EpShark

Expert na džihád: Je nutné přestat přijímat uprchlíky – Evropa si dováží občanskou válku

19. 4. 2018



Palestinsko-belgický expert na džihád Montasser AlDe'emeh vydal vážné varování pro Evropu. V rozhovoru pro Telegraaf uvádí, že Evropa si v podstatě dováží občanskou válku tím, že si dováží uprchlíky.

AlDe'emeh věří, že evropští politici jsou naivní, pokud jde o jejich postoj k masové imigraci, islámu a jeho neúspěšné integraci. Radí zastavit příliv uprchlíků a uvedl, že západní Evropa si "dováží občanskou válku" a dodává, že "nejprve musíme vědět, co uděláme s lidmi, kteří jsou již tady."

AlDe'emeh není žádný nováček. Měl kdysi rozsáhlý kontakt s belgickými a holandskými džihádisty a dokonce nelegálně cestoval vedle těchto skupin do Sýrie za účelem výzkumu.

Jako arabista a odborník na islám a džihádismus také pracoval pro belgickou tajnou službu a diskutuje o tom, jak to kombinoval se svou úlohou jako prostředník pro džihádisty ve své nové knize Dubbel leven. Tam vysvětluje rostoucí problémy Evropy a také poskytuje možná řešení.

"Naše západní společnosti jsou v nebezpečí kvůli rostoucímu počtu odcizených lidí" . Jako někdo, kdo často pracuje se žáky v Bruselu, poznamenává, že "tyto děti žijí fyzicky i psychicky převážně ve středověku".

AlDe'emeh radí rodičům migrantů, aby "připravovali své děti na život v naší sekulární společnosti". Podle něj nyní žijí mezi dvěma světy a v jejich hledání identit, děti nevyhnutelně přicházejí do styku s radikálními islámskými ideologiemi.

S takovými ideologiemi, které jsou v naprostém nesouladu se způsobem života v západní Evropě a které jsou vyznávány rostoucím počtem muslimů na celém kontinentu, možná AIDe'emehova předpověď občanské války není tak nepravděpodobná, jak bychom si mohli myslet.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: