EpShark

Neexistuje politická vůle ilegály z Německa odsunovat

19. 4. 2019



ROZHOVOR: Ubylo krádeží a znásilnění? Petr Bystroň předkládá zcela opačná čísla z Německa. A přidává zprávy o imigrantech, které hlavní mediální proud nepustí…

„Budeme slavit další vítězství,“ věří v příznivý výsledek v blížících se volbách do Evropského parlamentu zahraničněpolitický mluvčí frakce AfD a jediný Čech v Bundestagu Petr Bystroň. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zmínil kampaň proti AfD a promluvil i o německých médiích. Vrátil se k loňské vraždě v Chemnitzu a vyjádřil se také k tomu, proč Iráčan, který je z ní podezřelý, nebyl už před tímto činem vzhledem k pestrému trestnímu rejstříku z Německa deportován. Reagoval i na slova německého ministra Seehofera, který uvedl, že Německo patří mezi nejbezpečnější země světa.

Za pár týdnů tady máme volby do Evropského parlamentu. Podle nálady v Německu, jak myslíte, že dopadnou jak pro Německo, tak i pro ostatní unijní státy?

Obecně pozorujeme dlouhodobý trend ve všech evropských státech — strany starého typu, které zde vládly od konce druhé světové války, se za posledních dvacet let vmanévrovaly do bezvýchodné situace. Mermomocí se snaží protlačit unifikaci bývalého Evropského společenství. Přes hlavy obyvatelstva svých zemí prosazují zrušení národních států a jejich nahrazení mnohonárodnostní celoevropskou Unií. S tímto procesem jsou spojené procesy, které mají negativní dopad na občany jednotlivých zemí. Tím vyvolané krizové situace vedou k napjaté situaci a nespokojenosti obyvatelstva. Nejvíce patrné je to ve Francii, kde již několik týdnů demonstrují desetitisíce občanů proti vládě, nebo ve Velké Británii, kde se občané v referendu rozhodli dokonce Evropskou unii opustit.

Ve volbách na všech úrovních se to odráží tak, že občané volí strany nového typu, jako jsou AfD v Německu, FPO v Rakousku nebo Lega v Itálii. Tak tomu bude i ve volbách do Evropského parlamentu. Budeme slavit další vítězství.

Vy jste byl zhruba před dvěma týdny v Itálii, kde jste se setkal s koordinátorem zahraničněpolitického výboru strany Lega. Týden na to se konala tisková konference o oficiální spolupráci mezi AfD a Legou v příštím Evropském parlamentu. Poté jste se sešel s bývalým poradcem amerického prezidenta Donalda Trumpa. Co bude výsledkem tohoto jednání?

S kolegy z Lega se setkávám pravidelně. Naším hlavním cílem je zastavení ilegální migrace z Afriky přes Středozemní moře. Pašování migrantů provozují zejména NGO (neziskové organizace) se sídlem v Německu. Za AfD jsem podal trestní oznámení na všech sedm německých NGO, aby byly trestně stíhány. Italové zase uzavřeli přístavy. Efekty se dostavily okamžitě. Počet migrantů klesl, stejně tak jako počet mrtvých ve Středozemním moři, kteří se utopili při pokusu dostat se do Evropy. Jak je vidět, jsme velmi úspěšní.

Co se rozhovorů se Stevem Bannonem týče, tak je to určitě velmi silná a zajímavá osobnost s velmi cennými zkušenostmi. Určitě nadále zůstaneme v kontaktu a spolupráci prohloubíme. Detaily zatím nechci zveřejňovat. Nechte se překvapit.

Zmínil jste problémy s migranty i demonstrace, které se už řadu týdnů odehrávají ve Francii. Jak se podle vás promítnou do výsledku voleb?

Tyto krátkodobé negativní následky špatné politiky vládnoucích starých stran ještě posílí ten výše popsaný dlouhodobý trend — naše strany posílí. Macron ztratí. A Salvini v Itálii, kde lidé vidí, že on plní, co slíbil a jeho politika má efekt, dále posílí.

Dobře, ale co na to analytici establishmentu? Určitě by se nevzdali bez boje. Jak tyto strany reagují?

Samozřejmě. Establishment se brání všemi prostředky, které má k dispozici. Jejich hlavním nástrojem je manipulace veřejného mínění za pomoci masových médií, které jsou pod jejich vlivem. Jejich taktikou je překrucování faktů a ostrakizace. Aktuálně se to názorně demonstruje na dvou příkladech: Masová média očerňují italskou vládu Cinque Stelle a Legy za to, že má Itálie vysoký deficit. Jenže ten deficit je už několik let starý — vyrobili ho politici úplně jiných stran.

Ještě horší je to s aktuální mediální kampaní proti AfD, ve které se hned pět médií v pěti různých zemích synchronně jalo šířit fake news o tom, že AfD je údajně řízena z Kremlu. To si musíte představit: V Německu, v Itálii, v Rakousku, Anglii a Rusku vyšly ve stejnou dobu články se stejnou pomluvou. Je to koordinovaná akce.

Co je obsahem té kampaně?

To je na tom to neuvěřitelné: je to jeden WORD dokument, údajně z ruské Dumy, ve kterém se píše, že jeden z našich poslanců bude „zcela pod vlivem“ Rusů.

Ten dokument není podepsaný, takže není jisté, kdo jej vyrobil. Je plný nejen gramatických, ale i faktických chyb. Například se v něm píše, že ten zmíněný poslanec je členem zemského parlamentu v Bádensku-Württembersku. Jenže to on není, ani nikdy nebyl. Tolik k věrohodnosti tohoto „zdroje“: někdo, kdo se holedbá tím, že má v Německu poslance, který je „zcela pod jeho kontrolou“, ani neví, jakého parlamentu je tento poslanec členem…

Něco takového by neotiskli ani v Blesku. Ale u nás to dal Der Spiegel rovnou na obálku. Teď to tady jede ve velkém stylu.

Když odbočíme, v tisku se nedávno objevila informace, že 22letý Ramazan Ahmad, Iráčan, který je podezřelý z loňské vraždy v Chemnitzu, měl už před tímto činem poměrně bohatý trestní rejstřík. Trestné činy začal páchat hned krátce po svém příchodu do Německa. Jde o krádeže, přepadení, obchod s drogami, ublížení na zdraví… V únoru 2017 napadl Syřana, který prodával kebab a zasadil mu čtyři bodné rány. Jak je možné, že mohl v Německu zůstat? Proč nebyl deportován zpátky? A je podle vašich informací víc takových případů?

To se děje jako na běžícím pásu. Vrah Mii z Kandelu měl být už také dávno z Německa odsunut, v celé řadě dalších případů je tomu podobně. Odsuny se téměř nekonají.

Může za to hned několik faktorů: V některých zemích, ve kterých vládnou socialisti, Zelení nebo komunisti, jako jsou Berlín, Hamburg, Brémy nebo Durynsko, vůbec neexistuje politická vůle ilegály odsunovat. A celoplošně je aktivní síť azylového průmyslu, který žije z toho, že tady ti cizinci jsou. Je to chobotnice se sty chapadly.

Mimochodem, jak se podle vás média stavějí právě k tomuto případu v Chemnitzu?

Bylo to zveřejněno. Ale skandál z toho nikdo nedělá. To by se pak musela kritizovat vláda. Na to se tady nehraje. Média raději vždy odlákají pozornost od vraždy migrantem tím, že dělají negativní zpravodajství o demonstracích, které v těch městech po takových vraždách pravidelně následují.

V Chemnitzu to bylo obzvlášť frapantní. Zde média vytvořila legendu o tom, že se tam konaly „štvanice“ na cizince. Toto tvrzení bylo podloženo pouze jediným videem postovaným na YouTube z levicově-extremistického kanálu „Zeckenbiss“. Na videu je vidět, jak jeden demonstrant vyběhne z davu směrem k několika cizincům.

Ty fake news o „štvanicích“ šíří média nadále i přesto, že již velmi brzy se ukázalo, že ti cizinci předtím demonstranty uráželi. V reakci na jejich urážky jeden taťka z demonstrace vyběhl. Tuto „štvanici“ ukončila jeho manželka výkřikem: „Hasi, du bleibst hier!“ (Hasi, ty zůstaneš tady!).

Na podezřelého z vraždy v Chemnitzu byl vydán mezinárodní zatykač. Vypadá to ale, že se po něm doslova slehla zem. Jaká je podle vás šance, že nakonec stane před soudem?

Doufám, že ano.

Jak celkově zvládá Německo deportace a co v této souvislosti říci na to, že vloni chtělo do Řecka vrátit přes sedm tisíc žadatelů o azyl, ale povedlo se to pouze v šesti případech? Rok předtím se prý Německu nepodařilo do Řecka vrátit ani jednoho běžence…

Není politická vůle. Kdyby se chtělo, šlo by to velmi rychle.

Podle ministra vnitra Horsta Seehofera je Německo jednou z nejbezpečnějších zemí na světě. V minulém roce prý Německo zaznamenalo nejméně trestných činů od roku 1992. Prý ubylo krádeží nebo i znásilnění. Co na to říkáte?

To je pěkné, že se pan Seehofer cítí jistě, nebo že to aspoň takto komunikuje do médií. Jak je to ale možné s přihlédnutím k následujícím číslům, mi opravdu není zcela jasné.

  • Delikty s drogami: plus 25 %
  • Sexuální delikty: plus 15 %
  • Další: 14 %

To jsou čísla Spolkového úřadu kriminální policie BKA.

Uvádí pan Petr Bystroň pro PL

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: