

Napsal do Spectator: "Těšil jsem se, že se k těmto bodům dostanu na panelové akci v tomto týdnu na téma svobodného projevu na akademické půdě" organizovaném univerzitou v Bristolu. "Naneštěstí jsem byl suspendován."

Také tweetoval: "Nic nemohlo poskytnout ironičtější indikaci současného stavu ohledně svobody projevu v akademickém světě, než zakázat řečníkovi účast na akci s názvem "Svoboda projevu na univerzitních kampusech".

Free Speech Society, která ho pozvala na událost, obvinila Bristolský studentský svaz, že "ignoruje svobodu projevu" a uvedla, že používají byrokracii a regulace, aby umlčeli lidi.

Řekli: "Odůvodněním je, že jeho přítomnost v areálu představuje "vysoké riziko". Univerzitní bezpečnostní služby nás informovaly, že svaz s nimi tuto záležitost vůbec nekonzultoval."

Studentská unie zasáhla a řekla, že pana Sofocleouse neodmítá jako řečníka a že se zavázala k svobodě projevu.

Mluvčí uvedl: "Bristolský studentský svaz a Bristolská univerzita mají společný postup pro externí řečníky, který se týká všech rezervací a událostí. Studentský svaz provedl počáteční hodnocení řečníka a doporučil, aby byla zajištěna bezpečnost, aby tato událost mohla běžet bezpečně a hladce."

Dodal: "Free Speech Society byla informována v tomto týdnu před událostí s doporučením, aby událost byla přesunuta, aby bylo možné přijmout bezpečnostní opatření a událost mohla proběhnout."

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: