EpShark

Nizozemsko: Salafistické školy indoktrinují děti radikálním islámem

8. 10. 2019



Společné vyšetřování  Nieuwsuura a novin NRC ukázalo, že děti, které navštěvují muslimské školy řízené mešitami po celém Nizozemsku, se učí vážit si a upřednostňovat zákony šaría před nizozemským právem.

Podle zprávy, radikální islámské školy naočkovávají své mladé studenty, aby se otočili zády k holandským hodnotám, a také je učí, že lidé, kteří nevěří v islám, si zaslouží trest smrti, hlásí Dutch News. 

Tato informace přichází hned po vydání zprávy nizozemské zpravodajské služby AIVD o stále rostoucím vlivu salafismu - odnože sunnitského fundamentalistického islámu - na mešity.

Přibližně 70 hodin zvukových a obrazových učebních materiálů získali novináři, kteří se představují jako rodiče studentů, kteří navštěvovali mešity. Materiál ukazuje, že tresty podle práva šaría pro „nepřátele“ a homosexuály byly oslavovány učiteli na školách.

Školy požádaly děti, aby odpověděly na více otázek týkajících se řádného trestu za různé činy. Šokující byly odpovědi jako ukamenování, stětí mečem a bičování.

Mnoho škol povzbuzovalo své studenty, aby opustili Nizozemsko, aby žili v islámské zemi.

V loňském roce výzkum z Nieuwsuuru a NRC ukázal, že mnoho islámských organizací působících v Nizozemsku získalo v posledních letech financování ze zemí Perského zálivu.

Někteří úředníci se obávají, že peněžní toky se používají k vývozu salafismu do Nizozemska.

Mike




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: