EpShark

Zoufalství superhrubé mzdy

21. 2. 2020



Spíše zoufalství socialismu. Na vlastní kůži zažívat jejich experimenty a poslouchat jejich rozumy za asistence všech přisluhovačů, kteří se chtějí stát novou aristokracií.

Zavedení tzv. superhrubé mzdy [1] bylo součástí „Zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů“ z roku 2007. Stabilizace veřejných rozpočtů prostřednictvím navýšení daní může znamenat jen destabilizaci rozpočtů jednotlivých občanů.

Sociální pojištění. Sociální dotace všeho druhu, od dávek až po mandatorní rekvalifikační kurzy. Pouze by stačilo, aby stát zrušil odvody sociálního zabezpečení a nechal peníze firmám. Firmy by měly prostředky na další zaměstnance a jejich zaškolení dle jejich potřeb. Každý ze zaměstnanců by se mohl pojistit (u soukromých pojišťoven) pro případ ztráty zaměstnání.

Zdravotní pojištění. Zrušte jej. Všichni plošně platí své zdravotní pojištění a plošně se utrácí pro všechny, neefektivně. Jako si platíte pojištění na auto, kde si můžete zvolit různé balíčky — připojištění na přední okno, krádeže, atd… Tak stejně byste si pojistili své zdraví, dle Vašeho uvážení. Pojišťovny by uzavíraly smlouvy s doktory a nemocnicemi, tak jako u aut pojišťovny uzavírají smlouvy s autoservisy a proplácejí dané opravy.

Srážková daň — v zákoníku popsaná jako „Daň vybíraná srážkou podle zvláštní sazby daně“. To zní jako by byly ostatní daně vybírány darem poplatníka. Žádné logické odůvodnění jejího zavedení jsem nikde nenašel.

Zálohová daň — tak nějak viz srážková daň.

Výše zmíněné odvody jsou placeny zaměstnavatelem, dle zákona. Když bych tyto daně jako zaměstnavatel nezaplatil, mám pokuty případně zajišťovací příkaz a konec podnikání. To je celkem násilné jednání od byrokratů, již žijí z naší práce.

Také si nedovedu představit, že by podobně bylo zákonem stanovené pojištění auta, které by bylo procenty vypočteno z hrubé mzdy a zaměstnavatel by odváděl danou částku jako ostatní pojištění. Bylo by to absurdní, vždyť přece spousta lidí auto nemá a stejně by museli platit bez rozdílu. Tak je tomu i u výše zmíněných pojištění — také nejste bez práce, jste stabilně zaměstnán, ale musíte přispívat svými penězi na ty, kteří pracovat nechtějí (nebo nesmyslné rekvalifikační kurzy); za celý rok jste neonemocněl/la a ani jednou jste nebyla u lékaře a přesto musíte přispívat ze své práce těm, kteří například více riskují se svým zdravím (nebezpečné koníčky, atd…).

Velmi rád bych zažil změnu společenského klimatu, jenž by nastala v případě, kdy by zaměstnavatel poslal celkovou superhrubou mzdu zaměstnanci a daný zaměstnanec by jednotlivé odvody musel platit sám.

Byrokratický aparát by si asi jen těžko mohl dovolit provést zajišťovací příkaz na případný tak vysoký počet neplátců, a že bych jich bylo z těch cca 5 mil. osob.

To by další volby dopadly jinak.

Psal pan Radek Ketzl na blog.idnes.cz


[1] Pozn. PeTaXe.: Smysl superhrubé mzdy byl původně jiný. Ne, že by do jejího zavedení zaměstnavatelé odvody z mezd neplatili. Platili. Jen zaměstnancec nevěděl, že zaměstanvatel platí, ani kolik to dělá. Takže na výplatní pásce se nově objevilo do té doby utajované číslo, jaké jsou skutečné náklady na pracovní sílu, jaká je reálná cena práce. Potud naprosto v pořádku. Problém nastal až v prováděcím předpisu, kde jako základ byla stanovena hrubá mzda zaměstnance a z ní se vypočítává na jednu stranu zdanění hrubé mzdy zaměstanace vč. tzv. pojištění, na stranu druhou zdanění podnikatele, přesněji snad „pokuta za vytvoření pracovního místa“. A následně došlo k dalšímu zneužití státem, kdy se nadále pracuje jen s hrubou mzdou a náklady zaměstnavatele jsou abstrahovány. Ano, správně to píše pan Ketzl: vyplácejme dělníkům celou superhrubou mzdu na ruku. Za tu podnikatel od dělníka práci kupuje. A dělník ať se s hladovým státem vyrovná na vlastní náklady a odpovědnost!

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: