EpShark

91% zpravodajství od tří hlavních médií o Trumpovi bylo negativních

12. 3. 2018



ABC, NBC a CBS informovali o prezidentovi Trumpovi desetkrát více negativně než pozitivně ve svých večerních zprávách. Také strávili dvakrát tolik času s ruskou kauzou než s jakoukoliv jinou záležitostí, podle nové studie Media Research Centre.

Jak výstižně informují News Busters , "Média vs. Trump v roce 2018: spousta Ruska a 91% negativní ho pokrytí (opět!)" :

Analytici MRC se podívali na 505 večerních zpravodajských zpráv, které v lednu a únoru informovali o prezidentovi Trumpovi nebo jeho administrativě. Z celkových 851 minut, které věnovali Trumpově administrativě, vynaložily téměř čtvrtinu (204 minut nebo 24%) na vyšetřování Ruska jeho údajného vlivu na americké volby. Tím předčili i tak důležitá témata, jako je ekonomika a imigrační reforma.

Vzhledem k tomu, že Trump vstoupil do úřadu 20. ledna 2017, tři hlavní televizní stanice strávily celkem 1 428 minut zprávami o vyšetřování Ruska, což představuje více než jednu z každých pěti minut (21%) pokrytí Trumpova prezidentství v jejich večerních zprávách.

Nezdá se, ale že by to fungovalo. Pouze 0,5% Američanů pokládá kauzu ruského vměšování do voleb za důležitou. Trumpova popularita byla na konci roku 2017 stejná jako ta Obamova a to i navzdory tomu, že média psali o Obamovi převážně pozitivně.

Mike

Zdroj: Information Liberation




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: