EpShark

Salviniho Lega zdvojnásobila preference. Hnutí pěti hvězd klesá.

26. 3. 2019



Podle výsledků celostátního průzkumu se lidová podpora pro Legu Mattea Salviniho od loňského volebního vítězství strany zdvojnásobila.

Když se v Itálii konaly národní volby 4. března loni, Lega získala asi 17 procent hlasů. Dnes se toto číslo téměř zdvojnásobilo na 33,9 procenta italských voličů, kteří by preferovali Legu nad ostatními. Salviniho strana je tak nejpopulárnější v zemi

Na druhém a třetím místě jsou Demokratická strana (PD) a vládní koaliční partner Ligy, Hnutí pěti hvězd (M5S), které mají preference 21,1 procenta a 21 procent. Poslední výsledky průzkumu jsou prvé od loňských voleb, kde má demokratická strana větší popularitu než Hnutí pěti hvězd, i když jen o jednu desetinu procentního bodu.

Poté, co M5S získali 32,22 procenta hlasů v národních volbách v roce 2018, zaznamenávají neustálý pokles své popularity a v tomto časovém rozpětí ztratili téměř 11 procentních bodů.

Lega a Forza Italia, středopravicoví koaliční partneři, kteří se připojili k Hnutí pěti hvězd, aby vytvořili národní vládu, jsou nyní silnější, než kdy předtím, a podporují je 47 procent italských voličů. To je vysoký nárůst z 35 procent během minulých březnových voleb.

Podle jiného průzkumu, který byl nedávno zveřejněn 15. března, vládnoucí populistická koalice, která se skládá z ligy a MS5 má v současné době nyní podporu 54 procent Italů.

Ministr vnitra Matteo Salvini a vůdce Ligy je i nadále nejpopulárnějším politikem Itálie. Salviniho rating je v současné době na 59 procentech a je hlavním důvodem náhlého, ale trvalého růstu popularity ligy v celé Itálii.

Podle dalšího průzkumu ho jeho přímočarý a odvážný styl učinil nejspolehlivějším politikem. Jeho motto Itálie na prvním místě, jeho odmítnutí kapitulovat požadavkům globalistů EU, a jeho politika drastického snížení nelegálního přistěhovalectví do Itálie získala přízeň obrovského množství Italů.

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: