EpShark

Dary nadaci Clintonových vysychají

14. 11. 2017



Předběžná zpráva od International Business Times naznačuje, že dary nadaci Clintonových se extrémně snížili od doby, kdy Hillary Clintonová prohrála prezidentské volby v roce 2016.

Společnost IB Times kontaktovala 48 velkých korporací, které darovali nadaci v minulosti. Třicet neodpovědělo nebo odmítlo poskytnout komentář. Z těch 18, které odpověděly, "všichni říkali, že žádné nové dary neposlali," uvádí Times.

Ze zprávy IB Times:

„Je nemožné přesně vědět, co se stalo s fundraisingem nadace Clintonových v roce, co Hillary prohrála volby. Jako nezisková organizace 501 (c) (3), předkládá nadace jednou ročně informace o financování interní daňové službě a informace o letech 2016 a 2017 nejsou dosud veřejně k dispozici. Společnost International Business Times však kontaktovala téměř 50 významných korporací, které předtím darovaly nadaci, s dotazem, zda po prezidentské kampani v roce 2016 poslali nové příspěvky. Třicet z nich neodpovědělo nebo odmítlo komentovat dotazy. Z těch 18, které odpověděli, všichni říkali, že neposkytli nové dary.

Čistá náhoda, nepochybně!

Samozřejmě všichni vědí proč to tak je. Charitativní nadace Clintonových je ve skutečnosti obrovský nástroj na úplatky. Korporace nebo cizí stát poskytne dar nadaci a za odměnu Clintonovi využijí svůj politický vliv a prosadí nějakou legislativu nebo zakázku v prospěch korporace. Vliv Clintonových na americkou politiku i demokratickou stranu samotnou ale po prohraných volbách výrazně klesl, tak už není důvod pro korporace posílat další úplatky.





Mike

Zdroj: Information liberation




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: