EpShark

Dánsko: žáci se učí ve škole zpívat Allahu Akbar

28. 6. 2019



Video, které ukazuje, jak se dánští žáci učí, jak provádět muslimskou modlitbu a zpívat „Allahu Akbar“, vyvolalo spory.

Klip ukazuje chlapce afrického původu v muslimském oděvu, který demonstruje islámskou modlitbu před skupinou převážně etnicky dánských dětí.

Je pak přerušen učitelem, který instruuje děti říkat “Allahu Akbar” a následně celá třída klečí v modlitbě.

„Modlitba proběhla v Thyregod School v obci Velje v jižním Jutsku v listopadu 2018,“ uvádí Sputnik.

Klip natočila sudánská matka jednoho z dětí. Bylo jí výslovně řečeno, aby video nevkládala na internet, ale stejně tak učinila.

Po úniku videa mnoho lidí vyzvalo úředníky škol, aby odstoupili, a tvrdili, že děti jsou do islámu „indoktrinovány“. Ředitel školy Gert Hougaard říká, že „nikdy nic takového nezažil“.

Martin Henriksen z Dánské lidové strany požadoval od školy vysvětlení a to, zda bylo získáno rodičovské povolení, ale bylo mu pouze řečeno, že se jedná o běžnou součást učebních osnov.

Zeptal se také vedení školy, zda mají v úmyslu naučit žáky „temné stránky islámu a rozšířený fundamentalismus“, a jeho „masivní náboženskou a sociální kontrolu“.

V minulosti se objevilo mnoho podobných videí, která ukazují, jak se děti v evropských zemích učí, jak přijmout muslimské praktiky.

Kupodivu se však zdá, že existuje jen velmi málo videí muslimských dětí, které se učí uctívat Krista v křesťanských kostelech.

Mike

Zdroj: Paul Joseph Watson




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
KOMENTÁŘ:

Jozef Toporcer
28. 6. 2019 14:27
Mali spievať alahu daj si pecenu bravčovú hlavu a odpochodovat odkial prišli .

Vložit komentář: