EpShark

Dublin IV, invaze negramotných a Platforma Evropské civilizace

21. 4. 2018



Na světě je asi 1,1 miliardy negramotných lidí, z nichž většina je z Afriky a Středního východu, viz obr. (1). Tito lidé mají největší problémy s obživou, protože vzdělání je cestou k úspěchu všude na světě, takže jejich motivace k cestě za sociálními dávkami v EU je rozhodně velká.

Když porovnáme tabulku zemí s nejnižší úrovní gramotnosti s tabulkou zemí, odkud přichází nejvíce migrantů do EU, vidíme, že několik zemí je v obou tabulkách, jsou podtrženy.

Globální míra gramotnosti dle UN HDIS

< 35 % 35 – 50 % 50 – 60 %
Mali Guinea Pobřeží slonoviny
Afganistán Senegal Pákistán
Somálsko Siera Leone Bangladéš
Niger Benin Maroko
Burkina Čad Mauretánie
Jižní Súdán Etiopie Středoafrická rep.
Mozambik

Imigrace do EU v letech 2015 – 2017 dle zemí (2,3):

Afganistán , Alžírsko, Bangladéš, Eritrea, Gambie, Ghana, Guinea, Irák, Irán, Mali, Maroko, Nigerie, Pákistán, Pobřeží Slonoviny, Somálsko, Súdán, Sýrie…



Přičemž do Itálie invaze pokračuje i v roce 2018, jak nás informuje Monika PIlloni (4)

Z toho pak vyplývá, že třeba v Německu desetitisíce migrantů neumí číst a psát:

„Na začátku roku 2017 navštěvovalo 43 000 uprchlíků speciální kurzy pro negramotné. Mají to obzvlášť obtížné na trhu práce.“ (5)

Země V4 této organizované invazi zatím odolávají, a proto se připravuje smlouva Dublin IV, která znamená zřízení trvalého mechanismu, který bude permanentně rozdělovat migranty do všech členských zemí EU, tedy včetně České republiky. A to samozřejmě bez ohledu na názor vlády, parlamentu nebo občanů.

Migranti mají být přednostně rozdělování do zemí Višegrádské čtyřky, které zatím přijaly nejméně migrantů. Jednou z přednostních destinací pro migranty se tak stane Česká republika. S tím souvisí i další aktivita Evropské komise – harmonizace sociální politiky, která znamená sjednocení výše sociálních dávek pro migranty.

Proto Platforma evropské civilizace vyzývá občany, aby se připojili k obraně a

zastavení nekontrolované migrace a islamizace a eskalující totalitní politiky Evropské komise. Zve občany, skupiny a sdružení, kteří by se na tom mohli podílet a tak uhájit národní a evropskou svobodu, kulturu a identitu pro své potomky dřív, než bude pozdě (6)

Pavel Dudr

Prameny:

(1) https://cs.wikipedia.org/wiki/Gramotnost#cite_note-2
(2) https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament/unie-se-snazi-omezit-priliv-migrantu-z-afriky-je-uspesna/r~514fac420a8611e894960cc47ab5f122/

(3) http://faktus.info/analyzy/do-evropy-priplulo-v-roce-2016-pres-stredozemni-more-kazdy-den-tisic-migrantu/

(4) https://pilloni.blog.idnes.cz/blog/blog.aspx?c=659318&x=socialky_facebook_c

https://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_migra%C4%8Dn%C3%AD_krize#/media/File:Map_of_the_European_Migrant_Crisis_2015_(cs).png
(5) https://www.waz.de/wirtschaft/zehntausende-fluechtlinge-koennen-nicht-lesen-und-schreiben-id213038739.html

(6) http://platformaec.cz/manifest




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: