EpShark

Měsíc islámu a multikulturalismu v Německu: březen 2018

12. 2. 2019



  • Podle prezidenta Německé asociace učitelů (Deutschen Lehrerverbandes, DL) Heinze-Petera Meidingera bují na německých základních školách antisemitismus. Videa se sekáním hlav jsou na německých školách běžná a dívkám bývá vyhrožováno smrtí. "Na diskusních fórech, jako je WhatsApp, se filmy, na kterých ISIS stíná hlavy, šíří jako požár."

  • "Je nepřijatelné, že se nemuslimové a především židovské děti v této zemi musí bát chodit do školy, protože jsou označováni za 'nevěřící' a dokonce je jim vyhrožováno smrtí... Od podzimu... má letecká společnost Kuwait Airways dovoleno diskriminovat Židy na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem a spolková vláda proti tomu nic nenamítá. Nic si nenalhávejme, je to spolková vláda, která z neznámých důvodů dovoluje, aby se s Židy v Německu takto zacházelo." - Julian Reichelt, šéfredaktor deníku Bild.

  • "Hromadná shromáždění, která vyústí v násilí, jsou neslučitelná s naším pojetím demokracie. Lidskost, tolerance, úcta a mezilidské vztahy založené na demokracii jsou základními hodnotami, na nichž spočívá naše soužití. Všichni chceme žít v mírumilovné, otevřené a demokratické společnosti." - Sören Link, starosta města Duisburgu.

1. března. Základní škola Spreewald v berlínské čtvrti Schöneberg najala bezpečnostní strážce na ochranu učitelů a studentů před neukázněnými spolužáky. Přibližně 99 % žáků ve škole má imigrační původ. "Během minulého roku vzrostlo násilí natolik, že jsme nyní museli přistoupit k tomuto opatření," uvedl ředitel Doris Unzeit. "Násilí je rozšířené a bezpečnostní služba slouží jako protiopatření. To by mělo zlepšit reputaci školy a zajistit, aby se zde děti mohly znovu v klidu učit."

Základní škola Spreewald v berlínské čtvrti Schöneberg najala bezpečnostní strážce na ochranu učitelů a studentů před neukázněnými spolužáky. Přibližně 99 % žáků ve škole má imigrační původ. (Foto: Fridolin Freudenfett / Wikimedia Commons)

2. března. V Mühlackeru ubodal 41letý Syřan Abu Marwan svou 37letou ženu. Jejich tři děti, dívka a dva chlapci, se staly svědky vraždy. Později vyšlo najevo, že bezprostředně po vraždě nahrál zakrvácený muž na Facebook video, ve kterém varuje ženy, aby nedráždily své manžele: "Takhle dopadnete."

4. března. 30letý muž, který v Berlíně znásilnil nejméně čtyři ženy na stanicích metra nebo v jejich blízkosti, se udal na policii poté, co byly zveřejněny jeho fotografie z bezpečnostních kamer. Muž si vybíral své oběti při cestování metrem. Navazoval s nimi oční kontakt, sledoval je ze stanice a následně je znásilnil. Berlínská policie zatajila informace o jeho státní příslušnosti. Deník Berliner Zeitung chybějící údaje doplnil: pochází z Egypta.

4. března. Skupina deseti migrantů sexuálně napadla několik žen na festivalu pod širým nebem v Lienenu. Útok byl případem taharush, což je praxe, při které skupiny arabských mužů obklopí ženy a sexuálně je napadnou.

5. března. Podle novin Welt am Sonntag zločinecké klany z Blízkého východu v Berlíně zastrašují policii tím, že provokují policisty během zatýkání a natáčí je mobilními telefony. Rozšiřují také fámy, že policisté vyhledávají sexuální služby prostitutek, které patří těmto zločineckým klanům. "Velmi zřetelně se jedná o taktiku snažící se o diskreditaci kolegů," řekl mluvčí policejní unie GdP v Berlíně Benjamin Jendro. "Zločinci chtějí ukázat, že stát ztrácí kontrolu. To se stalo oblíbeným sportem."

5. března. Spolkoví státní zástupci obvinili v Hamburku 20letého syrského přistěhovalce Yamena A. z plánování džihádistického útoku v Německu. "Obviněný je obžalován z plánování islamisticky motivovaného útoku s použitím výbušnin, s jehož přípravou již začal," uvedli státní zástupci. "Obviněný chtěl při svém útoku zabít nejméně 200 lidí a spojit jej s předchozími útoky přičítanými Islámskému státu v Evropě. Bylo pro něj důležité vytvořit mezi obyvateli Spolkové republiky Německo atmosféru strachu a nejistoty."

6. března. V Dessau začal soudní proces se čtyřmi Eritrejci, kteří hromadně znásilnili 56letou ženu. Muži na náměstí popíjeli alkohol, když se nedaleko nich objevila žena sbírající recyklovatelné lahve a plechovky. Muži nabídli ženě své lahve. Když se k nim přiblížila, udeřili ji do hlavy lahví, odvlekli ji po betonových schodech do sklepa nedalekého domu a více než hodinu ji střídavě znásilňovali. Státní zástupci popsali scénu jako "nezřízenou brutalitu". Obžalovaní, kteří byli identifikováni na základě testů DNA, neměli žádné výčitky svědomí. Jeden z obviněných, 21letý Sultan A., řekl, že trpí ztrátou paměti, protože byl opilý: "Jsem muslim a alkohol moc dobře nesnáším." Soud pokračuje.

6. března. Poslanci antiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) cestovali do Sýrie, aby zde zhodnotili bezpečnostní situaci. AfD se snaží prosazovat vyhlášení Sýrie za bezpečnou zemi a poslat zpět půl milionu syrských uprchlíků, kteří v současné době žijí v Německu. Christian Blex, poslanec AfD ze Severního Porýní-Vestfálska, tweetoval scény z bazaru v Damašku: "Ryzí každodenní život. Moderní obchody. Ženy se šátky i bez nich. Je těžké uvěřit, že tisíce syrských mužů žijí nyní v Německu a chtějí tam přivést i své rodiny..." Také tweetoval popisy syrských žen v Damašku: "Modré džíny místo černého závoje! Ženy posedávají v barech. V Mekce téměř nepředstavitelné - v berlínské čtvrti Neukölln bohužel také."

10. března. Spisovatel a držitel řady ocenění Uwe Tellkamp přišel o svého nakladatele – nakladatelství Suhrkamp Verlag , který s ním rozvázal smlouvu poté, co zpochybňoval migrační politiku otevřených dveří kancléřky Angely Merkelové. Při veřejné debatě v Drážďanech Tellkamp uvedl: "Většina migrantů v Německu neprchá před válkou a pronásledováním, více než 95 % z nich sem přichází za systémem sociálního zabezpečení." Krok nakladatelství Suhrkamp Verlag vyvolal vlnu podpory pro Tellkampa a uživatelé sociálních médií nazvali vydavatele "Stasi nakladatelství", což je odkaz na bývalou východoněmeckou tajnou policii Stasi – Staatssicherheit, která potlačovala disent. Tellkamp varoval před blížící se "diktaturou morality" v Německu, kde existuje "myšlenková hranice mezi žádoucím a tolerovaným názorem". Tellkamp dodal: "Můj názor je tolerován, ale není žádoucí."

11. března. Nastávající ministr vnitra Horst Seehofer představil "hlavní plán" pro urychlení deportace nelegálních migrantů. Řekl, že bude aplikována "nulová tolerance pro pachatele trestných činů a no-go zóny." Seehofer také řekl, že jeho cílem je větší bezpečnost a jeho vzorem je Bavorsko: "Bavorsko je jedním z nejbezpečnějších regionů v Evropě a to by mělo platit pro celé Německo."

11. března. Kurdové byli podezříváni ze žhářského útoku na tureckou mešitu Koca Sinan v Berlíně. Tento útok není ojedinělý, je odrazem rostoucího násilí mezi nacionalistickými Turky a militantními Kurdy na německé půdě.

12. března. Ve Flensburgu 18letý afghánský žadatel o azyl Ahmad G. ubodal svoji 17letou přítelkyni Mireille B. zřejmě kvůli tomu, že odmítla konvertovat na islám.

12. března. Pracovní soud v Hannoveru nařídil společnosti Volkswagen, aby znovu přijala 30letého německo-alžírského muže, Samira B. Výrobce automobilů ho propustil ze zaměstnání v listopadu 2016, protože se obával, že muž by mohl v hlavním závodě ve Wolfsburgu provést džihádistický útok. Muž vyhrožoval svým spolupracovníkům, že "všichni zemřou" a řekl, že se chce připojit k Islámskému státu. V roce 2014 byl zatčen na letišti v Hannoveru. Měl v zavazadle dron, 10 000 eur v hotovosti a mířil do Sýrie. Německé orgány mu odebraly cestovní pas. Správní soud v Braunschweigu později zjistil, že B. "se podílel na náboru a podpoře džihádistů z Wolfsburgu". Hannoverský soud nicméně rozhodl, že společnost VW neprokázala, že muž nějak konkrétně narušoval klid ve firmě.

14. března. Dolní komora německého Parlamentu, Bundestag, formálně zvolila Angelu Merkelovou kancléřkou do jejího čtvrtého funkčního období. Rozdíl v hlasování byl těsný, pouze devět hlasů. Celkem 364 členů Bundestagu hlasovalo pro Merkelovou, 315 hlasovalo proti ní. Bylo devět absencí a 21 poslanců bylo buď nepřítomno, nebo odevzdalo neplatné hlasovací lístky. (Poznámka překladatele: Bundestag má aktuálně 709 poslanců. Angela Merkelová potřebovala získat více než 50 % hlasů – potřebovala tedy získat min. 355 hlasů. Získala jich 364, to je o 9 více.)

14. března. Přibližně padesát západoafrických migrantů začalo dělat výtržnosti, když se policie pokusila deportovat žadatele o azyl z Gambie z ubytovny migrantů ve městě Donauwörth v Bavorsku. Policie zastavila operaci a vyžádala si posily. Migranti házeli na policisty láhve, židle a polévali je seshora vařící vodou. Později se více než 150 Západoafričanů shromáždilo k protestům na nádraží, čímž vyvolali rozsáhlou policejní akci. Celkem bylo zatčeno 32 osob. "Hledat u nás ochranu a bezpečí a současně organizovat takové nepokoje a ignorovat náš právní systém je nepřijatelné," řekl bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann.

15. března. 23letý afghánský žadatel o azyl křičící slova znějící jako "Alláhu Akbar" se vrhl směrem ke kancléřce Angele Merkelové, když opouštěla ​​budovu Reichstagu v Berlíně. Muž byl zadržen její osobní ochrankou a poslán do psychiatrické léčebny.

16. března. Ministr vnitra Horst Seehofer byl v prvním rozhovoru od jeho nástupu do úřadu 14. března dotázán, zda islám patří do Německa. Odpověděl: "Ne. Islám do Německa nepatří, Německo je založeno na křesťanství. Tato tradice zahrnuje neděli bez práce, svátky a rituály jako Velikonoce, Letnice a Vánoce." Seehoferovy výroky vyvolaly okamžitou bouři kritiky od samozvaných strážců německého multikulturalismu, včetně kancléřky Angely Merkelové, která opakovaně trvala na tom, že "islám do Německa patří". Zdá se však, že němečtí voliči souhlasí se Seehoferem. Podle průzkumu časopisu Focus 74 % respondentů uvedlo, že islám do Německa nepatří. Pouze 6,4 % dotázaných uvedlo, že islám do Německa rozhodně patří.

19. března. Spolkový soudní dvůr (Bundesgerichtshof) - zamítl žádost muslimské ženy o zrušení zákazu řízení auta se zahaleným obličejem. Žena tvrdila, že tento zákaz porušuje její svobodu vyznání. Soud shledal, že žena, která nosí nikáb sedm let, nedokázala vysvětlit, jak zákon porušuje její náboženskou svobodu nebo jaká újma jí hrozí, když bude řídit nezahalená.

21. března. Kancléřka Angela Merkelová v prvním významném projevu svého nového funkčního období uvedla, že její rozhodnutí povolit vstup do země více než milionu migrantů bylo "humanitární výjimkou", která se nebude opakovat. Řekla, že Německo udělá více pro posílení programů pomoci OSN a současně bude usilovat o zvýšení zabezpečení vnějších hranic Evropské unie. Dodala, že Německo bude i nadále přijímat politické uprchlíky, ale že vláda se zaměří také na deportace. "Lidé, kteří nemají na ochranu právo, budou muset naši zemi opustit, nejlépe dobrovolně, ale v případě nutnosti prostřednictvím státní deportace," uvedla Merkelová. Zopakovala závazek své vlády uvedený v koaliční dohodě, že počet migrantů přijatých ročně bude omezen na 200 000 nebo méně. Dodala: "Je nezpochybnitelné, že naše země byla historicky formována křesťanstvím a judaismem. Je ale také fakt, že se 4,5 milionu muslimů žijících s námi, se jejich náboženství islám stalo součástí Německa."

23. března. Policie ve Flensburgu klasifikovala část centra města jako "nebezpečnou zónu" po násilných střetech mezi mladistvými různých národností. Klasifikace umožňuje policii prohledat kohokoli v oblasti bez ohledu na to, zda je podezřelý ze spáchání trestného činu nebo není. Policie viní mladistvé z nárůstu počtu loupeží, útoků a krádeží v oblasti.

24. března. 17letý syrský migrant pobodal a vážně zranil 24letou německou ženu v supermarketu v Dolním Sasku. Žena byla napadena poté, co se vložila do sporu mezi svým přítelem a dvěma přistěhovalci ve věku 13 a 14 let. 17letý je bratr jednoho z mladších teenagerů. Lékaři ji uvedli do umělého spánku a odstranili jí slezinu a části slinivky. Policie údajně zvažovala, že upustí od obvinění z vraždy a obviní 17letého z méně závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. Chlapcův právník řekl, že jednal v sebeobraně.

25. března. Podle prezidenta Německé asociace učitelů (Deutschen Lehrerverbandes, DL) Heinze-Petera Meidingera bují na německých základních školách antisemitismus. Videa se sekáním hlav jsou na německých školách běžná a dívkám bývá vyhrožováno smrtí. "Bohužel, to už nejsou ojedinělé případy, dokonce ani mezi velmi mladými žáky na základních školách. Tyto incidenty se nyní dějí na mnoha školách v Německu. Jedna věc je jistá: Krutá násilná videa na sociálních sítích se již dávno stala součástí života studentů. Na diskusních fórech, jako je WhatsApp, se filmy, na kterých ISIS stíná hlavy, šíří jako požár."

25. března. Podle Juliana Reichelta, šéfredaktora deníku Bild, nese německá vláda zodpovědnost za rostoucí arabský antisemitismus, který se s uprchlickou krizí ještě vystupňoval:

"Je nepřijatelné, že se nemuslimové a především židovské děti v této zemi musí bát chodit do školy, protože jsou označováni za 'nevěřící' a dokonce je jim vyhrožováno smrtí. Naše vláda říká, že to je nepřijatelné. Ale to jsou prázdná slova, když vláda měsíce jen nečinně přihlíží. Od podzimu platí ponižující verdikt okresního soudu ve Frankfurtu, že pro arabskou leteckou společnost Kuwait Airways' není 'přiměřené' přepravovat Izraelce (což v arabském světě znamená Židy). Letecká společnost Kuwait Airways má dovoleno diskriminovat Židy na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem a spolková vláda proti tomu nic nenamítá. Nic si nenalhávejme, je to spolková vláda, která z neznámých důvodů dovoluje, aby se s Židy v Německu takto zacházelo. V zemi, která povstala po holocaustu, je soudem výslovně povolena diskriminace občanů a vláda proti tomu nedělá nic."

26. března. V severním Německu propukla epidemie svrabu, infekční kožní choroby přenášené roztoči. Nemoc se vyskytuje převážně v ubytovnách pro uprchlíky, ale odborníci nejsou údajně schopni najít vysvětlení příčin vypuknutí epidemie.

26. března. Deník Lübecker Nachrichten zveřejnil video turecké svatební oslavy, na němž členové klanu uzavřeli dálnici Lübeck-Kücknitz a stříleli z aut do vzduchu. Tato praxe se rozšířila i do dalších částí Německa (zde, zde a zde).

28. března. V Duisburgu byl vyhlášen nouzový stav, když se desítky libanonských, kurdských a tureckých mužů ozbrojených mačetami a železnými tyčemi shromáždily na ulicích města a chystaly se k bitvě. Video z mobilního telefonu ukázalo muže, jež podle policie představují "průřez" místního obyvatelstva, jak rozbíjejí okna obchodu a útočí na policisty. "Právní stát nemůže přijmout to, že si jednotlivci nebo skupiny myslí, že mohou fungovat mimo náš hodnotový systém," řekl starosta města Duisburgu Sören Link. "Hromadná shromáždění, která vyústí v násilí, jsou neslučitelná s naším pojetím demokracie. Lidskost, tolerance, úcta a mezilidské vztahy založené na demokracii jsou základními hodnotami, na nichž spočívá naše soužití. Všichni chceme žít v mírumilovné, otevřené a demokratické společnosti."

28. března. Spolkový statistický úřad oznámil, že v roce 2016 zaznamenalo Německo nejvyšší míru porodnosti od roku 1973. Migrace měla na porodnost významný vliv: 184 660 dětí se narodilo matkám cizí národnosti - což představuje nárůst o 25 % oproti roku 2015. Míra porodnosti mezi německými ženami vzrostla z 1,43 dítěte v roce 2015 na 1,46 dítěte na ženu. Míra porodnosti u neněmeckých žen se zvýšila z 1,95 na 2,28 dítěte na ženu.

30. března. Kardinál Reinhard Marx, nejvyšší představitel katolické církve v Německu, vyzval na Velký pátek křesťany k "usmíření" s muslimy: "Bez přátelství, bez setkávání se, bez otevřenosti k druhým není žádné porozumění, žádné usmíření, žádná komunita a místo toho vzniká nedůvěra, strach a násilí."

31. března. 32letý syrský žadatel o azyl zapálil bytový dům v Lipsku. Jedna osoba zahynula, 16 bylo zraněno a 34 lidí ztratilo své domovy. Syřan byl obviněn z vraždy, z pokusu o vraždu a ze žhářství. 30letý žadatel o azyl z Eritreje ubodal k smrti 44letého eritrejského žadatele o azyl v centru města Wetzlar.

31. března. Předseda Bundestagu Wolfgang Schäuble řekl, že islám je v Německu natrvalo: "Nemůžeme zastavit historii, každý se musí vyrovnat se skutečností, že islám se stal součástí naší země."

Soeren Kern je vedoucí spolupracovník Gatestone Institute se sídlem v New Yorku.

Související témata:  Německo
Nejnovější články od:
nechte si zasílat novinky do e-mailu: přihlaste se zdarma k seznamu adres think-tanku gatestone institute.

Pro další podobné články navštivte českou verzi Gatestone institutu




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: