EpShark

Nová finská studie nezjistila žádné důkazy pro člověkem vyvolanou změnu klimatu

12. 7. 2019



Nová studie výzkumných pracovníků na univerzitě v Turku ve Finsku zjistila, že lidský příspěvek ke zvýšení teploty o 0,1 ° C v globálních teplotách za poslední století je jen 0,01 ° C.

Studie s názvem ‚Žádné experimentální důkazy o významné člověkem způsobené změně klimatu‘ publikovali Jyrki Kauppinen a Pekka Malmi.

Studie zjistila, že: Během posledních sto let se teplota zvyšuje o 0,1 ° C kvůli oxidu uhličitému. Příspěvek člověka byl asi 0,01 ° C.

Kauppinen a Malmi došli k závěru, že globální teploty jsou řízeny především oblačností a že „pouze malá část“ zvýšené koncentrace oxidu uhličitého je antropogenního původu.

Studie také zpochybňuje tvrzení IPCC OSN, která dospěla k závěru, že globální teploty jsou z velké části poháněny lidskou činností.

I když je možné diskutovat o metodách a výsledcích studie, opět to dokládá, že neexistuje konsenzus o globálním oteplování způsobeném lidmi, jak tvrdí média.

Ve skutečnosti existují desítky významných vědců, kteří se domnívají, že změna klimatu je poháněna přírodními silami nebo že klimatické projekce Organizace spojených národů jsou nespolehlivé.

Mike

Zdroj: Paul Joseph Watson




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: