EpShark

Ombudsmanem bude Křeček. Na Letnou!

18. 2. 2020



Demokraticky zvolení poslanci po živé diskusi zákonnou procedurou demokraticky zvolili do čela bezvýznamného úřadu bezúhonného, řádně nominovaného a odborně plně způsobilého kandidáta.

Teoreticky banální a v demokracii zcela běžná věc, jakých se za volební období děje mnoho. A přesto se určitá část politicky aktivních občanů, těch, co často a halasně proklamují, že za demokracii dýchají, vlhnou z ní a jsou hotovi za ní kdykoliv položit život, neboť je jediným smyslem jejich životů, může nyní z tohoto prostého, demokraticky bezchybného aktu posrat. Proč, když samotná demokracie si chrochtá blahem, protože demokratičtěji už to celé proběhnout pravděpodobně nemohlo?

Protože o vítězném kandidátu na ombudsmana doktoru Křečkovi je obecně známo, že má na chod, podobu a cíle svého úřadu odlišné názory, než měla jeho končící a poměrně nechvalně proslulá předchůdkyně? A protože i jeho názory na mnoho dalších věcí jsou od těch jejích diametrálně odlišné? Protože zaměření, osobnost a názory agresivní levicové progresivistky Šabatové se jim líbí a zaměření, osobnost a názory neagresivního, levicového staromilce Křečka nikoliv?

Není ale přesně takováto veřejná soutěž postojů, idejí, vizí a názorů tím jediným fundamentem, na kterém může demokracie existovat a jakž takž fungovat? Není samotným základem demokracie, že se ve volné soutěži například o jakýsi úřad, či třeba instituci střetnou různé názory a ideje a většina pak rozhodne, který z nich ji zaujal nejvíce a zvítězil? A nepatří k tomuto fundamentu neoddělitelně i to, že v demokracii poražení akceptují výsledek, nesnaží se ho jinou cestou zpochybnit nebo zvrátit a spíše zkoumají, kde co pohnojili a co je třeba udělat příště lépe aby zvítězil jejich kandidát?

Demokratie macht frei

Tolik alespoň praví šedá teorie a nyní k zelenému stromu praktického života. Všichni víme, že současná, moderní „liberální demokracie“ takhle nefunguje, protože pokrok nezastavíš. Soutěživost v čemkoliv je totiž obecně považována za dávno přežilý výmysl bílého muže, který měl podporovat jeho nepřirozenou a toxickou maskulinní dominanci. Už nesoutěžíme, protože je to příliš traumatizující. Zvláště v oblasti idejí.

Místo toho jsou nám slavnostní formou neustále předkládány jakési myšlenkové polotovary pouze části názorového spektra či těch, co umějí nejhlasitěji vřískat, zpravidla jde o jedny a ty samé subjekty, které smíme nadšeně přijmout za své a hlásat. Kdo je přijmout a hlásat odmítá, je pravicový extrémista nebo natvrdlý venkovan.

Nevyhráli jsme? Kandiduje někdo někam s jinými názory, než máme my? Do ulic a na barikády! Demokracie je v ohrožení!! Zkoumat, co jsme pohnojili a co hnojíme neustále dokola, že naše ideje opakovaně nesdílí dostatek voličů na to, abychom je mohli prosadit, rozhodně nebudeme. Předěláme voliče. Ale Zeman, Babiš, Trump, Lipovská nebo Křeček musí pryč!!! HNED!!!!

Proč? Protože mají jiné názory než my, kristapána, přece. To snad chápe každý! A dokud nevyhraje někdo, kdo má stejné názory jako my, liberální demograti, kteří jediní chápou demogracii správně, tak budeme volit/demonstrovat/cenzurovat/šířit nenávist (nehodící se škrtněte) furt dokola, dokud to správně nedopadne a dokud to všichni nepochopí. Protože demokracie je to, co hlásáme my. Všechno ostatní je fašismus, rasismus, diskriminace, pravicový extremismus a genderové stereotypy.

A všude kolem je to stejné. Respektive horší. Přiznám se, že už jsem z toho krapet unavený. Vůbec se nedivím, že naše velká a úžasná evropská rodina, především její obyčejnější a méně intelektuální část, ta, která na všechny ty „demokraty“ dře a platí jejich zpravidla dokonale bolševické hovadiny ze svých daní, se začíná v rostoucí míře poohlížet po nějakém jiném systému.

Úřad je základem státu

Doktor Křeček je mi jinak volný a je mi volný i jeho úřad, který za dobu své existence jako každý správný úřad zbytněl čtyřikrát. Určitě existují i lidé, kterým skutečně pomohl a v žebříčku úřadů, které bych zrušil je až někde na konci, ale úřad je úřad a pokud není nezbytně nutný k zajištění chodu státu, je možno a hlavně záhodno se bez něj obejít. Zvláště v situaci, kdy máme k dispozici instituce občanské a soukromé, které činí v podstatě totéž — tedy hájí obyčejného člověka v tísni. Třeba Člověka v tísni, že. Ten přece nedělá politiku, nezastupuje ničí mocenské zájmy, nic nešíří a jen pomáhá lidem, až se z Pánka kouří.

Taky mají hromadu právníků, taky řeší občanské ústrky. A taky jim na to platíme z našich kapes celkem nezanedbatelný obolus. Tak proč k tomu ještě platit duplicitní státní úřad, který dělá de facto totéž. Notabene úřad, jehož obsazení vzbuzuje takové politické vášně a vyhání jediné pravé demokraty do ulic.

Prostě jen pomáhat?

Zajímavé je, že za Motejla nebo Varvařovského nikdo ani nevěděl, že ten úřad existuje. Prostě nějak tiše fungoval, nikoho nezajímal a nikoho nepopouzel. Slavným se stal až za soudružky Šabatové díky jejímu hlučnému progresivismu a vyráběním pseudokauz pomocí placených provokatérů. Všichni věděli a kdo nevěděl tak tušil, že s nástupem militantní dobroserky ta instituce asi nově pojede slušné bomby, ale vybavujete si někdo, že by někdo z ideově opačného tábora předváděl při její kandidatuře a po jejím zvolení to, co teď předvádí dobroseři s Křečkem?

Nevšimli, viďte. A víte proč? Protože nebylo čeho. Byla řádně zvolena, nebyl důvod se předem hroutit jenom proto, že má bába jiné politické názory. Až když to rozjela ve velkém stylu, začalo se polemizovat a objevila se kritika. Věcná kritika činů, ne apriorní odsouzení kvůli obecnému názorovému ukotvení jejich protagonistky. Dopřejte tedy, milí demokraté, panu Křečkovi totéž. Ať se nějak projeví. A pak ho klidně tepejte, za cokoliv. Že říká zelený, když vy červený. Že chce víc hájit ty, které máte na párku vy a ne ty, které máme na párku zase my. To je ona bájná názorová pluralita, základ demokracie.

Ale nic vám v ní nedává nejmenší právo tvrdit, že nemá právo kandidovat, být volen či dokonce, ó hrůzo hrůz, zvolen, protože s vámi jenom netroubí. Protože pronáší kacířské výroky. Jako třeba ten, že Romové by se o sebe měli starat především sami.

A když má ta vaše žlučovitá jedubaba, která do té doby nenápadný úřad svým běsněním vyvlekla na již tak dost smrduté politické kolbiště a udělala z něj ideologický nástroj, konečně zmizet ze scény, máme na povel jejích kompaňonů jako je třeba Kalousek vyjít do ulic, protože její řádně zvolený nástupce má jiný světonázor? Vážně?

Mladý Železný včera nežádoucího Křečka jménem demokratů všech zemí, co se spojili, hned večer velmi důkladně ogriloval, aby bylo každému divákovi jasné, co je ten Zemanův proruský rasista zač. Moderátor se také velice zajímal o další osud těch 160 právníků, na kteréžto číslo z původních 40 úřad navýšila Šabatová, zda snad pravicový sionista Křeček, avizující návrat úřadu ke kořenům, teď ty chudáky nepropustí.

No, to je fakt. Co chudáci úředníci právníci? Nad tím se musíme seriózně zamyslet. Nelze přece jen tak vyhodit akademicky vzdělaného inkousta, který nám k ničemu není, protože stále dokola řeší nesmrtelnost chrousta a zbytečně ho královsky platíme z daní zámečníků a kadeřnic, když už jsme ho jednou zaměstnali. Možná celonárodní sbírečka, pane Železný, jako na oběti jiných přírodních katastrof?

Kupředu levá

A nejde jenom o kauzu Křeček. I další veřejně dostupné funkce tady smějí podle názoru těch, co umějí nejhlasitěji vřískat, obsazovat pouze jimi řádně prokádrování a spolehliví straníci. Všichni jimi neschválení kandidáti ohrožují demokracii. Jako třeba pravicová ekonomka Lipovská, drze kandidující do rady ČT, ačkoliv, jak se veřejně vyjádřila, k ní nemá zrovna kladný poměr. Škandální. Taky neskáče metr vysoko z přijetí eura, kritizuje EU a občas něco odborného napíše pro Institut Václava Klause.

Jistě chápete, že tato zvrácená fašistka by se měla vzít s rasistou Křečkem za ruku a skočit společně s ním do Macochy a ne se místo toho taky drze cpát do veřejných funkcí bez schválení liberálně demokratického politbyra a Člověka v tísni.

V čem se tenhle způsob myšlení liší od způsobu myšlení předlistopadových komunistů?

Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické, ale nech v tej straně ostane, čo je pevné, čo je charakterné, čo chce za Brusel zápasiť. Hranice sú korzo. Republiku si Křečkem ani Lipovskou rozvracet nědáme!

Píše Lu Lina na Nonserviam.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: