EpShark

A tatínek (Chamenei) vám vyhlásí válku

22. 1. 2020



Zaskřehotali směrem k Americe, říši samotného arciďábla zdrcení pozůstalí, po udatném hrdinovi. Quassem Soleimani, vládce náš, slunce naše jasné, přece musí být pomstěn.

A celý svět si z toho už sedá na zadek. Papež se modlí, Zaorálek lomí rukama nad provokací, Babiš nejdříve dumal že jako že by snad ano, teď už se ale po dobré krmi, opět jednou přiklonil k Zemanovi že Irán i USA vy neměly eskalovat napětí.

A na google je nejvyhledávanějším výrazem 3. světová válka. Jenže milí zlatí, ta už dávno začala. Začala v okamžiku, kdy si západní země, velice naivně usmyslely, že mohou do zemí jako je Irák, Libye, Kuvajt nebo Sýrie implementovat demokracii a svobodu. Člověk by řekl, že v čele demokratických zemí stojí politikové moudří s rozhledem. Jenže to by si mohl jeden hlavu ukroutit údivem nad tím, jakých pitomostí jsou schopní. Ono to arabské jaro, které všichni zprvu tak nadšeně vítali, nebylo prakticky ničím jiným, nežli pokusem nahradit jedny zmetky druhými, ještě většími. Šmejd za šmejda. Tak to v tom arabském světě chodí a vůbec v tom není žádná xenofobie či rasismus. Naprosto stejný případ se konal pár let dříve, když se pokusili v Rusku budovat demokracii. Tam také lidé vůbec nevěděli, proč jako by se měli starat sami o sebe, když vše za ně přece rozhodne stát a strana. A je to tak dodnes. Rádi vše přenechávají na Putinovi a už teď mají husí kůži z toho co bude až on tu nebude. A arabský, či chcete li islámský svět je nemlich to samé.

Třetí světová válka vesele probíhá a lidé to nevidí, protože máme stále zakódované, že válka jsou bitevní pole, kde vojáci prolévají krev za císaře pána. Nebo jiného potentáta. Domníváme se, že válka je pouze to, co nám servíruje s plachtícíma rukama moderátor zpráv na ČT 1 nebo s úsměvem sličná moderátorka na Nově. Omyl. Válka má dnes spousty podob a ta třetí, celosvětová probíhá už několik let. Prozatím nikoho ještě nenapadlo sáhnout na to osudové tlačítko a jsem si jistý, že kvůli nějakému šílenci z Iránu to nikdo neudělá. Ani Rusko, které je tichým spojencem Teheránu. Ani Čína, která sice spojenectví hlásá ale znáte to, peníze jsou peníze a dobrý obchod je lepší nežli podrbání pod bradičkou.

Takže jak celá současná situace dopadne? Na to není jednoduchá odpověď. Jasná je jen jedna věc. Není třeba mít strach z mullahů a pomatených kleriků. Strach bychom měli mít sami ze sebe. Z toho, že relativizujeme a že se bojíme či dokonce přímo odmítáme pojmenovat a potrestat zlo. To co Soleimani prováděl po celá desetiletí, proti tomu jsou údajné zločiny Slobodana Miloševiče jen plivnutím do rozbouřeného oceánu. Tím je nechci zlehčovat, ale Soleimani se podílel na likvidaci na základě náboženství, národnosti i politické příslušnosti. Kdo se ocitl v hledáčku jeho hord, byl nemilosrdně popraven. Taková jsou fakta, která jaksi nezpochybňují ani ti, co dnes naříkají nad vraždou bez procesu.

Monstrum přišlo o jednu ze svých hlav o jedno z chapadel. Neznamená to, jak tvrdí Pompeo nebo i Trump, že svět je bezpečnější. Vůbec ne. Ale je důležité, že je ve světě o jedno chapadlo méně. Jistěže se objeví zárodek nového. To už je ale jiná otázka, jak si s tím kdo poradí.

Likvidace teroristy dala jasný signál, že tato monstra už nejsou v bezpečí. Snad to bude trvalý stav.

Píše pan Martin Braun na blog.idnes.cz

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: