EpShark

Merkelová: svoboda projevu musí být omezena

2. 12. 2019



Německá kancléřka Angela Merkelová říká, že svoboda projevu musí být omezena, aby byla společnost svobodná.

Ano, opravdu.

"Pro všechny, kdo tvrdí, že již nemohou vyjádřit svůj názor, to jim říkám; Pokud vyjádříte svůj názor, musíte žít s tím, že vás bude někdo rozporovat,“ řekla Merkelová během projevu v německém parlamentu.

"Vyjádření stanoviska nepřichází s nulovou cenou a svoboda projevu má své meze," dodala, přičemž bylo slyšet nesouhlas od některých občanů Bundestagu.

"Tyto limity začínají tam, kde se šíří nenávist, začínají tam, kde je porušována důstojnost ostatních lidí. Tato vláda bude a musí být proti extrémní řeči, jinak naše společnost již nebude svobodnou společností, jakou byla,“ uvedla Merkelová.

To, co „porušuje důstojnost“ jiných lidí, je samozřejmě zcela subjektivní a mohlo by zahrnovat všechny druhy řeči, i ty, které by většina lidí považovala za naprosto přijatelné.

Debata o svobodném projevu v Německu se zintenzivnila, protože země od roku 2015 přijala více než milion migrantů ze Středního východu a severní Afriky.

Mnoho Němců zjistilo, že jsou trestáni a obviňováni z nenávistných projevů za poukazování na „nenávistná fakta“, jako že jsou migranti zodpovědní za zločiny a sexuální útoky.

Stalo se to i přesto, že vlastní čísla německé vlády ukazující násilné trestné činy v Německu vzrostla mezi lety 2015 a 2016 o 10% a že více než 90% nárůstu bylo připisováno mladým mužským „uprchlíkům“.

Zákonodárci v jedné oblasti Německa se dokonce pokusili schválit zákon, který by trestal lidi za urážku hymny EU nebo spálení vlajky EU.

Jak dokumentujeme ve videu níže, Němci byli podrobeni reedukační kampani, aby přijali svou novou realitu, než aby vláda skutečně řešila jejich obavy z masové migrace.

Mike

Zdroj: Paul Joseph Watson




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jozef Toporcer
2. 12. 2019 14:06
Takú psychický narušenú kravu ani na družstve nenájdeš.
a už je to tady
2. 12. 2019 9:57
Svoboda slova je základní pilář evropskéhop pojetí demokracie a svoboda buď je nebo není, omezená svoboda (třebas zákonem) je pouze formou nesvobody a zdravá společnost dokáže nebezpečné názory eliminovat sama, pokud toho není schopna pak není zdravá a musí dojít ke změně... je mi líto mamma Merckel - patříte do stoupy dějin a mám obavy, že dějiny vás zařadí mezi největší likvidátory Evropské civilisace... i když to možná bude patřičnými historiky hodnoceno velmi kladně

Vložit komentář: