EpShark

Obyčejní lidé porazili německou kancléřku

11. 6. 2018



Velmi krátký text na novinkách.cz o projevu Angely Merkelové na uzavřeném zasedání politiků CDU v Mnichově umožňuje velmi mnoho zajímavých závěrů. https://www.novinky.cz/…/474557-kvoty-na-uprchliky-prinesly…

1. Merkelová při něm prohlásila, že prosazení uprchlických kvót navzdory odporu několika zemí, (k nimž patřila i Česká republika) "nepřispělo ke smíru v Evropě". Pozoruhodné je, jak si tato údajně tak racionálně uvažující politička někdy mohla myslet, že by její svévolnost mohla ke smíru v Evropě přispět.

2. Pro její chování příznačná je i navazující věta, kterou v Mnichově vyslovila. „To musím při zpětném pohledu kriticky říci.“ Ano, řekla "kriticky" a nikoliv, jak by to bylo jedině správně, "sebekriticky". Chyby prostě nikdy nedělá ona, ale všichni okolo ní.

3. Ustoupení Merkelové od kvót ukazuje, že je možné vzepřít se této samozvané vládkyni Evropy. A hlavně ukazuje, že zvítězil zdravý rozum a vůle milionů obyčejných Evropanů a nikoliv jejich v drtivé většině oportunističtí političtí vůdci.

4. Pojem "xenofobie", používaný v této souvislosti v některých pražských kavárnách a redakcích se ukazuje jako nepřesné označení chování, které při troše štěstí vejde do dějin. Jak? Jako důkaz státnické moudrosti a předvídavosti obyčejných lidí. Ano, právě těch, kteří jsou mnohými vzdělanci a prakticky všemi politiky považováni za neschopné k tomu, dělat zásadní celospolečenská a zahraničněpolitická rozhodnutí. Při troše štěstí bude tento odpor našich občanů v budoucnosti hodnocen, jako rozhodující pro záchranu naší národní identity a možná i příspěvek našeho národa k záchraně evropské civilizace.

5. Kdyby se prostí občané ve Střední Evropě nebránili a Merkelová prosadila to, že migranti, které vpustila do své země a další tak přilákala do Evropy by dnes byly rozděleni i u nás, tak by to mělo důsledky. Mimo jiné by to znamenalo i to, že by v Německu nevznikl tak silný vzdor proti její migrační politice. Tento odpor však vedl k založení a úspěchu první opravdu opoziční německé strana AfD v posledních volbách do Spolkového sněm; všechno zle je pro něco dobré.

6. Merkelová vzala kvóty zpátky a uznala jejich chybnost. Toto přiznání porážky vypovídá velmi mnoho o její skutečné moci. Jestliže se mnozí z nás dříve ptali, jak to, že jí nikdo uvnitř CDU dosud nesvrhl, tak byla odpověď jednoduchá. Nikdo se o to nepokusil, protože její mocenská pozice vypadala nedobytně. To teď skončilo a její již tak probíhající mocenská demontáž se urychlí. Přispěje k tomu i nepřehlédnutelné mocenské selhání (Merkelovou dlouhodobě dominované) EU ve sporu s prezidentem Trumpem při víkendovém summitu v Kanadě.

Petr Robejšek

Zdroj: Facebook profil Petra Robejška




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Mary
13. 6. 2018 13:34

Pavel napsal: Jak si vůbec někdo dovoluje zpochybňovat národ a obyčejné lidi, to jsou oni kteří vše udělali, vše vymysleli, vše prosadili, vše vybudovali a dokázali a pouze všichni neprohlédli parazity (zvoucí se elity, ale ve skutečnosti to jsou morálně upadlí jedinci, z kterých otec lži šikovně udělal naše otrokáře). Oni elitáři (dříve straníci a dnes kavárníci) jsou hloupí a tupí a morálně ubozí, a právě proto jsou podporovány zákulisním řízením společnosti s cílem našeho zotročení, tak aby jsme si toho nebyli vědomy. Problém je v tom, že se rodíme do neznáma a tak nutně přijímáme zpočátku informace z okolí a mladí nezkušeným je vnucováno z medií nekritické myšlení na základě ideologií (třeba sluníčkářství - hovadina na n-tou, vůbec nechápu jak se to mohlo ujmout).

Pavle, mohlo se to ujmout, protože v naší zemi Havel razil multi kulti a dodnes má spoustu pohrobků. Obyčejní lidé navíc všechno do mrtě zaplatí, každý hloupý politický a ideologický experiment.
Pavel
12. 6. 2018 10:33
Jak si vůbec někdo dovoluje zpochybňovat národ a obyčejné lidi, to jsou oni kteří vše udělali, vše vymysleli, vše prosadili, vše vybudovali a dokázali a pouze všichni neprohlédli parazity (zvoucí se elity, ale ve skutečnosti to jsou morálně upadlí jedinci, z kterých otec lži šikovně udělal naše otrokáře). Oni elitáři (dříve straníci a dnes kavárníci) jsou hloupí a tupí a morálně ubozí, a právě proto jsou podporovány zákulisním řízením společnosti s cílem našeho zotročení, tak aby jsme si toho nebyli vědomy. Problém je v tom, že se rodíme do neznáma a tak nutně přijímáme zpočátku informace z okolí a mladí nezkušeným je vnucováno z medií nekritické myšlení na základě ideologií (třeba sluníčkářství - hovadina na n-tou, vůbec nechápu jak se to mohlo ujmout).
JanJohan
12. 6. 2018 9:22
Dostala akorát nové notičky od loutkovodičů a musí zatím otočit o 180 stupňů.
Radek
11. 6. 2018 19:03

Jan napsal: Jen aby obratem neschválili Dublin IV nebo ještě něco mnohem horšího. Ona Merkelová už relativně dávno připustila, že "multikulturalismus selhal". Jenomže jaká byla od té doby její skutečná politika? Merkelová je slizská čarodějnice, které nelze věřit. Podobně jako našim politikům, kteří se s oblibou vymezují proti kvótám, ale nikoli proti jejich zrůdnému a nepřijatelnému účelu, totiž vnucení problémových a nepřizpůsobivých migrantů na naše území. Článek tohoto vyznění by tak byl na místě možná po deseti letech deportací a skutečné aktivní ozbrojené ochrany hranic. V současné situaci může podobné jásání sehrát roli uklidňovací propagandy, jakou by nevytvořil ani Soros. A vzápětí může přijít rána pod pás v podobě bruselských směrnic, direktiv nebo nějakých mezinárodních dohod podepsaných za našimi zády.

Přesně tak!! Čarodějnici upálit na hranici!!
ewa
11. 6. 2018 16:28
kvoty nevyšly,tak to musí jít jinak,však ono to půjde tím jsem si jistá,co říká ona nemůžete brát vážně
Jan
11. 6. 2018 12:10
Jen aby obratem neschválili Dublin IV nebo ještě něco mnohem horšího. Ona Merkelová už relativně dávno připustila, že "multikulturalismus selhal". Jenomže jaká byla od té doby její skutečná politika? Merkelová je slizská čarodějnice, které nelze věřit. Podobně jako našim politikům, kteří se s oblibou vymezují proti kvótám, ale nikoli proti jejich zrůdnému a nepřijatelnému účelu, totiž vnucení problémových a nepřizpůsobivých migrantů na naše území. Článek tohoto vyznění by tak byl na místě možná po deseti letech deportací a skutečné aktivní ozbrojené ochrany hranic. V současné situaci může podobné jásání sehrát roli uklidňovací propagandy, jakou by nevytvořil ani Soros. A vzápětí může přijít rána pod pás v podobě bruselských směrnic, direktiv nebo nějakých mezinárodních dohod podepsaných za našimi zády.

Vložit komentář: