EpShark

Poprava

13. 1. 2021



Celoživotní zablokování účtů na sociálních sítích musí být v očích drogově závislých na sociální síti totéž, co brutální poprava. Pro politika, který tímto způsobem komunikuje s desítkami milionů, to znamená politickou popravu.

Naštěstí se dnes už rýsují možnosti jak srazit pár miliardářských nabobů z informačního Olympu, dotyčný musí ovšem oplývat též miliardami a energií, Trumpovi to nechybí. Už se vyjádřil, že přijde s vlastní konkurenční platformou, přinese to větší efekt než čtyři roky úřadování v Bílém domě. Ztratil tam zbytečně čtyři roky, nezměnil ani volební systém, ani se nepokusil rozbít monopol pár sociálních sítí.

Škoda, že si nepročetl brožuru vůdce světového proletariátu, ze které čerpali partajní pracovníci v předrevolučním období — nejdřív se zmocnit telefonní a telegrafní ústředny, pak pár klíčových železničních stanic a lze šturmovat Zimní palác. V současné době je to ještě jednodušší, ústředna Twitteru a Facebooku a je hotovo, okolnosti tomu přejí, lidstvo je dnes nesrovnatelně blbější než v předrevolučním světě na počátku dvacátého století. Informační nabobové z Twitteru chtějí dokonce předat veškerou bývalou Trumpovu komunikaci Bidenově administrativě.

Zakladatel komunikační sociální sítě Telegram Pavel Durov o cenzorech světové demokracie: „Facebook pomocí robotů šíří lži o naší komunikační síti“. Podle Durova existuje ve Facebooku celé oddělení, které se věnuje zkoumání toho, proč je Telegram tak populární. Durov píše na svém telegram-kanálu, že Facebooku ušetří desítky milionů a prozradí jim to: „Chovejte úctu k uživatelům své sítě. Facebook utratil v roce 2019 10 miliard na marketing, zahrnuje to i robotizované vkládání polopravd do Wikipedie.

Facebook tímto masovým způsobem záměrně rozšiřuje nepřesné informace o Telegramu — Telegram není otevřeným zdrojem, není zašifrován, servery se nachází v Rusku“. Podle Durova od roku 2013 klientské aplikace mají formu otevřeného zdrojového kódu, servery ani kanceláře Telegramu se nenachází v Rusku, každý chat je šifrován. Podle Durova Telegram netratí miliardy na marketing, lidé jsou dostatečně inteligentní, aby rozpoznali jeho kvality. V poslední době miliony uživatelů WhatsApp přechází k Telegramu, pobouřila je změna podmínek, podle kterých se informace o uživateli předávají do reklamního systému Facebooku. Telegram patří mezi deset největších komunikačních aplikací ve světě.

Cenzura miliardářů se neomezila pouze na Trumpa, zablokovali jeho štáb, advokátku, generála Flynna a další, z tábora politicko-korektních se přidávají další cenzoři, psychicky labilní Macron by okamžitě cenzuroval, ale neberou ho ve Francii moc vážně, v německých mainstreamových médiích už několik dní je cenzura klíčovým tématem, ale už není co cenzurovat, všechno už je v lajně a nikdo si netroufá ji překročit.

V Americe se pomalu začíná chápat, že všechno co není politicko-korektní, musí být cenzurováno. V Hollywoodu se považuje za liberální, že král Artuš je černoch, stejně jako Anna Boleynová, opačné tvrzení je nebezpečnou lží a podléhá cenzuře. Americký demokratický kongresman z tábora Biden Emmanuel Cleaver, končí projev před sněmovnou slovy „AMEN“ a „AWOMEN“, aby ženy nepřišly zkrátka. Štěstí světu přeje, světová blbost si dala v americkém Kongresu rande, na ostatní se už nemůže dostat.

Tragickým projevem cenzurní agility je počin nakladatelství Simon & Schuster, které bylo donedávna považováno za velmi seriozní, zablokovali vydání knihy republikánského senátora Josh Hawleye „The Tyranny of Big Tech“, senátor je svými názory podle nakladatelství nebezpečný demokracii. Kniha je určitě velmi aktuální v okamžicích počínající diktatury, která je nesena právě velkými korporacemi.

Velký italský žurnalista Vittorio Feltri říká, že cenzura je vadná, ale na prvním místě bychom měli mít obavy z cenzury, která přichází z veřejného média televize. Sociální sítě jsou privátní a dělají si tam, co chtějí, cenzurují, koho chtějí a kdo je jim nepohodlný, pomůže tomu konkurence. Cenzurovat politika, který nespáchal kriminální delikt, je antidemokratické a antiliberální, i když cenzoři se vydávají za velké liberály. Generální ředitel společnosti, který rozumí jen prachům, má dozorovat prostor lidské svobody, je to poněkud absurdní.

Píše pan Libor Číhal na Meras.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: