EpShark

Vůdce švédských demokratů požaduje úplné moratorium na přistěhovalectví a repatriaci migrantů

10. 9. 2019



Myšlenka repatriovat migranty - poprvé předložená stranou Alternativa pro Švédsko před volbami v roce 2018 - nabyla v celém Švédsku dynamiku.

V nedávném  stanovisku ve švédských denících Aftonbladet, Jimmie Åkesson, vůdce nacionalisticko-populistických švédských demokratů, vyzval k „realistické přistěhovalecké politice“. Rovněž vyzval Švédy, aby přehodnotili své dřívější vnímání migrace, které mohli mít v minulosti.

Ve stanovisku Åkesson obviňuje vládnoucí sociální demokraty z krize způsobené migrací ve Švédsku. Zároveň Åkesson uvítal nedávnou výzvu středopravé strany umírněných ke snížení azylového přistěhovalectví, ale nakonec označil tento návrh za „málo ambiciózní“.

Pokud jde o Åkessona, dokud bude současná situace ve Švédsku stejně problematická jako dnes, měla by vláda usilovat o snížení počtu žadatelů o azyl až na nulu. 

Åkesson rovněž tvrdí, že by mělo být znemožněno vytvoření tzv. „Paralelních společností“, zatímco migranti, kteří nelegálně žijí ve Švédsku, musí být nějakým způsobem přesvědčeni, aby opustili zemi. V případě, že odmítnou odejít, Åkesson říká, že by měli být identifikováni a uvězněni do policejní vazby až do jejich případného vyloučení ze země.

Vůdce švédských demokratů rovněž tvrdil, že migrační rada země by měla „výrazněji pracovat na repatriaci“, což nazval „posledním krokem v odpovědné pomoci uprchlíkům“.

 

„Každý, kdo se stane švédským občanem, musí být schopen rozumět švédsky, rozumět a respektovat švédské zákony a předpisy a prokazovat porozumění sociálním zákonům, normám a hodnotám,“ uzavřel Åkesson ve svém redakčním stanovisku.

Åkessonovy myšlenky nejsou ve Švédsku v roce 2019 vůbec cizí na pravici. Ve skutečnosti se rychle stávají novou normou.

Ivar Arpi, přední konzervativní publicista v Svenska Dagbladet , nedávno zahájil debatu poté, co v řadě tweetů navrhl, že je načase, aby švédská vláda vážně zvážila každoroční repatriace tzv. Uprchlíků.

„Migrační agentura: úroveň konfliktů je v Sýrii nižší. Z nějakého důvodu se to však netýká těch, kteří již získali status uprchlíka. Proč ne? V rozumném světě by to znamenalo, že Syřané, kteří sem přišli, se začnou hromadně vracet,“ tweetoval Arpi.

Od začátku migrační krize v roce 2015 přijalo Švédsko více než 200 000 žadatelů o azyl

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Vlastislav Kubiš
12. 9. 2019 0:00
Švédové jako odplatu za svoji dobrotu jíž žádného migranty ze zemi nedostanou ledaže ......(prázdné místo si doplňte), což k tomu asi určitě přijde v celé Evropě

Vložit komentář: