EpShark

Ekonomika - zprávy


Víkendář: Lee čeká dramatický pokles inflace a dobrý rok pro akcie


Tom Lee z Fundstrat Global Advisors se podle CNBC domnívá, že investoři jsou vůči akciím stále příliš opatrní. Investor pak vysvětloval, že podle něj dojde k prudkému poklesu inflace, který se… (Patria)

Evropští obchodníci s plynem nakupují opce kvůli obavám z dodávek v zimě


Evropští obchodníci se zemním plynem uzavírají ve velkém množství opční kontrakty na příští zimu, aby se ochránili před možným omezením dodávek. Podle údajů společnosti Intercontinental Exchange Inc. (Patria)

Víkendář: Kde budou akcie na konci letošního roku?


Hlavní stratég společnosti Oppenheimer Asset Management John Stoltzfus se i po poslední várce čísel z americké ekonomiky drží svého cíle, podle kterého by index S&P 500 měl letos uzavřít na 5500… (Patria)

Warren Buffett výrazněji promluvil do obchodování s Applem


Páteční obchodování na Wall Street bylo spíše ve znamení hledání směru, kdy seance byla obohacena o údaj ke spotřebitelské náladě v USA, která se podle indexu Michigan mírně zhoršila a současně byly… (Patria)

Likvidita a akcie v letošním roce – jiný a přitom stále stejný příběh


Likvidita byla na akciovém trhu před rokem 2020 hodně používaným a zároveň málokdy jasně definovaným pojmem. Což poskytovalo volnost pro řadu různých příběhů o tom, jak ovlivňuje akcie. (Patria)

Spotřebitelé čekají vyšší inflaci a kazí tím investorům závěr týdne


Spotřebitelská důvěra nebývá tím, co by ukazovalo finančním trhům směr. Dnes to ale částečně zafungovalo, neboť jiné impulsy chybějí a květnový report Michiganské university má poměrně jasnou… (Patria)

Japonská automobilka Honda zvýšila celoroční zisk o 70 procent na rekord


Japonská automobilka Honda Motor v uplynulém finančním roce zvýšila čistý zisk o 70 procent na rekordních 1,11 bilionu jenů (zhruba 165 miliard Kč). Firma to dnes oznámila ve své výsledkové zprávě. (Patria)

Počet vážně ohrožených hypoték v USA roste?


Podle čtvrtečních údajů je v USA zhruba každý 37. dům považován za vážně ohrožený a tento podíl je mnohem vyšší v jižních státech. V prvních měsících letošního roku mělo 2,7 % domů zůstatek úvěru… (Patria)

Akcie Novavax dramaticky rostou na dohodě se Sanofi na kombinaci vakcíny proti covid-19 a chřipce


Dramatickým růstem procházejí v premarketu amerického obchodování akcie farmaceutické společnosti Novavax. Firma, která loni varovala, že klesající prodeje vakcíny proti covid-19 dolehnou do… (Patria)

Perly týdne: Tři hlavní investiční příběhy současnosti


Stanley Druckenmiller stojí v čele Duquesne Family Office a domnívá se, že americká vláda nyní soukromému sektoru spíše škodí a měla by mu „jít z cesty“. (Patria)