EpShark

Jak by vypadal komunyzmus po Jakešovi

7. 4. 2018



Mnozi lidi dneska uvažuju, jak by to asi vypadalo, kdyby fejkova revoluca s mrtvym Šmidem neproběhla, nebo kdyby Havel neměl taku podporu amerycko-gorbačovskych sil, nebo kdyby se mezi komunystama našel opravdovy vudce.

Take uvahu su sice hezke, ale bezpředmětne. Barevna revoluca, keru zažehnul ležici agent Šmid/Zifčak proběhla. Havel měl plnu podporu multykulturně-gorbačovskych sil a komunysti neměli, a dosud nemaju žadneho opravdoveho vudca. Takže neni co řešit.

Pokud mate chuť se podivat, jak by to asi mohlo pokračovat, stači se mrknut do země s keru zme tenkrat byli velci kamoši a fčil robime, jako že ju nezname. Každopadně tato zem si ponechala furt stejny system jak politycky, tak ekonomicky, a tak se teoretycky možeme podivat, jak by to asi mohlo vypadat u nas, kdybyzme se nenechali zblbnut šorošovskym scenařem s mrtvym Zifčakem. Samozřejmě, je to enem přitažene za vlasy, bo zme jina kultura, jina mentalita, jina rasa, jina ekonomika, jine zkušenosti. Ale třeba vam cosik připadne podobne. Jestli nemate moc času, tady mate rychly jutubovsky přehled aji s pravu latinskoamerycku muziku:

Tuž a fčiil poďme teoretyzovat. Kdyby Adamec na počatku prosinca nevyměknul a neodstupil z čela vlady, ale sestavil by druhu vladu s většim počtem nebolševiku, dav by už byl ukojeny, bo se bližily Vanoce, a na Vanoce žaden Čech nestavkuje, bo vraždi kapra a zhaňa kobzole na salat. Před Silvestrem by byl tak jako tak zvoleny Havel prezidentem, bo tak už to domluvil pul roku před tym Gorby s Ameryčanama a bolševikum v parlamentu to tež nevadilo, bo jim plešaty Čalfa vysvětlil, co bude nasledovat, když pro Havla zvednu ruku, ale hlavně co bude nasledovat, když pro něho ruku nezvednu.

Takže šefem Financi by se nestal Klaus, šefem zahraniči by nebyl stary dobry Dyncbir a ani poradce Ernesta Che Guevary Valtr Komarek by nebyl mistopředsedu. Kdo vi, jak by pak dopadly červnove volby. Bolševik mohl zustat u vlady, Ameryka by nam vyhlasila embargo a s Kubancama zme si mohli vyměňovat jejich rum za naš tuzemak a jejich Kohiby za naše Startky. Před obchodama by se tym padem furt staly fronty na všecko.

Fronty su proto, že v obchodach teho moc neni. Anebo v obchodach nic neni, bo su před nima velke fronty? Tak to fčil nevim, ale cosik na tom planovanem regulovanem hospodařstvi nefunguje.

Zato okolo cest mohly misto tych hlupych komerčnich bilbordu viset plagaty našich skvělych vudcu...

Aji ve městach by plagaty a malby zobrazovaly jednoznačne uspěchy unorove a listopadove revoluce spolu se sudružsku spolupraci s Koreou, Libyji a bratrsku Kubu...

Za najemne by se platilo furt enem srandovnima par stokorunama, no ale na stavu bytoveho fondu by to asi bylo vidět. Tuž, co chcete od planovaneho hospodařstvi...

Na druhu stranu by se ekoteroristi mohli v klidu věnovat čištěni bordela a neblokovali by prospěšne stavby. Za pokus o zastaveni jakehokoliv obchvatu nebo dalnice by nasledoval okamžity trest smrti.

Lidi by si spolu zas povidali a nechodili po ulicach se skloněnyma hlavama...

De jedničku by nebylo třeba opravovat, bo by po ni nejezdily žadne auta...

...a řemeslnici by mohli furt chodit po melouchach robit šlendryjany, aby si zarobili špinave penize, s keryma raz, až se bude privatyzovat, nakupi cenne akcie Harvardskych fondu...

Tuž tak.

Ladislav Větvička, hlasatel revoluce, Santiago de Cuba

Referuje pan Ladislav Větvička na blog.idnes.cz (plus fotky)

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: