EpShark

EU může za bolestivou smrt!

31. 3. 2020



Europoslanec Ivan David (SPD) se ve svém příspěvku na Facebooku mimo jiné vyjádřil k řecko-tureckým hranicím či ke globalizaci. Samozřejmě, že byla řeč i o pandemii koronaviru.

Podle Davida v Itálii zabíjí globalizace. „Kvůli stěhování výroby součástek do Asie není dost dýchacích přístrojů, s nimiž lidé mohli přežít,“ popisuje David. Itálie je v současné době nejpostiženější zemí Evropy pandemií koronaviru.

„V minulých dnech evidovala Itálie více než 6 tisíc obětí, které podlehly koronaviru. Číslo bohužel každou hodinou roste. Většina z nich zemřela zbytečně. Bylo možné je zachránit, pokud by v zemi byl dostatek přístrojů na mimotělní okysličování krve, nebo umělých plicních ventilátorů. Itálie přitom není žádnou rozvojovou zemí. V zemi sídlí řada výrobců špičkové techniky. Stačí si vzpomenout na Ferrari. Přímo v Lombardii, která je koronavirem nejvíce zasažená, je továrna na výrobu membránových přístrojů na mimotělní okysličení krve. Měsíčně by byla schopná vyrobit 2 tisíce kusů. Od přelomu roku bohužel nevyrábí. Chybí jí plastové díly, jejichž výroba byla přesunuta do Asie. Dlouhé týdny od externího dodavatele žádné součástky nepřišly. Jde o díly za pár euro centů za kus,“ míní David.

„Podobné je to i s přístroji na umělou plicní ventilaci. V továrně v Miláně, která jich za normálních okolností vyrobí tisíce týdně, od ledna stojí výroba. Opět kvůli chybějícím dodávkám součástek, jejichž výroba byla přesunuta do Asie. V tomto případě jde o pryžové součástky, jejichž výroba byla přesunuta do Asie kvůli tomu, aby výrobce nemusel plnit přísné ekologické normy EU,“ dodal s tím, že většina mrtvých v Itálii kvůli koronaviru jsou oběti globalizace.

„Mohli přežít, pokud by jim byla poskytnuta umělá plicní ventilace nebo v kritickém okamžiku boje s chorobou mimotělní okysličení krve. Umělých plicních ventilací je v Itálii nedostatek. Lékaři musí vybírat pacienty, kterým bude podpora životních funkcí poskytnuta, jako za války na frontě. Lidé, na něž se kvůli nedostatku přístrojů nedostane, umírají strašlivou smrtí. Utopí se v zánětlivé tekutině, která jim zaplaví plicní sklípky.

Většina těch, kteří koronavirus přežili, byla zachráněna jen díky tomu, že jim byla včas poskytnuta vnější podpora dýchání. Jejich organismus získal více času se s virem vypořádat. Technicky už nejsme ve středověku, kdy si např. s morem nebo cholerou nevěděli rady a neměli na ně léky. Několik medikamentů na koronavirus už bylo úspěšně nasazeno. Známe i technické prostředky jak postižené zachránit. Lidé přesto umírají. Na hamižnost nadnárodních korporací, které přesouvají výrobu do zemí s levnou pracovní silou nebo s méně přísnými výrobními předpisy. Jejich smrtí jsou vinni především nejvyšší představitelé EU, kteří svojí obchodní a celní politikou přesun výrob z Evropy do Asie umožňují,“ uzavřel tento příspěvek.

V dalším příspěvku se David věnuje tomu, že Evropská unie vojensky podporuje Turecko. „Tři ze čtyř obrněných transportérů, které turecká armáda použila na prorážení řeckého plotu, platí EU,“ podotkl David.

„Řecký magazín Defencereview.gr přinesl skandální odhalení. I přes několik týdnů trvající útoky turecké armády na řeckou hranici EU nadále proplácí Turecku nákup vojenské techniky. Kontrakt na dodávku 57 obrněných transportérů ATES (na obrázku), jejichž nákup je ze 75 % financován dotacemi z EU, nadále pokračuje. Prvních 20 vozidel bylo dodáno na jaře 2019. Dalších 27 převzala turecká armáda loni v prosinci. Během letošní migrační krize vyvolané tureckou vládou bylo dokončeno posledních 10 vozidel. Včera byly odeslány turecké armádě. Podle tureckých tiskových zpráv citujících úředníky Katmerciler a Aselsan, které dodávky zajišťují, EU ‚řádně uhradila‘ slíbený podíl na financování jejich nákupu,“ dodal.

„Firmy platby z Bruselu obdržely v době, kdy turecká armáda útočila na řecké pohraničníky s cílem prorazit migrantům cestu do EU. Řecký magazín situaci popsal tak, že 3 ze 4 obrněných transportérů, které turecká armáda použila při prolamování děr v plotě chránícím vnější hranici EU, zaplatila EU,“ zmínil dále europoslanec.

„V Evropském parlamentu jsem třikrát navrhoval okamžité zastavení všech plateb z rozpočtu EU Turecku. Poprvé při tureckém útoku na kurdskou provincii Rojava v severní Sýrii loni v listopadu. Podruhé při projednávání nelegální blokády Kypru, který je členem EU. V jeho teritoriálních vodách turecké vojenské námořnictvo prohledávalo lodi plující na ostrov. V obou případech byl můj návrh většinou lidoveckých, socialistických, zelených a Renew europoslanců odmítnut. Můj třetí návrh, který byl zakomponován do balíku sankčních opatření předložených frakcí Identita a demokracie (ID), v níž působí i poslanci za SPD, už nebyl hlasován, protože jednání Evropského parlamentu bylo kvůli koronaviru přerušeno,“ uzavřel.

Uvádí pan MUDr. Ivan David na PListy

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

F.Ifejda
31. 3. 2020 16:22
Skvěle,pane doktore! Evropskou Uhniji je třeba vydlabat jako tykev,dužninu včetně von der Hovnové hodit na hnojiště!

Vložit komentář: