EpShark

Muslimský svět představuje permanentní uprchlickou krizi

2. 5. 2017



Zapomeňte na syrskou občanskou válku. I bez šíitů a sunnitů soutěžících o to, kdo komu mačetou dřív usekne hlavu, by tady neustále byla permanentní muslimská uprchlická krize.

Většina občanských válek v posledních desetiletích se odehrála v muslimských zemích. Muslimské země také patří k těm nejchudším na světě. A muslimské země mají také velice vysokou porodnost. Když skombinujete násilí a chudobu s populační explozí, dostanete permanentní migrační krizi.

Bez ohledu na to, co se stane v Sýrii a Libyi příští rok, permanentní migrační krize rozhodně nezmizí. Muslimský svět neudržitelně expanduje. Na Blízkém východě a v Asii mají muslimové horší výsledky, než nemuslimové, ať už se jedná o vzdělání, nebo ekonomický úspěch. Ropa je jediné aktivum, které dává muslimům nějakou výhodu a v době frakování je tahle hodnota víc křehká, než kdy byla.

Muslimský svět ztratil svou starou rolí jako prostředník mezi Asií a Západem. A nemá žádnou ekonomickou funkci v novém světě, kromě vydírání ostatních, vyvoláváním násilí a nestability.

Muslimské země mají horší úroveň vzdělanosti, speciálně pro ženy a nikdy nebudou představovat ekonomické vítěze v obchodu, pokud se zrovna nejedná o dolování černého zlata ze země. Taktéž nestabilní diktatury nedokážou poskytnout sociální mobilitu a zabezpečit pro své občany dobrý život. Přinejlepším dokážou rozdávat dotace pro chléb. A muslimský svět neukazuje zatím žádnou naději pro zlepšení. Arabské jaro byla jenom západní iluze.

Prudce rostoucí populace, rozdělená podle kmenových a náboženských linií bude soutěžit a omezené množství půdy, moci a bohatství. V státech bez budoucnosti se v nejbližších desetiletích zdvojnásobí populace. Jsou tady pouze dvě možnosti. Válka nebo migrace.

Buď budou bojovat a vezmou si, co chtějí doma. Nebo odcestují do zahraničí a vezmou si, co chtějí tady.

Předpokládejme, že k Irácké válce nikdy nedošlo. Jak by mohla nábožensky a etnicky rozdělená země zvládnout populační růst z 13 milionů v 80. letech na 30 milionů v době Irácké války na 76 milionů obyvatel v roce 2050? Odpovědí je občasná válka následovaná genocidou, etnickými čistkami a migrací.

To k čemu dochází teď, by stejně nakonec došlo. Už se to pomalu dělo za Saddáma Husajna. Bagdád má jednu z nejvyšších hustot obyvatel na světě. A nemá žádnou budoucnost. Jediný reálný ekonomický plán je dostat peníze ze Západu.

Plán A jak dostat peníze ze Západu, je vytvořit krizi, která donutí Západ intervenovat. To znamená všechno od odstartování války k pomáhání teroristům, kteří můžou ohrožovat Západ. Muslimské země se střílejí do nohy tak aby Západní země intervenovali a přinesli peníze.

Plán B je přestěhovat se do Evropy. A plán B je skvělý plán. Je to jediný ekonomický plán, co opravdu funguje. Tedy alespoň do doby, do kdy se na Západě vyčerpají zásoby nativních a naivních Evropanů, kteří budou platit za muslimské migranty, uprchlíky a osadníky.

Za tisícky dolarů, muslim z Blízkého východu může zaplatit za to, že bude propašován do Evropy. Je to malá investice, která se bohatě zaplatí. I ty nejnižší sociální benefity ve Švédsku jsou vyšší, než průměrný plat v typické muslimské zemi. A muslimští migranti jsou extrémně navyklí na dávky. Je to důvod proč migrují do Německa nebo Švédska, ne do Řecka, nebo na Slovensko. Je to také důvod proč přebývají ve velkých městech s existující muslimskou infrastrukturou sociálních benefitů a ne na venkově.

Muslimský migrant představuje investici pro celou rozšířenou rodinu. Když mladý muž dostane svoje papíry, sjednocování rodin začíná. To neznamená pouze každého člena širší rodiny, který přijde a bude požadovat sociální benefity. To také znamená, že rodinní členové budou prodávat přístup do Evropy těm, co si to můžou dovolit. Není nutné cestovat člunem do Evropy. Mohamed nebo Ahmed budou tvrdit, že jste člen rodiny. Nebo dočasné manželství dokáže přinést celou širší rodinu.

Mohamed dostane zaplaceno. Také jeho širší rodina, která zabezpečuje tyhle transakce. Pašování lidí neznamená pouze plavbu přes moře. Je to o tom mít i správné rodinné konexe. A to představuje pouze špičku ledovce.

Jak dokážou muslimští migranti zaplatit poplatek, který představuje několik ročních platů v jejich rodné zemi? Někteří pocházejí z bohatých rodin. Jiní jsou sponzorováni kriminálními sítěmi a rodinnými skupinami, které pašují všechno od drog, ke zbraním až po velký počet lidí.

Velké půjčky budou splacené, jak noví migranti začínají posílat svoje sociální dávky zpět domů. Hodně z nich bude oficiálně nezaměstnáno, zatímco budou vydělávat na černém trhu čímkoliv od otrocké práce až po organizovaný zločin. Evropské autority budou přisuzovat jejich neúspěch na pracovním trhu rasizmu, místo toho aby připustili, že tihle lidé existují v rámci šedé ekonomiky a sociálního státu.

Nejsou to pouze jednotlivci a rodiny, které mohou praktikovat plán B. Turecko chce vstoupit do Evropské unie. Je to jedno řešení pro islámskou populistickou ekonomiku vybudovanou na horách dluhů. EU má na výběr mezi proudem uprchlíků, kteří proudí z Turecka do Evropy. Nebo celé Turecko pocestuje do Evropy.

Západ nevytvořil tenhle problém. Jeho kontraproduktivní intervence se snažili problém vyřešit. Islámské násilí není odpovědí na Západní kolonialismus. Tohle násilí vzniklo už před kolonialismem, a jak vám mnoho expertů potvrdí, jeho největší oběti jsou samotní muslimové. Západ nevytvořil muslimskou dysfunkčnost. A není za ní zodpovědný. Ale muslimská dysfunkčnost neustále Západ do těchto konfliktů zatahuje. Každý pokus Západu situaci zlepšit, od humanitární pomoci po mírové operace jenom umožňuje muslimům vinit Západ za islámskou dysfunkci.

Permanentní uprchlická krize je strukturální problém způsoben podmínkami muslimském světě. Západ nedokáže vyřešit podstatu v této krize. Pouze muslimové to dokážou. Ale nebude to vůbec jednoduché. Západ by se měl přestat zatahovat do této černé díry muslimské dysfunkce.

Dokonce i Německá kancléřka Merkelová se naučila, že počet uprchlíků není konečné číslo, které se dá vyřešit charitativním gestem. Pokud se budou uprchlíkům nabízet peníze a péče přijde jich mnohem víc. Tolik, že jich žádná země nedokáže absorbovat.

Muslimské války budou pokračovat dokonce, i kdyby Západ přestal na blízkém východě intervenovat, protože tato část světa je fundamentálně nestabilní. Tyto konflikty budou vést k přesídlování milionů lidí. Ale i bez násilí pouhý ekonomický oportunismus, bude motivovat miliony přestěhovat se na Západ. A tyto miliony lidí si sebou přinesou dysfunkci své kultury, a budou představovat zátěž i hrozbu.

Pokud muslimové nedokážou vyřešit své problémy doma, proč si myslíme, že je dokážou vyřešit v Evropě? Místo toho aby se problémy migrací vyřešili, pouze se tyto problémy exportují. Stejné výbuchy islámského násilí, xenofobie, ekonomické malátnosti a neudržitelného populačního růstu jich budou následovat přes moře a oceány, přes kontinenty a země. Vzdálenost není odpověď, přesun není lék.

Stabilizace Sýrie nevyřeší nic. Muslimský svět je plný zlomových linií. Populačně roste a vyčerpává se prostor kam má růst. Nedokážeme muslimy ochránit před jimi samými. Můžeme se zachránit pouze my před jejich násilím.

Permanentní muslimská uprchlická krize nepřestane být naší krizí, dokud nezavřeme dveře.

Daniel Greenfield

Z anglického originálu přeložil Mike

Text vyšel na webu www.frontpagemag.com




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Západní pohled
13. 5. 2018 10:32
Západ samozřejmě za kolonizaci nemůže, oni v podstatě dělali Africe a jiným zemím dobro, že z nich trvale odsávají milardy dolarů.. Ono nic, to to druzí. Právě imigrace je jistý trest za kolonizaci. I když částečně, zásadní je ten Caliageriho plán zničit Západní Evropu.
Makova panenka
18. 8. 2017 18:49
vsichni to vi, vsichni tomu rozumi, jen nikdo nema odvahu ty dvere zabouchnout a kdyz uz je nekdo zavre, tak co s temi, kteri jsou uz v baraku, co snima?... to budou odsuny?
MICHAL
7. 8. 2017 0:20

r.m. napsal: Irák byla průmyslově nejrozvinutější zemí arabského světa a sekulární. proto šel první pod kudlu. Právě Krvavá Madla konce 80. let Saddámovi nakukávala, že zabráním Kuvajtu zájmy USA nenaruší, prý naopak. Vědět znamená neustále se veselit. Představte si mladou iráckou rodinu kolem roku 1985. Plánování zařízení bytu, k tomu pračky, ledničky, televize...podobný jak u nás. Snažení se...a pak Madla.

Libie na tom byla stejně jako Irák možná ještě líp.
r.m.
5. 8. 2017 16:32

Skvělá analýza, ale napsal: proboha, ten překlad!! Kdo toho člověka učil na základní škole češtinu????

jakobys nevěděl, že jsi na webu putinových agentů, ti se česky učili až na vysoký škole NKVD, to ví dneska každej sluníčkář
r.m.
5. 8. 2017 16:31
Irák byla průmyslově nejrozvinutější zemí arabského světa a sekulární. proto šel první pod kudlu. Právě Krvavá Madla konce 80. let Saddámovi nakukávala, že zabráním Kuvajtu zájmy USA nenaruší, prý naopak. Vědět znamená neustále se veselit. Představte si mladou iráckou rodinu kolem roku 1985. Plánování zařízení bytu, k tomu pračky, ledničky, televize...podobný jak u nás. Snažení se...a pak Madla.
Uplnej Vypatlanec
1. 6. 2017 18:00

eddy napsal: no to je reakce,zabývat se překladem a ne obsahem

jasne ... proz bazyrovat na gramatyce ... pros na to pousivat nejaky word z kontrolou gramatyky
eddy
4. 5. 2017 22:23

Skvělá analýza, ale napsal: proboha, ten překlad!! Kdo toho člověka učil na základní škole češtinu????

no to je reakce,zabývat se překladem a ne obsahem
Skvělá analýza, ale
3. 5. 2017 13:55
proboha, ten překlad!! Kdo toho člověka učil na základní škole češtinu????

Vložit komentář: