EpShark

Dezinformace o koroně

15. 8. 2020



— mizí hranice mezi mainstreamovými médii a nejen bulvárem, ale i takzvanými dezinformačními zdroji.

Korónové šílenství v celém světě pokračuje, zatímco Čínští komunisté si mnou ruce. Za všechny země je to možné demonstrovat na Spojených státech. Tak například v některých oblastech Kalifornie byla zrušena škola až do ledna příštího roku.

V New Yorku zase zavedl v posledních dnech progresivistický starosta Andrew Cuomo, jehož heslem je, že Amerika velká nebude a nikdy nebyla, kontrolní hlídky na všech vjezdech do města, včetně mostů a tunelů, přičemž příchozí z rizikových států, musí strávit po příjezdu 14 dní v karanténě; rizikové jsou 35 z 51 amerických států, a za porušení karantény se platí do 10 000 dolarů. Není jasné, o co starostovi jde, zda o splácnutí peaku nebo o chytrou karanténu, v každém případě tato opatření na průběh koróny, kterou ve Spojených státech už absolvovalo mezi 15 % až 30 % obyvatel, a ani na řešení existenčních problémů západního světa, nebudou mít žádný vliv.

Svět kolem nás je dnes bohužel plný nesmyslných opatření i nesmyslných zpráv. Například páteční Lidovky si neodpustily na první straně rádoby dramatickou zprávu: „Představa o promoření padla, trvalejší imunita proti covidu nefunguje. Začal souboj o vakcínu“ (zde). Článek mě zaujal tím, že jeho každá druhá věta je nepravdivá či nesmyslná, ať jde o názor autorky nebo o údajné citace odborníků.

Podle článku cesta kolektivní imunity padla na základě poznatků z domova i ciziny, protože lidé, kteří se nakazili, nezískali žádnou odolnost a tak zbývá jediná šance — spolehnout se na vakcínu. Autorka článku dokládá své dedukce úryvky z prohlášení údajně mediálně nejviditelnějšího lékaře (zde), doktora Maďara, který měl říci, že „vyšlo najevo, že výskyt protilátek u obyvatel nejvíce zasažených lokalit je minimální… strategie, na kterou se spoléhaly i země jako Švédsko a při níž by došlo k dosažení imunity přirozenou cestou, se ukázala jako nedosažitelná“.

Autorka tvrdí, že český plošný průzkum měl za cíl mapovat kolik lidí covid chytilo a jestli jim po něm zbyly protilátky, přičemž se ukázalo, že „imunizace společnosti se odbývá v nízkých promile“. Prý lidé s minimálními příznaky nevytvářejí protilátky, a tak „jediným způsobem vytvoření imunity je sázka na imunitu buněčnou čili na vakcínu“. O té se vyjádřil druhý z nejcitovanějších poradců, doktor Prymula, když podle článku žádal spravedlnost v očkování: „Až vakcína bude, zásobení by mělo být rovnoměrné. Nemůže se stát to, že některý stát naočkuje veškeré své obyvatele a někteří nebudou moct naočkovat ani ohrožené skupiny“. Tady doktor Maďar vidí úlohu pro Světovou zdravotnickou organizaci (WHO), která prý bude rozdělovat vakcínu mezi státy spravedlivě. Zpěvák a činitel v hnutí ANO, ministr zdravotnictví Vojtěch, podle článku již spočítal, že republika bude potřebovat asi 3,5 milionu dávek, aby ochránila zdravotníky v první linii a rizikové jedince.

Když začnu od konce, nevěděl jsem, že zdravotníci a obézní tvoří třetinu obyvatel v Česku, a když už se rozdělují vakcíny, které ještě ani neexistují, též nechápu, proč nedostane každý tolik vakcín, kolik si zaplatí. WHO, vedená Čínou a bývalým vůdcem teroristické organizace Tigray People's Liberation Front, doktorem Tedrosem Adhanomem Ghebreyesusem (here), sotva vakcínu vyvinou či spravedlivě rozdělí.

Tvrzení Lidovek, že „jediným způsobem vytvoření imunity je sázka na imunitu buněčnou čili na vakcínu“, obsahuje v jedné větě několik nesmyslů, protože vakcína nemusí nutně budit buněčnou imunitu (zprostředkovanou T-lymfocyty), ale může podle druhu budit i humorální imunitu (zprostředkovanou volnými imunoglobuliny, zde), a kromě toho imunitu lze dosáhnout nejen vakcinací, ale i infekcí koronavirem (zde). Autorčiny vývody ohledně plošného průzkumu jsou zcela pomatené, ale lze jí je prominout, jelikož ani onen průzkum nebyl pomatenosti prost a jeho cíle a výsledky nebyly nikdy jasně prezentovány. Údajná nízká imunizace v promile plošných zkoušek byla v rozporu s výsledky v jižních Čechách, které s jinými typy testů daly 10krát vyšší hodnoty (zde).

Ovšem tvrzení Lidovek a citovaných poradců o tom, že u nakažených se netvoří imunita, je nejen nesmysl, ale i nebezpečná dezinformace, neboť imunizace obyvatel třeba i po mírné nákaze je nejdůležitější faktor v řešení současné krize. I lidé s minimálními příznaky získávají imunitu, jak ukazuje mimo jiné článek 29 autorů v bioRxiv z 29. června (zde); již titulek článku říká vše: „Robustní imunita zprostředkovaná T buňkami jedinců uzdravujících se z COVID-19 bez příznaků či s mírnými příznaky“, a článek zdůrazňuje, že vystavení Covidu může zabránit opakované nákaze dokonce i u lidí bez protilátek nalezenými v jejich séru. To je v rozporu s všemožnými senzačními zprávami v bulvárních médiích (což jsou dnes již všechna mainstreamová média) o tom, že se možná lze nakazit opakovaně, k čemuž přidává vakcínová lobby reklamní přívěsek „takže vše bude záležet na vakcíně“. Tento přívěsek není příliš logický, protože, kdyby bylo infekční agens tak podivné, že by nebudilo imunitu, tak by i s vývojem vakcíny byly speciální problémy.

Ani autorka článku a ani citovaní populární poradci asi příliš nečtou o tom, co se ohledně koronaviru ve světě děje, když tvrdí, že výskyt protilátek u obyvatel nejvíce zasažených lokalit je minimální a že dosažení imunity přirozenou cestou je nemožné. Je možné citovat desítky článků ukazujících promořenost různých skupin lidí, či obyvatel různých měst a celých zemí, hodnoty se pohybují často až do 50 % a víc. Dokonce i oblasti, v nichž údajně skoro nikdo neonemocněl, jako je Japonsko, mají promořenost možná až 5 %, což vysvětluje nové „nečekané“ druhé a další vlny nákazy. Některé oblasti Itálie mají promořenost už asi kolem 60 % (zde), a proto zde vlna nákazy opadává. Různé oblasti Západní Evropy a Severní Ameriky měly podle různých odhadů promořenost 2–30 % v červnu (zde) či 5–50 % v červenci (zde).

Opakovaně se čtenáři mohou utvrdit v tom, že hranice mezi mainstreamovými médii a bulvárem již neexistuje, a navíc že dochází i k mazání hranice mezi mainstreamovými médii a tzv. dezinformačními zdroji.

Píše (a zdrojuje) pan Tomáš Guttmann na Hegaion.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel Jeřábek
15. 8. 2020 19:57
x let nazad :) https://www.youtube.com/watch?v=FwvZql6RToE

Vložit komentář: