EpShark

Skutečný ženský pochod: protesty proti násilí migrantů a islamizaci v Berlíně

19. 2. 2018



Evropské ženy pochodovaly v Berlíně, aby protestovaly proti násilnostem migrantů a dětským sňatkům. Pořadatelem pochodu v hlavním městě Německa byla aktivistka za práva žen a členka strany AfD Leyla Bilgeová. Mottem dnešní demonstrace bylo: "Už stačilo!"

Jedním z důvodů víkendového protestu je ohrožení žen v Německu nekontrolovanou masovou migrací, říká leták. Dodává, že ženy ztrácejí svá práva"vládou vynucenou islamizací naší vlasti".

Na letáku požaduje skupina "okamžité zajištění německých hranic a deportaci všech nelegálních přistěhovalců" . Podle nich "Německo není experimentální laboratoří pro středověké experimenty" .

Přidružená regionální strana AfD Brandenburg říká na své webové stránce: "Dáváme ženám hlas. Vyjíždíme do ulic pro naše ženy a dívky! Jedna věc byla v posledních měsících jasně ukázána: v agendě kancléřky Merkelové není prostor pro práva žen a ochranu žen. Každý den slyšíme zprávy o znásilňovaných, zraněných nebo zavražděných spoluobčanech. "

Leyla Bilgeová, kurdská pořadatelka pochodu, bojuje proti sexuálnímu zneužívání žen a dětí od roku 2010 jako aktivista v oblasti lidských práv. Od roku 2014 cestuje do krizových oblastí v Sýrii a Iráku, aby poskytla hlas místním ženám a dětem. Podporuje školní projekt v Ghaně a bojuje zde proti dětským sňatkům a nucené obřízce děvčat.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jaka
19. 2. 2018 13:08
Je mi moc líto normálních běžných Němců. Proto mě těší jejich každé větší vystoupení proti tomu, co tam probíhá a jejich politici to podporují. Jediné, co nechápu, že ty protesty, velké, účinné, začínají až teď. Ale držím jim moc palce. Německá karnevalová přehlídka představuje Merkelovou jako obří černou vdovu - https://twitter.com/V_of_Europe/status/963058973007106048

Vložit komentář: