EpShark

Zprávy ze cvokhauzu 3

15. 9. 2020



O Americe, zemi neomezených možností platí dnes spíše věta: země, v níž je možné opravdu všechno.

Jak se dočítáme ze Seznam Zpráv (4. září), Americká akademička Jessica Krugová se vydávala za černošku. Tato dáma, jejíž odborná práce se prý zaměřuje na africkou diasporu, lhala o barvě své pleti a vydávala se za černošku. Docentka afrických a latinskoamerických studií z Univerzity George Washingtona připustila, že je ve skutečnosti bělošská židovská žena z Kansas City.

„Postavila jsem svůj život na násilné protičernošské lži. Lhala jsem při každém nádechu,“ zhodnotila sama sebe. Své chování popsala jako „ztělesnění nesčetných způsobů, pomocí nichž lidé nadále zneužívají černošskou identitu a kulturu“ a dodala, že v přetvářce pokračovala i ve svých osobních vztazích. Jinými slovy přiznala, že v USA vládne stále (a možná stále více) pozitivní diskriminace a že se ke svým akademickým a jiným epoletám dostala vlastně jen proto, že ze sebe udělala příslušnici etnické menšiny. Inu, i tomu se v lůně a rodišti demokracie dnes říká (liberální) demokracie. Potírání práv jedněch ve prospěch práv druhých, byť jsou to podvodníci. Po více než dvousetletém úsilí o demokracii v Americe je to smutná bilance.

Podle zpráv v zahraničních médiích Krugová jako aktivistka používala jméno Jess La Bombalera. Ve videu zveřejněném na začátku letošního roku podle BBC nadávala bělošským Newyorčanům za to, že „nevěnují čas černošským a domorodým Newyorčanům“. „Jsem La Bombalera a jsem z východního Harlemu — pravděpodobně jste o mojí čtvrti už slyšeli, protože jste ji prodali developerům,“ představila se Krugová.

Ti, kdo Krugovou znali jako La Bombaleru, vyjádřili své rozrušení. „Dnes ráno jsem zjistil, že Jessica A. Krugová alias Jess La Bombalera je běloška, která se již 10 let vydává za černošku,“ uvedl na Twitteru Robert Jones. „Postavila svou akademickou reputaci na spoustě lží a umístila se do příběhů a kontextů, které neprožila,“ napsala v článku Hannah Thackerová, studentka Univerzity George Washingtona, na níž Krugová působila.

Studentka z Univerzity George Washingtona Anmol Gorayová, která na jaře 2019 absolvovala s Krugovou dějepisný seminář, podle CNN považovala Krugovou za jednu z oblíbených profesorek. Krugová podle Gorayové často prosazovala černé a domorodé umělce. Prý přednášela o tématech jako domorodé obyvatelstvo v Chile nebo role rýže v africké diaspoře. „Od chvíle, kdy přišla do učebny, jsem z ní byla u vytržení,“ řekla Gorayová. „Jsem v šoku, že to byla úplná lež,“ dodala.

Univerzita George Washingtona, kde Krugová vyučuje kurzy africké, karibské a diasporní historie, uvedla, že „si je příspěvku Krugové vědoma“, ale k případu se blíže nevyjádří.

Případ Jessicy Krugové, jak podotýká článek, silně připomíná případ aktivistky s českými kořeny Rachel Dolezalové, který se dostal na veřejnost v roce 2015. Dolezalová je další běloškou, která se při výuce afrických studií na univerzitě ve východním Washingtonu vydávala za černošku. Rovněž byla v čele místní odnože asociace NAACP, která bojuje za práva nebělošského obyvatelstva.

V roce 2015 Dolezalová opakovaně tvrdila, že je obětí rasového obtěžování, přestože její tvrzení nikdy nebylo prokázáno. Když se ale novináři Jeff Selle a Maureen Dolanová z CDA Press snažili tvrzení potvrdit či vyvrátit, narazili na rodiče Dolezalové. Ti překvapili média i veřejnost odhalením, že Rachel z jejich domu před lety odešla jako bělošská dívka a že má německé a české kořeny.

Dolezalová ale odmítla kritiky, kteří jí zazlívají, že se vydává za černošku podobně jako kdysi bělošští herci s pomocí líčení. „Černý obličej je pro mě velmi vážné téma,“ řekla s tím, že v jejím případě jde o reálný prožitek. Dolezalová, která se dlouho vydávala za černošku, se jí dle vlastních slov pro NBC cítí být od roku 2006, kdy její rodina adoptovala čtyři černošské děti.

Je to tedy něco jako ten zatrolený gender. Není důležité, s jakým biologickým pohlavím se narodíte, zda jako muž či žena, důležité je, jak se cítíte. Gender je prý „sociální pohlaví“. Tedy jednou jste muž, jindy žena, dle vašeho momentálního pocitu. Jednou jste černoch, jindy běloch, Asiat, Hispánec — či třeba jako Marťan. Jako s takovým by s vámi aspoň dle svých slov rád vládl pan Paroubek. Ovšem pokud byste kandidovali za Marťany, a ne třeba za hlávky zelí.


Myslím, že už vím, kdo by měl být předsedou/dkyní zeměkoule: Rodrigo, pardon, Jessica Alves. Tento humanoid se kdysi narodil jako chlapec, mezitím se po stovkách operací připodobnil mimořádně ohavné figurce Kena (toho od Barbie), aby posléze v sobě objevil/a ženu a po dalších operacích se stal/a pochodující Barbie. V rasově-etnickém světě se něčeho podobného dopustil nebohý Michael Jackson, který se rovněž z pohledného černého hošíka postupně stal vybledlým čímsi, co nebylo ani černoch, ani běloch. Jenomže ten aspoň zpíval jako bůh a nenutil zbytek světa, aby ho obdivoval za cokoli jiného než zpěv.


Kosmetika již nesmí být bílá, napsal nedávno Slovenský denník. Oč jde? Kosmetický gigant L’Oreal Paris v odezvě na vlnu protestů a násilí po smrti George Floyda odstraní ze svých výrobků slova jako bílý či bělící. Soukromé korporace jsou jedněmi z nejvýznamnějších aktérů, které se přihlašují k filozofii hnutí Black Lives Matter. Výjimkou není ani francouzská kosmetická společnost L’Oreal Paris, která v této souvislosti vzbudila rozruch hned dvěma kontroverzními rozhodnutími.

Nejprve překvapila začátkem června, když do své nové Rady pro diverzitu a inkluzi zařadila i rasistickou černošskou transgender modelku Munroe Bergdofovou, která byla svého času první modelkou se změněným pohlavím této značky, respektive její britské pobočky. Bergdofová se totiž v minulosti nechala například slyšet, že běloši rasismus „dědí“, jsou „nejnásilnější přírodní silou na Zemi“ a prý je celá jejich existence postavena na „hřbetech, krve a smrti barevných lidí“. Zanedlouho však L’Oreal zaujal opět, když právě uvedl, že na obalech svých kosmetických produktů určených na standardizaci pleti již nebude uvádět slova jako „bílý, bělící nebo jasný“ a podobně.

Podle téhle logiky by se na obalech kosmetických výrobků nemělo uvádět třeba ani slovo „čistící“. To by mohlo urážet lidi s liknavým přístupem k osobní hygieně, zkrátka špindíry, i ti přece mají svá lidská práva. A hlavně by mělo přestat uvádět magické zaklínadlo „pro muže/pro ženy“. Jedno či druhé či dalších 69 pohlaví by to mohlo urazit. Takže se příště nedivme, až budou po ulicích zavánět drsní chlapíci nastříkaní voňavkou Naomi Campbell či lepé slečny napajcované deodorantem Playboy. To teprve bude genderová spravedlnost.


Čím dál lepší server Echo 24 přispěl k mozaice toho pozemského blázince informací vtělenou do titulku: Švédský stát podle studie financoval džihádisty více než miliardou korun (1. září 2020). Čteme zde, že asi 1,2 miliardy švédských korun (přes 3 miliardy korun českých) z peněz daňových poplatníků odešlo v této severské zemi v posledních pěti letech na účty společností a skupin vedených islámskými radikály. Vyplývá to ze studie agentury Siren, na kterou upozornil jeden z největších švédských deníku Aftonbladet.

Subjektů vedených islamisty bylo podle studie alespoň 49, jejich zástupci často spolupracovali s místními, ale i státními úřady. Někteří se otevřeně hlásili k salafismu, jiní zase měli v zahraničí bojovat za Islámský stát. Podle studie šla většina peněz především skrze financování školství, prostředky pocházely od lokálních zastupitelstev nebo z grantů vládní agentury pro vzdělávání. Nejvíce měla dostat The Sapphire school v Göteborgu. Školu úřady kvůli napojení na islamisty uzavřely minulý prosinec. Varování o financování džihádistů učinila již loni švédská kontrarozvědka Säpo, ale tenkrát odhadovala částku v milionech korun.

Islám je ve Švédsku už druhým nejrozšířenějším náboženstvím. Počet radikálních muslimů, extremistů či džihádistů se na základě analýz sociálních sítí v zemi zvýšil po roce 2013. Bezpečnostní orgány odhadují, že zatímco kolem roku 2010 šlo o 200 osob, o deset let později počet dosáhl jednotek tisíc. Podle BBC zhruba 300 džihádistů odešlo ze Švédska do Sýrie a Iráku bojovat za Islámský stát.

O něčem velice podobném pojednávala (v roce 2008 i česky vydaná) kniha anonymem skryté autorky Na lovu teroristů. Autorka, původem z irácké Basry, pracovala na odhalování skutečných penězotoků, z nichž žily a žijí islamistické organizace v USA i mimo ně. Dokonce se jí podařil i průnik do islámské komunity. Co zjistila? Většina skutečných teroristů ve jménu Alláha si dobře žije za peníze amerických daňových poplatníků pod fasádou různých vzdělávacích či charitativních „neziskovek“. V tomto prostředí také podle ní byl do detailu připraven útok na WTC. Takže až zase budeme nazývat konspiračními teoriemi tezi, že si Amerika svá „Dvojčata“ sundala sama, pak je to v tom či onom smyslu pravda


K oné švédské aféře se sluší připomenout článek již starší, z konce června, ale zcela konsekventní. „Jedničkáři mezi přistěhovalci: Švédsko podle tisku manipuluje s testy gramotnosti, aby neztratilo prestiž“ napsal do Reflexu tehdy Lukáš Lhoťan, mimochodem někdejší český muslim, který se od své hereze věnuje odkrývání islamistických aktivit se znalostí nabytou uvnitř.

Švédsko podle článku manipuluje s testy gramotnosti, aby neztratilo prestiž. Švédští politici podporující multikulturalismus a masovou migraci se rádi pyšní tím, že přistěhovalci Švédsko obohacují a pomáhají mu se rozvíjet. Ukazuje se však, že jakmile jde o prestiž Švédska, jdou ohledy stranou. Ve Švédsku je podle zjištění novinářů například záměrně manipulováno s testy gramotnosti na školách, aby studenti přistěhovaleckého původu Švédsku nekazili renomé a země se neumístila na špatném místě v mezinárodním žebříčku mapujícím vývoj gramotnosti.

Evropskými médii poslední dny koluje informace o článku ve švédském deníku Expressen od novináře Luddeho Hellberga, v němž se popisuje, jak si Švédsko díky manipulaci s neúčastí žáků přistěhovaleckého původu vylepšilo při testech v roce 2018 pozici v rámci projektu PISA (Programme for International Student Assessment), který mapuje úroveň gramotnosti studentů v zemích, které jsou součástí organizace OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj).

Švédští organizátoři výzkumu porušili pravidla OECD a vyřadili z výzkumu studenty z přistěhovaleckého prostředí. Díky tomu se výzkumu nezúčastnilo dostatečné množství studentů přistěhovaleckého původu a výsledky výzkumu tak nebyly objektivní, jak zjistil novinář ze švédského listu Expressen. Podle jeho zjištění se testování nezúčastnilo přes 10 % švédských studentů, kteří měli testy správně absolvovat.

Není pak divu, že tyto zmanipulované výsledky dopadly pro Švédsko velice dobře. Švédští studenti se umístili na 7. místě v žebříčku zemí OECD a tento výsledek byl nadšeně přijat mnohými švédskými politiky. Například švédská ministryně školství Anna Ekströmová výsledky zveřejněné v roce 2019 oslavovala jako důkaz úspěšnosti švédského školství. K pochopení této radosti je potřeba připomenout, že při předchozím testování v roce 2015 skončilo Švédsko až na 22. místě. Během tří let tedy švédské školství údajně udělalo tak radikální skok, že se z 22. místa dostalo na místo sedmé. Některým novinářům taková změna přišla podezřelá, a proto začali pátrat po důvodech tohoto radikálního zlepšení.

Při pátrání novináři zjistili, že v mnoha školách došlo k vyřazení studentů přistěhovaleckého původu z testů, údajně s ohledem na to, aby se necítili špatně ze svých případných nedostatečných výsledků. Také byli vyřazeni další studenti, například uprchlíci z Afghánistánu, kteří chodili do školy několik let a stále neuměli hovořit aspoň obstojně švédsky. Švédští novináři dospěli k názoru, že kdyby nedošlo k masivnímu vyloučení studentů přistěhovaleckého původu, pak by nejspíše nedošlo ani ke zlepšení výsledků švédských testů a Švédsko by se na 7. místo v žebříčku nedostalo, dokonce by si možná i pohoršilo oproti předchozím testům v roce 2015. Reálné „obohacení“ patnáctiletých švédských studentů jejich vrstevníky z přistěhovaleckých komunit je tak zaznamenáno právě v onom rozdílu mezi 7. a 22. místem v žebříčku sledování vývoje gramotnosti. Jak ovšem sdělila švédská veřejnoprávní televize SVT, odpovědné švédské úřady kritiku odmítly a pokrytecky prohlásily, že jejich úřední výsledky jsou přesnější a že trvají na jejich pravdivosti. A pak že císař není nahý!

Píše pan Petr Žantovský na petrzantovsky.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel
16. 9. 2020 19:17
I mnozí běloši se svými lokajskými a proradnými dušemi se vezou na módní vlně protibělošského rasismu. Nic nového, slabí se vždy přidávali na stranu zla, kterému nedokázali čelit.

Vložit komentář: