EpShark

Světové ekonomické fórum na společnosti naléhá

5. 6. 2021



Světové ekonomické fórum říká zaměstnavatelům, aby vyhodili neočkované zaměstnance.

Světové ekonomické fórum v pondělí na korporace naléhalo, aby v rámci ‚Restartu pracovních míst‘ vyhodily nevakcinovaný personál.

„Vezmi si injekci na COVID-19 nebo tě postihnou důsledky od tvého zaměstnavatele #COVID19 #JobsReset21,“ píše v teď už smazaném tweetu. Ten tweet doprovázela předváděčka čísel z průzkumu u společností, které zaměstnance za odmítnutí vzít si vakcínu vyhodí.

Článek na webové stránce Světového ekonomického fóra (WEF), který byl k tomuto příspěvku připojen, uváděl různá tvrzení založená na datech z průzkumů, takových jako „Čtyřicet procent dotazovaných společností v nové zprávě vyžaduje ode všech zaměstnanců, aby byli proti COVID-19 očkovaní,“ „Zaměstnavatelé budou povzbuzováni, ale nebude se vyžadovat očkování u 32% společností,“ a „Obavy o duševní zdraví a vyhoření od vzniku pandemie s touto agendou narůstají.“

Poté, co WEF vzdorovalo značnému pobouření, to bez cirátů vymazalo a potichoučku v úterý vytvořilo příspěvek se stejnou grafikou a odkazem, ale s odlišným titulkem: „Průzkum: Bude se od zaměstnanců požadovat, aby si nechali dát očkování na COVID-19: #COVID19 #JobsReset21“. Komentáře k novému příspěvku se rychle zaplnily snímky obrazovky s tím prvním smazaným tweetem.

Informace na webové stránce WEF popisují některé témata, o kterých se bude diskutovat na fóru 2021 Restart pracovních míst v Ženevě ve Švýcarsku, jako je „Boj se systematickým rasismem: 56 společností z globální koalice zavede rasovou spravedlnost na pracoviště,“ popisovaná jako „Nová iniciativa fóra podporovaná vůdci korporací, aby stanovila nové globální standardy pro rasovou a etnickou spravedlnost v podnicích.“

Jak už předtím referoval National File, že Velký restart je koncept poprvé zavedený WEF, který pak s nadšením přijal kanadský ministerský předseda Justin Trudeau jako potenciálně pozitivní vedlejší produkt pandemie Covid-19.

Zdroj: reformy.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: