EpShark

Co nás čeká a co nás nemine?

8. 3. 2021



Nejsem žádný prorok, ale jedno vím jistě. Líp už bylo, a tudíž bude hůř.

Se slzou oku vzpomínám na zlaté časy „studené války“. Jednak jsem byl mladý a hlavně bylo nám mnohem víc jasné, co je dobro a co je zlo. Neporučili jsme větru dešti a ani dnes se nedokážeme shodnout, co způsobí nebo nezpůsobí globální oteplování. Existují i menšinové názory, že možná přijde i malá doba ledová. Nevím. Loni touto dobou se všude mluvilo a psalo o katastrofickém suchu, jaké tady nebylo 500 let a ejhle. Do roka a do dne je všechno jinak. Vody máme víc než dost.

Na co se tedy máme připravit a co nás čeká a nemine?

Od pondělí nás čeká další lockdown. V tomto směru se za rok nezměnilo k lepšímu vůbec nic. Sebekriticky přiznávám, že jsem covid zpočátku nebral moc vážně. Dnes uznávám, že to není jenom rýmička a kašel nebo prostě jenom obyčejná chřipka. Nicméně jsem skeptický vůči dalším opatřením, které nás od zítra čekají. Ke střídání ročních období se teď přidalo střídání období, kdy se utahují šrouby a kdy se rozvolňuje.

Studená válka sice skončila, ale máme tu válku s neviditelným nepřítelem, která nám dala zapomenout, že v době předcovidové byl největším problémem příliv přistěhovalců do Evropy, kterému většina politiků EU tleskala. Masovou migraci na nějakou dobu covid paralyzoval, ale nedělám si iluze, že až zmizí covid, že zmizí i politika multikulturalismu.

Evropa se mění a měnit bude. Taky k horšímu. Už dneska jsou evropské metropole a velká města plná spoustou nepřizpůsobivých občanů, jejichž priority jsou neslučitelné s principy dnes už de facto minulého západního společenského systému.

Úmyslně říkám minulého, protože neomarxismus světem vládne. Je všude. Na středních i vysokých školách a prakticky ve většině médií. V západním světě už prakticky nejsou žádné veřejné instituce, které by nepodléhaly jeho zhoubnému vlivu. Spousta lidí pevně věří tomu, že je třeba bojovat s historickou nespravedlností a tudíž přispívají svou troškou k nápravě světa.

My co máme státní zkoušky z politické ekonomie, marxismu leninismu a vědeckého komunismu se nestačíme divit, čeho jsme se dožili. To, o čem komunisté snili, se stává realitou všedního dne. Neomarxisté mají globální moc a hlavně neomezené finanční prostředky. A když nejsou tak se vytisknou nové.

Jsou vakcíny proti covidu-19 důvěryhodné? Nakolik může být očkování rizikové? Toť otázka, která se mi honí hlavou. Nevím, ale pro jistotu s tím očkováním počkám, i když patřím mezi tu více ohroženou skupinu. Kterým odborníkům mám věřit a komu ne? O politicích nemluvě. Na to taky není jednoduchá odpověď.

Většina lidí vnímá svět prostřednictvím médií a to politici po celém světě velmi dobře vědí. Česko nevyjímaje. Když ovládáte média, jste schopni měnit veřejné mínění, názory a postoje. 100× opakovaná lež se stává pravdou a dezinformací je kolem nás tolik, že nejsme vůbec schopni rozpoznat, co pravda je a co pravda není. A to jsme teprve na začátku. Mám za to, že jsem součástí hromadné sebevraždy, o kterou se pokouší naše civilizace.

Píše pan Jiří Beránek na jiriberanek.blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: