EpShark

Farage: Svrhnutí Assada v Sýrii může vést k chaosu, nestabilitě a vzestupu ISIS

13. 4. 2018



Nigel Farage varoval lidi před voláním do války se syrským režimem a říká, že alternativou k Bašárovi al-Assadovi by mohl být "chaos" nebo dokonce vytvoření islámského státu.

Farage řekl: "Zbavíme se těchto arabských sekulárních diktátorů, protože si myslíme, že je to správná věc, aniž bychom si uvědomovali, jaké jsou dlouhodobé důsledky. Bude-li výsledek společného jednání mezi námi, Američany a Francouzi svržení Assada, je to ta správná věc, kterou máme udělat?"

"Můžeme si myslet, že je to morální věc, že je to správná věc, kterou děláme kvůli některým z hrozných věcí, které udělal, ale musíme si položit otázku: Co přijde dál? Nestabilita, chaos a možná i šance pro ISIS znovu obnovit své síly. "

"Takže i kdyby zítra Trump Sýrii napadl a nečekal na rezoluci OSN, nemyslím si, že bychom se měli připojit a i kdyby to rezoluce OSN potvrdila, tak bychom se nad tím měli velmi zamyslel. Co tím můžeme z dlouhodobého hlediska dosáhnout?"

Mike

Zdroj: Westmonster




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

bobogdany
17. 4. 2018 19:48
Podľa môjho názoru šírením podobných vyjadrení sú prekrývané ďaleko hlbšie skutočnosti politiky súčasného sveta. Len tak na okraj -nemôže v skutočnosti ísť o to, že západný svet chce vojensky (oblasti v ktorej má zatiaľ prevahu) bojovať o tzv. obnovu" svojho istého modifikovaného koloniálneho vplyvu" v ekonomicky perspektívnych štátoch, surovinovo bohatých, lebo ho v priamom ekonomickom konkurenčnom súboji stratil a stráca? Že by bol Asad -v západnej Europe vyštudovaný lekár, ktorý má manželku Angličanku "diktátor"dal použiť chemické zbrane ? Ja sa domnievam, že len chce, aby jeho krajina bola ekonomicky autonómna, slobodná od nás.

Vložit komentář: