EpShark

Dvě nová totalitní hnutí: Radikální islám a politická korektnost

19. 9. 2017



A.Z.Mohamed

Originálně publikováno Gatestone Institutem

- Snaha vynutit si na občanech Západu přísný soubor pravidel o tom, co si člověk může myslet a vyjádřit v akademické a mediální sféře, až do té míry, že každý, kdo se nepodřídí je zdiskreditován, démonizován, zastrašen a čelí ztrátě živobytí – připomíná Orwellovu nemocnou společnost a je stejně toxická.

- Hlavním aspektem této tyranie politické korektnosti (PK), tak perfektně předpověděné Orwellem, je obrácení dobra a zla - oběti a zločinu. V takovém světě jsou radikální muslimové obětí Západu, a nikoliv naopak. Toto vede k pokřivené výuce historie islámu a jeho výbojů, a to jednak jako ospravedlnění tohoto zkreslení, a jednak jako jeho odraz.

- Kontrola myšlení je nezbytná pro potlačení obyvatel zemí řízených despotickými režimy. To, že je ve svobodných společnostech hrdě a otevřeně používána samozvanými liberály a obhájci lidských práv, není pouze pokrytecké a šokující; je to způsob pomoci a podpory režimům, jejichž konečným cílem je vymýtit západní ideály.

Politická korektnost (PK) posiluje radikální islamismus. Na tento vliv bylo nedávno znovu poukázáno v rozsáhlé expozici projektu Clarion v červenci 2017, který odhaluje praxi opakovat "úmyslné lži, a skutečně jim věřit, aby se zapomnělo na každý fakt, který se stal nepohodlným" - takto definoval George Orwell ve svém románu 1984 jazyk "Doublespeak".

Toto nadbíhání a těsný svazek mezi západními třídami tlachalů a radikálními muslimskými fanatiky detailně popsal Andrew C. McCarthy ve své zásadní knize Velký džihád: Jak islám a levice sabotují Ameriku, vydané v roce 2010.

Od té doby toto spojení jen zesílilo. Jak Spojené státy, tak i zbytek Západu se angažují v milostném románku se silami, které jsou, řečeno bez obalu, antagonistické vůči hodnotám svobody a lidských práv.

Abychom tento zdánlivý paradox pochopili, je potřeba porozumět tomu, co mají radikální islamismus a PK společné. Přestože islamismus představuje vše, co politické korektnosti zdánlivě oponuje - jako je omezení svobody projevu, potlačování žen, homosexuálů a "odpadlíků" - staly se oba myšlenkové směry totalitními ideologiemi.

Totalitární povaha radikálního islamismu je zjevnější než totalitární povaha západní politické korektnosti - a je rozhodně více smrtící. Sunnitští teroristé, jako jsou ISIS a Hamás, a šíitští teroristé, jako je Hizballáh a jeho státní sponzor Írán, používají masové vraždy k dosažení svého konečného cíle - islámského chalífátu, který ovládne svět a podmaní si nemuslimy.

Snaha vynutit si na občanech Západu přísný soubor pravidel o tom, co si člověk může myslet a vyjádřit v akademické a mediální sféře, až do té míry, že každý, kdo se nepodřídí je zdiskreditován, démonizován, zastrašen a čelí ztrátě živobytí - připomíná Orwellovu nemocnou společnost a je stejně toxická.

Pravidla PK však nejsou pouze nepsaná. Clarion Project cituje rozhovor televizní stanice Fox News s americkou publicistkou Rachel Alexanderovou, a poukazuje na to, že Associated Press (AP) – jehož Stylová příručka je používána jako klíčová reference většinou anglických novin po celém světě ke sjednocení gramatiky, interpunkce a pravopisu - nyní nařizuje novinářům a publicistům, aby se vyhnuli jistým slovům a pojmům, které jsou současnými údajnými liberály považovány za nepřijatelné.

Alexanderová nedávno napsala :

„I když se jednotliví autoři předpojatosti stylu AP nedrží, tak na tom často nezáleží. Pokud pošlou článek do některého mainstreamového média, tak je pravděpodobné, že jejich slova budou editorem upravena tak, aby stylu AP odpovídala“.

Když například autor, který je proti potratům, napíše článek z této pozice, tak shledá, že jeho slova "pro život" se změnila na "proti potratu“, protože Stylová příručka AP doporučuje , použít frázi "proti potratům" namísto výrazu "pro život" a použít spojení "právo na potrat" spíše než "pro potrat" nebo "pro volbu".

Pokračuje: „Vyhněte se slovu "potratář", a říká, že tento termín "označuje člověka, který provádí ilegální potraty."“

„Slova spojená s terorismem jsou ve stylové příručce AP speciálně upravena. Místo teroristů nebo islamistů mají být používána slova jako militanti, osamělí vlci nebo útočníci. Výraz "lidé snažící se dostat do Evropy" je upřednostňován před "migranty" nebo "uprchlíky". Ačkoliv je pravda, že mnoho lidí se snaží dostat do Evropy, je naprosto přesné upozornit na to, že to jsou ve skutečnosti přistěhovalci nebo uprchlíci.“

Je rozhodně pravda, že Stylová příručka AP nemá stejnou váhu nebo autoritu jako texty koránu , na nichž založili radikální islámisté své džihádistické činy a totalitní cíle. Představuje však kulturní návod, který se ve svém nadšení zvrtl v náboženský dekret. Dává také možnost nahlédnout do intelektuální tyranie, která prostoupila západní liberální myšlení a instituce.

Hlavním aspektem této tyranie PK, tak perfektně předpověděné Orwellem, je obrácení dobra a zla - oběti a zločinu. V takovém světě jsou radikální muslimové obětí Západu, a nikoliv naopak. Toto vede k pokřivené výuce historie islámu a jeho výbojů, a to jednak jako ospravedlnění tohoto zkreslení, a jednak jako jeho odraz.

Již v roce 2003 byla na Fóru Středního východu zveřejněna zjištění studie provedené Americkou radou pro učebnice, nezávislou výzkumnou organizací v New Yorku, která uvádí:

"[Během posledního desetiletí] se pokrytí islámu v učebnicích světové historie rozšířilo a v některých ohledech zlepšilo... Ale ve významných tématech souvisejících s islámem tyto učebnice vynechávají, lichotí, zkrášlují, nebo se uchylují k sladkým řečem, a tak zastavují kritiku nebo tvrdé úsudky, které by mohly vyvolat provokativní nebo dokonce znepokojivé otázky."

Kontrola myšlení je nezbytná pro potlačení obyvatel zemí řízených despotickými režimy. To, že je ve svobodných společnostech hrdě a otevřeně používána samozvanými liberály a obhájci lidských práv, není pouze pokrytecké a šokující; je to způsob pomoci a podpory režimům, jejichž konečným cílem je vymýtit západní ideály.

Vztah mezi politickou korektností a radikálním islamismem musí být odhalen jako to, čím ve skutečnosti je: manželstvím uzavřeným v pekle.

Zdroj: http://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622540

A. Z. Mohamed je muslim, který se narodil a vyrostl na Středním východě.

Z anglického originálu přeložila Helena Kolínská a Libor Popovský

Text vyšel na webu www.gatestoneinstitute.org




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

topcz
25. 11. 2017 19:32
Myslím, že pojem "politická korektnost", nejlépe definoval prezident USA Harry Truman v telegramu pro generála McArthura, který ho žádal o vysvětlení tohoto pojmu. (4) Washington, D C 21:20, září 1, 1945 Pro: D. MacArthur / Ch. Nimitz Od: H. S. Truman "Politická korektnost je doktrína, v poslední době oblíbená blouznivcí a nelogickou menšinou. Podporují ji mocná mainstreamová média, která si myslí, že je možné uchopit kus hovna za čistý konec!" Podrobnější info na https://www.topcz.net/abus.html

Vložit komentář: