EpShark

Francie: islamismus v srdci státu

9. 12. 2017



Yves Mamou
5. prosince 2017

https://www.gatestoneinstitute.org/11423/france-state-islamism

  • Ve všech otázkách týkajících se přistěhovalectví a islámu se francouzská nejvyšší státní rada stala islámsko-levicovým orgánem, který se zasazuje o podporu muslimské imigrace a rozšiřování islámu a islamismu ve Francii.
  • Vláda chtěla vyloučit zahraniční pracovníky ihned po zrušení jejich pracovního povolení. Kvůli nejvyššímu soudu došlo k odložení deportace o 24 hodin, to byl dostatek času, aby jim umožnil útěk a možnost stát se stálým nelegálním přistěhovalcem.
  • Možná, že elity hledají "vykoupení" poté, co Francie kolonizovala části Afriky. Zapomínají však, že muslimové kolonizovali Blízký východ, křesťanskou byzantskou říši, severní Afriku, Řecko, hodně z východní Evropy a Asie, severního Kypru a Španělska.

25. října 2017 nejvyšší francouzský správní soud, Conseil d'État, nařídil odstranění římsko-katolického kříže z vrcholu památníku věnovaného papeži Janu Pavlovi II. Na veřejném náměstí v Ploërmel, Britanny. Podle nejvyššího správního soudu ve Francii tento kříž porušoval sekulární povahu státu. Ne socha bývalého papeže Jana Pavla II. Jen kříž nad ním.

Sociální média ve Francii a v zahraničí - zejména v Polsku, kde se narodil Jan Pavel II. - vznesli okamžité rozhořčení: Jak by mohla vláda země, která je považována za "nejstarší dceru katolické církve" požádat o odstranění katolického kříže v malé vesničce, o které předtím nikdo nevěděl?

Nejvyšší správní soud je nezávislým právním subjektem, který má pravomoc řešit spory týkající se občanských svobod, administrativy, daní, veřejných zakázek, státní správy, veřejného zdraví, pravidel hospodářské soutěže, životního prostředí a sekularismu. Správní rada je také - jak napovídá její jméno - hlavním poradcem každé části vlády. Pokaždé, když ministr nebo předseda vlády má obtížné politické rozhodnutí, zasílá případ Státní radě. Obecně se pak rada tohoto soudu stává zákonem.

Obrovská úcta ke státnímu shromáždění se zdá, že způsobila, že si i nejodvážnější pozorovatelé nevšimli skutečnost, že se státní rada ve všech otázkách týkajících se přistěhovalectví a islámu stala islámsko-levicovým orgánem, který se zasazoval o podporu muslimské imigrace a rozšiřování islámu a islamismu ve Francii.

Zde je několik příkladů:

  • 1978. Právo migrovat a pracovat ve Francii bez pracovní smlouvy. Státní rada zrušila rozhodnutí vlády požadovat od cizince pracovní smlouvu, pokud chce migrovat a pracovat ve Francii.
  • 1978. Právo na slučování rodin. V rozporu s vůlí vlády, která chtěla přizpůsobit migraci zpomalenému růstu ekonomiky, rozhodla Státní rada, že cizí přistěhovalci mají "právo na rodinný život", což znamená, že manželky a děti migrujících pracovníků jsou oprávněni přijít, žít a pracovat ve Francii, jako by byli francouzskými občany. Od tohoto data se " sjednocení rodiny" stalo otevřenými dveřmi pro migranty ze severní Afriky a subsaharské Afriky.
  • 1980. Právo na polygamii. Cizinec může migrovat do Francie s tolika manželkami, kolik jich má v zemi původu. V roce 1993 předchozí zákon zabránil druhým ženám získat víza.
  • 1985. Právo na nelegální přistěhovalectví. Vláda chtěla vykázat zahraniční pracovníky ihned po zrušení jejich pracovního povolení. Kvůli státní radě byla deportace zpožděna o 24 hodin, dostatek času na útěk a možnost stát se stálým nelegálním přistěhovalcem.
  • 1989. Islámské zahalování ve škole není "neslučitelné" se sekularismem. Od 18. století byly státní školy nástrojem státu, který vybudoval vzdělávací systém mimo vliv katolické církve. V roce 1989 s povolením školních dívek nosit islámský závoj státní rada zavedla právo náboženství ovlivňovat sekularistický vzdělávací systém. Po uplynutí patnácti let horké diskuse změnil zákon z roku 2004 toto rozhodnutí a opět zakázal islámské zahalení tváře v systému veřejných středních škol, ale ne na univerzitách.
  • 2004. Legitimizace Al Manar, silně antisemitského televizního kanálu Hizballáhu, vysílaném ve Francii. Po silných protestech vůdců židovské komunity však vláda přijala zákon, který učinil pro Státní radu povinnost zakázat islámský kanál.
  • 2010. Státní rada se silně postavila proti rozhodnutí vlády, které legálně zakázala burku ve veřejném prostoru. Zákon zakazující burku byl nakonec přijat.
  • 2011. Veřejné peníze jsou povoleny pro stavbu mešit poté, co Rada státu obchází sekularistický zákon z roku 1905.
  • 2013. Státní rada dává právo zahaleným matkám být součástí veřejných školních výletů. Předtím byly školní cesty považovány za rozšíření školy. Následkem toho bylo zákonem z roku 2004 zakázáno islámské zahalování ve školách a to bylo uplatňováno i proti zahaleným matkám. V roce 2012 byl však tento zákon zrušen; nyní mohou zahalené matky doprovázet žáky na školních cestách.
  • 2013. Státní rada se postavila proti propuštění zaměstnance, který se zahaloval v mateřské školce Baby Loup . Tenhle případ, který trval pět let, mobilizoval národní a mezinárodní média, politiky a velkou část soudního systému. Otázka byla: Má zaměstnankyně právo nosit islámskou šátku, i když to firma zakazuje? Nakonec byl zaměstnanec propuštěn a Baby Loup, který se nacházel v muslimském předměstí, se přestěhoval jinam.
  • 2016. Státní rada povolila burkiny, plnohodnotné plavky pro ženy. Rozhodnutí se týká pobřežních letovisek, jako je Nice, a míst, kde burkiny nevytváří veřejný nepořádek. V srpnu 2016 se začali objevovat na francouzských plážích. V Nice, hlavním městě Côte d'Azur, několik týdnů poté, co islámský terorista 14. července zavraždil 82 lidí, předali čtyři policisté výstrahu ženě v burkinách ležící na pláži. Obrazy v Daily Mail , které zobrazovali policisty obklopující "chudou a izolovanou muslimskou ženu" byly publikovány po celém světě. Státní rada rozhodla, že jakýkoli obecní zákaz burkin je zakázán - pokud burkiny nevytváří veřejný nepořádek.
  • 2016. Více peněz pro "uprchlíky". Státní rada rozhodla, že stát musí poskytnout více peněz, aby pomohl desítkám tisíc "uprchlíků" najít místo na spaní, zatímco jejich spisy byly zkoumány imigračními úředníky, na rozdíl od ostatních žadatelů.
  • 2017. Mega-mešita financovaná vládou v Paříži. Státní rada pomohla starostovi Paříže legálně postavit obří mešitu a darovat ji jako dárek islámskému sdružení.
  • 2017. Islámský závoj v ošetřovatelských školách. Státní rada schválila islámský závoj ve školících institucích zdravotních sester, a to i tehdy, když interní pravidla zakázala vystavování nápadných náboženských znaků.
  • 2017. Veřejné sprchy a toalety pro migranty. Státní rada rozhodla, že vláda má povinnost poskytovat nelegálním přistěhovalcům veřejné sprchy a veřejné záchody v Calais, kde se tisíce mladých mužů z Afriky a Blízkého východu každý den nelegálně snaží překročit kanál do Anglie. Toto rozhodnutí je zejména založeno na článku 3 Evropské úmluvy o lidských právech, který uvádí, že tato povinnost platí pouze pro válečné zajatce. Považuje Státní rada francouzský stát za žalář migrantů? O problematice ohrožení veřejného zdraví se rada vůbec nezmiňuje.

Ačkoli výše uvedený seznam není vyčerpávající, rozhodnutí Rady státu ve prospěch islámu, islamismu a neomezené, neregulované muslimské migrace jsou systematické.

Otázka zní: Proč? Mnohé francouzské elity se zdají být následovníky globalistické ideologie bez hranic, bez pravidel - pouze "lidská práva" migrantů z jiných zemí na úkor práv občanů Francie.

Možná se mnohé elity cítí vinny poté, co francouzský stát aktivně spolupracoval s nacisty, zejména proti židům, během druhé světové války, takže se nyní snaží pomoci muslimům - jejichž kultura a způsob života se nemohou od té židovské lišit víc. Přesto mnozí zřejmě považují muslimy za "židy" 21. století.

Možná se mnohým elitám tajně nelíbí jejich vlastní země.

Nebo možná mnoho elit hledá "vykoupení" poté, co Francie kolonizovala části Afriky a severní Afriky. Zapomínají však, že muslimové kolonizovali Blízký východ, křesťanskou byzantskou říši, severní Afriku, Řecko, hodně z východní Evropy a Asie, severního Kypru a Španělska.

Možná je to směs všech těchto vin. Je jisté, že po spolupráci francouzského státu s nacisty spolupracují soudci Státní rady teď s další totalitní ideologií: politickým islámem.

Autor a novinář Yves Mamou, který žije ve Francii, působil po dobu dvou desetiletí jako novinář pro Le Monde. Dokončil knihu o "spolupracovnících a užitečných idiotech islamismu ve Francii", která bude uvedena v roce 2018.

Z anglického originálu přeložil Mike

Pro další podobné články navštivte českou verzi Gatestone institutu




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: