EpShark

Hlasovali proti Maďarsku… to ale hlasovali i proti České republice

17. 9. 2018



Já si myslím, že je naprosto jasné, kdo na čí straně stojí. Celé je to o tom, že Lisabonská smlouva byla posledním hřebíčkem do rakve státní suverenity a ať chceme nebo ne — Václav Klaus to říkal.

eu-prostituti.jpg (93,542 kiB) Europrostituti

Jenže místo, aby se vedla opravdu seriozní debata, bylo prosazeno bezduché heslo „Evropě to osladíme“ — a Evropa nám to tak osolila, že dnes jen koukáme, co se to děje. Napřed nám řekli, kde smíme pracovat, pak co a kam smíme vyvážet, pak nám řekli, co smíme kupovat, pak co smíme vyrábět a o pár let později jsme ve stádiu, kdy rozhodují o tom, kdo bude žít ve kterém státě a když ne, tak — trest! Když se to před 3 roky začalo hrotit, holedbali se někteří, že se to musí změnit, že sesadí Junckera, že to takhle dál nejde — hele, jsme o 3 roky dál, nic se nezměnilo, jen se přitvrdilo.

Obávám se, že jestli nechceme vyhynout nebo se rozplynout jako ta bílá kostka cukru v černé kávě, měl by se oprášit institut „zemského škůdce“. Ondřej z Dubé používal ještě přiléhavější termín „zemský zhoubce“. Je na to řada zdrojů, cituji například z jedné diplomky:

„Podle Vladislavského zřízení zemského byl za zemského škůdce považován každý, kdo sloužil v cizí službě proti králi. V případě, kdy nastala tato situace, byl okamžitě obeslán, aby se vrátil zpátky do Království českého. Když však neuposlechl, ztratil veškerý majetek, který v království měl ve prospěch krále, který uvážil, jak s ním naloží. Dále byl označen jako zemský škůdce a postaven v právu do stejné roviny jako psanec či zloděj a stejně i souzen. Postih se vztahoval také na obyvatele království, kteří na svých zámcích a tvrzích tyto škůdce přijali, přechovávali nebo jim pomáhali, a to takový, že pán zámku se stal sám zemským škůdcem.“

Nebo snad máte dojem, že je v našem zájmu, aby bylo trestáno Maďarsko? To neděláš dobře, s těma sirkama, Miroslave, Stanislave, Jiříku… to se Vám jednou vymstí.

Uživatel Tomáš Tyl a další (5) sdíleli obrázek Rudolfa Mládka


Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: