EpShark

Hyjeny už nad nama kruži a supi obchazaju okolo

25. 3. 2020



Je to deprem tyden, co slovensky premijer Česke republiky zrobil bezprecedentmi opatřeni a oznamil nam zavřeni hospod.

Deprese, kera zavladla mezi pracujicim lidem, je nezměrna. Cosik takeho nam nezrobil Hytler, Hajdrych, Hacha, Husak, Havel ani German Höring. Až fčil ten Hammachek. Přesto pracujici lid chape přijata opatřeni, neprotestuje proti teto zvuli a zatim skryva chutě vyhazat vrchnost z oken.

Vlastně se nic nestalo, zatim to považujem za velikonočni pust. V moji vesnici, kde v dobach metanolove afery v mistnim obchodě raketově vzrostl prodej dvuch komodyt — lahvove desitky a lahvove Okeny, se opatřeni projevilo podobně. Raketově vzrostl prodej lahvove deitky a lahvoveho špyrytusa.

Je to deprem tyden, přesto už všeci vědi, že nic nebude jako dřiv. Je to podruhe od počatku tohoto tisicileti, kere začalo falešnyma aktyvitama okolo jedenacteho zaři, kdy budeme moci označovat svět „před a po“. Dvacate stoleti skončilo v roce osumdesat devět a my staři si dobře pamatujeme, jak byl svět šedivy „před“ a jak začal byt svět barevny „po“. Ti mladši si pamatuju počatek tohoto tisicileti, ten čitelny svět „před“ a valečny svět pote, co dvě letadla narazila do dvuch panelaku a brzy nato tři z nich spadly. Tento zvrhly valečny svět, logistycky započaty dva roky předtym připravenim zakladny Bondsteel trval až do fčilška.

Na rozdil od obdobi po plyšaku, kdy zme si mysleli, že valky skončily a věřili největšimu z kulisaku, že do žadneho gangu už nikdy nevstupime, nezaměstnanosti se nemusime bat a žadne majetky se rozkradat nebudu, zme se stali svědkama vice či meně nelegalnich utoku na Afghanystan, Irak, Libiju, Jižni Osetyju, Syryju a Ukrajinu.

Dneska už aji pražska kavarna pochopila, že budeme dělit svět na předkoronovy a pokoronovy. Naprosto nedyscyplinovaně sice někteři vyskočili, jako maly Hrušinsky, ale brzo pochopil, že tu je rozehrana větši valka a slovensky premyjer česke vlady opravdu netouži zničit jeho divadlo, kere mu platime my všeci, omluvil se a stahnul do budy.

Všeci vime, že zme v hajzlu. Vědi to živnostnici, keři byli jako obvykle na řadě jako prvni. Vědi to dělnici ze zastavenych montoven, keři budu ještě radi vzpominat, jak montovali. Vidime to, když se podivame z okna a vidime na ulicach gengstry s hadrem přes pysk. Teda soryjako, zatim to nesu gengstři, zatim to su duchodci, keři mezi sedmu a devatu vali do Kaufička na slevy, bo virus mezi sedmu a devatu spi.

Vime, že aji kdyby už dneska bylo oznamene, že zme virus porazili, že možeme sundat burky, otevřit hospody a s plnu silu vrazit zpatky na nakupy do hytlermarketu, že už to nebude jako dřiv.

Už to nejde vratit.

Tuž co fčil? Mnohym to připada jako hrozně dluha doba, kera uplynula od uzavřeni hospod a čekaju, že fčil už se to bude lepšit. Zapomeňte na to. Pravě fčil nas čeka kritycke obdobi jedneho až dvuch tydnu, kdy se bude situace paradoxně zhoršovat. Oficialně mame hlašenych necelych tisic pokaženych osob. Tento stav se ovšem aji podle nejlepšich předpokladu zhorši ještě pětinasobně (ten kryzovy Prymule straši, že 15nasobně). Aji když vyjdeme z optymistyckeho modelu, postaveneho na realnych čislach z Wuchanu, pak pravě v nasledujicim tydnu počet zjištěnych pokaženych osob raketově vzroste. Bude to vlivem teho, že konečně začneme opravdu testovat, bo do fčilška nebyly zdroje na testy.

Věřte temu, supi už běhaju okolo a hyjeny zvyšky kontroluju kořist a těši se na tento okamžik. Totalitni opatřeni, kere byly před tydnem naprosto spravně započate, už nesu svoje ovoce, je to patrne třeba na přikladu z italskeho města Vó. Jen to u nas ještě nebude vidět na čislach. Podle optymistyckeho scenařa bude denni přirustek počtu zjištěnych pokaženych osob rust přinejmenšim tyden, spiš dva.

747895_article_photo_w7syc6a_900x.jpeg
Vývoj epidemie

Ovšem zjištěny počet nakaženych neznamena, že se nakazi v přištim tydnu. Oni už nakaženi su fčil, enem se to ještě nevi. Podle zkušenosti z protestovani všech 3000 obyvatel italskeho města polovina z pokaženych obyvatel nepociťovala žadne přiznaky. A za dva tydny jejich organyzmy porazili virus a na testach už byli negatyvni. Bohužel, po celu tuto dobu mohli rozšiřovat to svinstvo okolo sebe, aniž by to tušili.

Takže buďme opatrni. Raketovy rust přijde, to vime. Přijde aji vlna mrvtych. Je to smutne, ale je to tak. Tym, že naša prvni vlna nakaženych byli fyzicky zdatni lyžaři neznamena, že se nam to vyhne. Ale buďme opatrni, co na nas chystaju. Totalitnich opatřeni bylo dost. Stačilo.

Mnozi si fčil mysli, že bude dobře, vlada zruši nakupy nesmyslnych vrtulniku, zastavi financovani polityckych neziskovek a zruši udavačske sekce při Minysterstvu vnitřku. Zapomeňte na to. Supi a hyjeny čihaju a čekaju, až urvu dalši kus masa z těla kořisti. Jen su zatim potichu. Enem z některych to pod vlivem vypadne…

747895_article_photo_o1p5y2b_900x.jpeg

Píše pan Ladislav Větvička na blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Pavel
26. 3. 2020 19:44
Českou republiku čekají těžké časy

Vložit komentář: