EpShark

Studie: Třetina mladých francouzských muslimů si myslí, že terorismus je akceptovatelný

26. 3. 2017



Celý report nebude ještě zveřejněný, protože není "politicky korektní".

Třetina mladých muslimů ve Francii si myslí, že terorismus je akceptovatelný, zjistila nová studie. Celý report ale nebude zveřejněný až do skončení voleb, protože by nebyl "politicky korektní".

Zjištění studie, která shrnovala názory 6828 vysokoškolských studentů (přibližně 25% byli muslimové) po pařížských útocích v roce 2015, byly prezentovány na konferenci ve francouzském hlavním městě výzkumníky Olivierem Gallandem a Anne Muxelovou.

Výsledky jsou znepokojující, ale nijak překvapivé, vzhledem k chování muslimů žijících v Evropských zemích.

- U mladého muslima je čtyřikrát větší pravděpodobnost radikálních názorů, než u křesťana.

- 33% muslimských studentů považuje za “akceptovatelné” účastnit se “násilných akcí pro podporu své ideologie”. Jinými slovy mají sympatie k terorizmu.

- 20% muslimů souhlasilo s tvrzením, že je “akceptovatelné bránit víru násilným způsobem”.

- 24% dotazovaných odmítlo plně odsoudit útoky na redakci Charlie Hebdo.

- 21% dotazovaných odmítlo plně odsoudit masakr v klubu Bataclan, kde bylo zavražděno 89 lidí, jako součást teroristických útoku z 13 listopadu, kterým padlo za oběť 130 lidí.

Je nutné si uvědomit, že počet mladých muslimů, kteří odmítají odsoudit útoky na Charlie Hebdo a listopadový masakr v Bataclanu bude pravděpodobně mnohem vyšší, jako čísla, která byla uvedena výše, vzhledem k tomu, že výsledky reprezentují celý průzkum, kde muslimští studenti tvořili jenom asi 25% dotázaných.

Na dotaz, zda postoje můžou být způsobeny sociálními faktory nebo pocitem vyloučení, výzkumníci odpověděli - “muslimská víra představuje nejdůležitější faktor ”, uvádí Westmonster .

Výsledky nebyly “příliš politicky korektní”, zdůraznil Francouzský žurnalista Gurvan Le Guellec. Ostatní účastníci tiskové konference vyjádřili obavy nad načasováním a poznamenali, že celý report bude zveřejněn až po volbách.

Levicový deník Le Monde kritizoval výzkumníky, že “otevřeli Pandořinu skříňku”, tím že pouze zveřejnili výsledky průzkumu.

Výsledky se však shodují s dávnějšími průzkumy, jako například studie Pew Global Attitudes z roku 2006, která zjistila, že 42% Muslimů ve věku 18-29 let se domnívala, že samovražedné útoky jsou občas ospravedlnitelné.

Studie potvrzuje obavy velké části obyvatel Evropy - kteří, když byli dotazováni Královským institutem pro mezinárodní vztahy - odpověděli, že by uvítali totální zákaz další muslimské imigrace do Evropy. Průzkum ukázal, že 55% všech Evropanů si přeje totální zákaz a pouze 20% pokračování.

Přejete si totální zákaz muslimské migrace? (červená – ano, modrá – nevím, zelená – ne)

Zdroj: https://www.chathamhouse.org

Mike

Zdroj: infowars.com




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Zdeněk Novák
4. 5. 2017 14:53
Domnívám se, že komentáře k tomuto članku snad není ani zapotřebí. Každý soudný člověk snad nemůže zpochybnit to obrovské nebezpečí, které z muslimské invaze na evropský kontinent plyne. Mám ale obavu že lidé, kteří jsou za tento stav odpovědní, nemají pro mě z neznámého důvodu chuť či vůli prosadit změnu a pokusit se Evropu, pokud to vůbec bude ještě možné, zachránit.

Vložit komentář: