EpShark

Je to tu zpátky

20. 1. 2021



Svatí klanu Obama, bomby pokrokových a globalpedo, planetární diktát, sankce a degeneré, od dvacátého je to tu všechno zpátky.

ČT bude slavit, ze záznamu pojedou Pelíšky, Černí baroni a Heda Čechová vzpomíná, na Art věčné legendy amerického x-tého nic, co bude mít komputer právě po ruce a oskarové předávání cen určitě, s doprovodem ikonického orchestru pod taktovkou hvězdného mistra.

Čtyři roky utekly a nic moc. Trump a stejný problém u nás má Babiš. Sebevětší vize jsou na nic, pokud politik zapomene, že na prvním místě musí vymést předchozí sajrajt, musí udělat tu nejprimitivnější politickou činnost v čase, kdy je mu publikum nakloněno, říkalo se tomu vymést Augiášův chlév. Pokud to dostatečně rychle neudělá, jako by nebyl, dnes už je i u nás pozdě, koronavirus změnil parametry politického paradigmatu, Trump by pravděpodobně jinak bez problému volby vyhrál, dnes mrtví v dokumentu americké dekadence, ekonomický propad a volební podvod s mediálním aplausem, čtyři roky vládnutí jsou zbytečné.

Ovšem useknout hlavu obamistům zabetonovaným ve všech možných politických strukturách a médiích bylo nad síly jednoho prezidenta, osamoceného i ve vlastní straně. Co udělat s obludnou americkou mediální sférou, od kulturního hollywoodského monopolu, politicko-korektní většinová média, cenzory sociálních sítí atd.? Trump byl každodenně zesměšňován, hanoben, zrazován nejbližšími, odvoláván Kongresem, čelil intrikám tajných služeb. Těžko si představíme, čemu všemu byl během svého vládnutí vystavován. Babiš to měl podstatně jednodušší a neudělal to, useknout hlavu českotelevizní hydře bylo jenom pracné, nezbavil nás jejího řádění, nenastolil objektivitu politického informování a dneska ho zlikvidují. ČT musí být velmi opojena mocí, když nehorázně reportuje o výstavě ke dvacetiletí vítězství svých kádrů nad politickou vůlí lidu.

Trumpovo taktické zaváhání v posledních etapách vládnutí oslabí i demokratická lidová hnutí v Evropě, která jsou mainstreamem záměrně dávána do souvislosti s tímto americkým prezidentem. Evropa ovšem nejsou žádné zpožděné Spojené státy americké, americká realita nikdy v minulosti nebyla pro evropský vývoj moc směrodatná, Evropa málokdy měla o americké realitě nezkreslené a nezbarvené informace. Sociální demokrat Soukup napsal počátkem dvacátého století knihu o Americe, píše tam, že žádný dělník by ani náhodou neměl emigrovat do USA, je to dělnické peklo na zemi, přesto ve fantazii těch dole figurovaly USA jako ráj. Evropan může v Americe najít spoustu zajímavého, ale po čase se musí vrátit do Evropy, jinak ho udusí nekonečná nuda, kterou tato země pulzuje. Plyne to z toho, že severní Amerika se nachází mimo historii a Evropanovi je historie vším, tím je planetárně jedinečný, historie a osud nese jeho civilizaci.

Evropan má samozřejmě vazby všeho možného druhu na americký kontinent, v minulosti se české vazby neredukovaly pouze na USA, měli jsme silné vazby od barokních dob i na jižní Ameriku, ty dneska neexistují. Amerika pomohla Evropě ve dvou světových válkách zbavit se německého krvavého šílenství, svět ji vděčí za obrovský technologický posun. V jistém momentu se v USA kulturní vývoj separoval od ekonomického, ekonomika přestala být určujícím vývojovým faktorem, mocenská planetární převaha a zhoubná globalizace nastolily temporální převahu amerických elitních struktur, bez vazby na reálnou ekonomiku. Nastolit novou rovnováhu se Trumpovi možná ani nemohlo podařit. Na čas může nový obamismus upevnit předchozí nerovnováhu, ale protože nemá materiální oporu v reálné ekonomice, dlouhodobě nemůže zvítězit. Spojené státy jsou dnes pro evropský mainstream katedrálou progresu, což je možné právě v důsledku nepřirozené separace reálné ekonomiky a kulturní nadstavby, která je pozorovatelná dnes i v Evropě.

V roce 2016 jsme doufali, že Trump jako rytíř svatého Grálu srazí dolu politicko-korektní tábor perverze, který se vydává za planetární pokrok a dobro, naše doufání bylo založené na nereálných předpokladech. Přesto se něco podařilo, dnes ráno běsní proti Trumpovi francouzské mezinárodní rádio RFI, má v programu cestu na mexickou hranici, aby projel kolem hraniční bariéry, kterou si vynutil proti Kongresu. Profesor z pařížské Sorbony to ráno na RFI komentuje s tím, že peníze Trump ukradl z vojenského rozpočtu.

Zuřivost politicko-korektních všech úrovní svědčí, že něco se mu muselo podařit. Trump odchází, ale v Evropě pomalu postupuje populistická revoluce, podařilo se zdárně dokončit Brexit, Orbán se udržel, Salvini podle volebních preferencí bude příštím ministerským předsedou, pokud se pravice ve Francii konečně shodne na kandidátovi, Macron nebude zvolen. Ve Francii se prodalo několik stovek tisíc Zemmourovy knihy „Francouzský osud“, v době, kdy v Evropě málokdo čte.

V tradičně pseudopokrokovém Portugalsku, kde volební alternativa vždycky znamenala změnu od jednoho pokrokového evropskounijního tajtrlíka k druhému, vůdce lidové pravicové strany CHEGA André Ventura je v předvolebních průzkumech prezidentských voleb (21. ledna) dlouhodobě kótován na druhé nebo třetí pozici a strana CHEGA se stala třetí politickou silou v zemi.

K rozhodujícímu střetu mezi světem pokroku nové Kominterny a světem přirozeného rozumu ještě nedošlo. Boj je pořád na vážkách, a to i v situaci, kdy pokroková zběsilost má v rukou všechny mocenské a mediální nástroje, včetně proměny vzdělávacího systému v propagandistickou laboratoř a pokud prohraje volby, jak jsme viděli v USA, nedovolí její hlubinné struktury vítězi vládnout.

Evropskounijní komisariát a jeho národní satrapové se zmocnili všeho, mají soudy, policii, miliony doživotních úředníků pod penzí, univerzity, média a přesto všechno pokud budou volby opravdu svobodné, transparentní a s otevřenou debatou, v řadě EU zemí zvítězí národní populistické politické směry a tradiční pravice. Satrapové Evropské unie pomalu navykají národní populace na „přirozený“ fenomén masové imigrace. Čtyři roky nás režimní česká média bombardují nesmysly o údajných Trumpových zločinech, co vlastně projednává Evropský parlament nebo kam konkrétně jdou miliardy, které český stát ČT poskytuje, nic nevíme.

Píše pan Libor Číhal na meras.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: