EpShark

Ekonomika - zprávy


Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem


Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní… (Patria)

Pokles inflace k 2 % je jen částí investičního příběhu následujících let


Když jsme tu trochu uvažovali nad tématem „jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie“, dívali jsme se na scénáře výnosů a růstu od Goldman Sachs. Byly doby, kdy nebylo zase tak důležité dodávat k nim… (Patria)

UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o první výplatě úrokového výnosu


UNICAPITAL Invest VI a.s. IČ: 117 86 558 Společnost UNICAPITAL Invest VI, a.s. zveřejňuje Oznámení o první výplatě úrokového výnosu, více informací zde. (Patria)

UNICAPITAL Invest VI a.s.: Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu


UNICAPITAL Invest VI a.s. IČ: 117 86 558 Společnost UNICAPITAL Invest VI, a.s. zveřejňuje Oznámení o třetí výplatě úrokového výnosu, více informací zde. (Patria)

Výsledky zajistily zelený závěr týdne


Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s… (Patria)

Rattner: Vlna prvního nadšení z elektromobilů opadá


Steve Rattner z Willett Advisors je podle Bloombergu expertem na automobilový průmysl a elektromobily. O nich se nyní domnívá, že si prošly podobným cyklem jako řada nových produktů a věcí. (Patria)

Braňo Soták: Výsledkům Alphabet v podstatě není co vytknout, dominantní stále ještě vyhledávání


Akciová rally je pro tuto chvíli zachráněna. Nejenomže se velkému techu stále daří nad očekávání dobře, ale AI, v níž všichni velcí cloudoví hráči spatřují generační příležitost, pohání masivní… (Patria)

Výsledky Microsoft: Vysoké kapitálové výdaje do AI začínají sklízet ovoce


Čtvrtletní tržby a zisk společnosti Microsoft (Investiční tipy) vzrostly více, než se předpokládalo, a to díky poptávce firem po cloudových službách a umělé inteligenci. (Patria)

Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023


Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním… (Patria)

Perly týdne: Různé názory na cesty ke svobodě a slabá místa Tesly


Toni Sacconaghi ze společnosti Bernstein se domnívá, že u Tesly je nyní rozhodující schopnost přijít na trh s novými modely elektromobilů, autonomní řízení a robotaxíky jsou hudbou vzdálenější… (Patria)