EpShark

Jak Česká televize v německém duchu přepisuje historii

15. 12. 2019



Již delší dobu si všímám, že v sobotu odpoledne (ale možná i někdy jindy) běží na ČT24 velmi zvláštní pořad, který se vším — obsahem, osobami, tématy, názorem, formou — naprosto liší od všech dalších pořadů České televize. Je to vidět na první pohled.

Dlouho mi to vrtalo hlavou, až jsem v pravém horním rohu obrazovky objevil, že to je — bez jakýchkoli poznámek či dovysvětlení — přebíraný pořad od německé DW, Deutsche Welle, což je německé vysílání pro zahraničí. Neboli je to organizace německého státu.

Vždy, když jsem tento program — zvaný nikoli česky Focus — viděl, nevěřícně jsem „kroutil hlavou“. Byla to vždy jednostranná propaganda německého pohledu na věc, propaganda progresivistických, politicky korektních agend a témat, propaganda názorů, které nejsou názory našimi (a to mám velký problém s tím, abych názory České televize označoval za naše). Rozsah této propagandy jsem netušil, až teď jsem objevil, že to v sobotu 30. listopadu 2019 byl už 713. pořad tohoto typu.

Myslel jsem si, že jsem jediný, koho se tento pořad tak silně dotknul. Pak jsem na internetu objevil už několik let probíhající diskusi, ve které byly výroky tohoto typu: „pořad mi svou jednostrannou multikulturní neomarxistickou propagandou vyrazil dech. Považuji za skandální, že veřejnoprávní televize přebírá program v duchu nejlepších německých propagandistických tradic“. Nebo jiný: „Jak dlouho ještě má ČT v úmyslu uvádět tento propagandistický, manipulativní a demagogický pořad?“. Naštěstí tedy nejsem sám.

Pořad, který mne tak popudil, byl oslavou aktivit německého „Spolku pro hledání padlých ve východní Evropě“. Nikdo nemůže mít nic proti tomu, že takový spolek existuje a že hledá hroby Němců padlých ve dvou světových válkách i ve východní Evropě. Nevidím však žádný důvod, aby byl tento pořad přejímán Českou televizí.

Je to další, zdánlivě nevinná součást přepisování historie a vytlačování z podvědomí faktu, kdo tyto války vyvolal a k jakým tragédiím vedly. Východní Evropa jsou většinou Slované a stojí za zmínku (jak ukazuje ve své nedávné knize „Mauthausen, ďábel v líbezné krajině“ Václav Vlk st.), že Slovanů zahynulo ve II. světové válce 27 milionů, daleko nejvíce ze všech jazykových a etnických skupin. Proto dnes nemá Česká televize vysílat pořad Spolku pro hledání padlých ve východní Evropě, resp. nesmí ho vysílat bez jakéhokoli dovysvětlujícího komentáře.

Václav Klaus st., publikováno v MF DNES, 6. prosince 2019. (Klaus.cz)

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Zasepsal
15. 12. 2019 19:39
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pocet-obyvatel-cr-opet-vzrostl-17162 https://www.ceskovdatech.cz/clanek/129-cizinci-v-cesku/#article-content
Edý
15. 12. 2019 18:02
Brzy nás bude 7 milionů...to jsou 3 města v Německu: Dortmund,Mnichov,Düsseldorf... no mluvÍ se v té kotlině pahorkatině jakoby těm Čechům,romům,vietnamcům...patřila půlka východního Německa ??????

Vložit komentář: