EpShark

Merkelová vládla jako zelení a pokazila vše, co mohla

30. 10. 2018



Merkelová včera oznámila, že se už nebude ucházet o předsednické místo v CDU. Jako kancléřka skončí nejpozději v roce 2021, ale pravděpodobně mnohem dřív. Tak si shrňme, co Merkelová dokázala od roku 2005, kdy se stala kancléřkou. Bohužel nedokázala nic dobrého, pokazila vše, co mohla.

  • Podporovala šílenou zelenou environmentální politiku (včetně odklonu od jádra), která způsobila zvýšení cen elektřiny v Německu a poškodila z dlouhodobého hlediska její konkurenceschopnost.
  • Podporovala levicovou kulturní revoluci a neomarxistickou proměnu své země. Její CDU se v tomto ohledu spíše podobala straně zelených, než konzervativní straně.
  • Její tragické řešení migrační krize destabilizovalo Německo a způsobilo nenávratné škody. Více než 2 miliony migrantů, co přišli do Německa od roku 2015, budou představovat permanentní zátěž pro sociální a bezpečnostní systém země. Navíc demograficky urychlí proměnu Německa na orientální zemi.
  • Způsobila Brexit. Hlavně tím, že nezvládla migrační krizi a Britové se obávali, že vzhledem k členství v EU, by se tihle migranti mohli vydat do Velké Británie. Taktéž nebyla ochotna podpořit Davida Camerona, který požadoval ústupky pro Británii v EU.
  • Nezvládla dluhovou krizi v Řecku a dalších jižních zemích. Její řešení stálo Evropské a Německé daňové poplatníky ohromné množství peněz a problém se nevyřešil, jenom odsunul do budoucna.
  • Podporovala posilování moci EU na úkor národních států, neustále požadovala „Více Evropy“. To je také levicová politika a ne konzervativní.
  • Podporovala cenzuru na internetu a boj proti takzvané hate speech. Německo za její vlády přijalo zákon omezující svobodu projevu.
  • Zničila svou vlastní stranu CDU. Byla stabilním lídrem své strany více než 15 let díky velice despotickým metodám. Všechny výrazné osobnosti v CDU, které ji konkurovali, politicky zničila. Z CDU se za jejího předsednictví stala levicová strana Merkelové patolízalů bez charismatu a vlastního názoru. Je otázkou, zda se z toho dokáže CDU vzpamatovat.

Kdyby se člověk v roce 2005 podíval do budoucnosti na Německo v roce 2018, myslel by si, že tam po dobu 13 let musela vládnout strana zelených. Ti ale byli naposledy ve vládě právě v roce 2005. Merkelová ale vládla, jakoby vládli zelení. Podporovala všechny jejich programové body: zelená energie, neomarxistická kulturní revoluce, masová migrace, multikulturalismus, posilování moci EU, gender, antifašizmus atd….

A toto je dědictví Merkelové. Dokáže se z toho Německo a Evropa ještě vzpamatovat?

Mike




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel
30. 10. 2018 18:39
Merkelová dokázala nahromadit větší škůdcovský potenciál než Hitler.
Rudolf
30. 10. 2018 10:47
Tato baba vždy plnila a plnit bude pokyny řídícího důstojníka Putina.

Vložit komentář: