EpShark

Klinika: mozky vymyté komunismem

11. 1. 2019



To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký. No to by tak hrálo, aby věci, ti mlčenliví soudruzi, ladem ležely. Žijeme přeci v multikulturním eurosocialismu, předvoji komunismu, a tak si každý může brát dle svých potřeb, není-liž stará bolševická pravda? Výhradně tedy z cizího …

Vždyť tak se chovají bolševici po celém světě po celou historii. Nic netvořit jen krást a týt na práci jiných. Tak proč by se dnešní komsomolci, zvaní Antifa či podobně, měli chovat jinak. Následují příklad svých ideologických vzorů.

To je přesně případ pražského „komunitního centra“ Klinika. Mladí soudruzi vzali objekt útokem. Vytvořili tam něco mezi agitačním střediskem SSM a feťáckým doupětem, by zde mohli kouti pikle proti mezinárodnímu kapitálu, rasismu, xenofobii a dalším „nešvarům“ naší společnosti. Že budova patří někomu jinému, samozřejmě neřešili. Oni jsou přeci ti nadlidé s jedinou správnou pravdou a všichni jejich kritici mohou jít tak akorát do prdele.

Nakonec však přeci jen padla kosa na kámen. Byrokratický erární moloch státu se po letech nečinnosti přeci jen pohnul a komsomolcům vzkázal, že takto přeci jen soudruzi ne, ještě ten pravý komunismus nemáme a přikázal jim se z nelegálně obsazené budovy vystěhovat.

Co na to rudí mládežníci? Státu samozřejmě ukázali fakáče, a že oni se stěhovat nebudou, protože … „Rozhodli jsme se zůstat, protože kdybychom odešli, tato budova by zůstala prázdná. Máme informace o tom, že přestože SŽDC tvrdí, že budovu potřebuje na kanceláře, není to pravda. Nepotřebuje ji. Ukázalo se to během toho, když SŽDC v průběhu stavebního řízení několikrát změnilo účel rekonstrukce,“ sdělila na tiskové konferenci členka kolektivu Kliniky soudružka Markéta Juřicová. „Stavební řízení je přerušeno do konce května. Tato budova by zůstala minimálně několik měsíců až let prázdná,“ dodala.

Novodobé komsomolce již tradičně podpořila i strana Zelených: „Jako Zelení a Zelené z Prahy 3 i jako občané a občanky vyjadřujeme podporu Autonomnímu sociálnímu centru Klinika, a současně nesouhlas s jeho plánovaným vyklizením ze strany Správy železniční dopravní cesty (SŽDC),“ uvedla žižkovská vládní strana ve svém prohlášení.

No vidíte. Bolševikem vymyté mozky si myslí, že přeci jen oni mají rudé právo na objekt, protože jej prý dokážou využít lépe než jeho právoplatný majitel. Ten bídák by snad dokonce zase nechal budovu nějaký čas ležet ladem a pak by z ní udělal nějaké zbytečné kanceláře pro svou potřebu! Tak to tedy ne, soudruzi!

Zítra v 9:00 má však již natvrdo začít exekuční vystěhování Kliniky. Opravdu se tak stane?

Píše pan Karel Kříž na PP


Pozn. PeTaXe.: „Myslím, že tato fetišizace vlastnického práva je morálně daleko horší než porušování vlastnických práv ve prospěch dobré věci. Možná můžu mluvit za většinu kolektivu Kliniky, když řeknu, že vlastník by neměl mít právo dělat si s tou budovou úplně, co chce.“ Markéta Juřicová z kolektivu tzv. autonomního sociálního centra Klinika.

JUDr. Tomáš Tyl to glosuje: „Fetišizace vlastnického práva“ a „demokratizace vlastnictví“ — ty pojmy si pamatujte, tak se dnes říká krádeži.

Z tiskovky na Klinice učinil JXD reporáž, z níž vyjímám:

Tiskovka v cizím je pro anarchisty samozřejmostí. Léta okupují cizí majetek, léta zadarmo parazitují na celospolečenském vlastnictví a zabírají nemovitosti v centru Prahy, aniž by za to platili. Teď když je po rozhodnutí soudu, které odmítají respektovat, čeká exekuční vystěhování, si dokonce do toho cizího objektu, kde nemají co pohledávat, svolali tiskovku a pozvali tam novináře. Tak jsme vyrazili také, podívat se, jak se na Žižkově už zase připravuje diktatura proletariátu. Ve squatu to dost smrdělo, ale nešlo rozlišit, jestli následkem péče a hygienických zvyklostí ultralevičáků smrdí budova, nebo zda puch vychází z anarchistů samotných. Ale nebyli jsme tam očuchávat, nýbrž získávat relevantní informace. A tak jsem nechal soudruhy, aby se vybreptali z tezí, že majitel tu budovu, kterou okupují, vlastně nepotřebuje. A pak jsem položil zásadní otázku.

„Proč nerespektujete rozhodnutí soudu a právo na vlastnictví?“ zeptal jsem se na to základní, co musí napadnout asi každého jedince s IQ převyšujícím inteligenci mumie soudruha Vladimíra Iljiče Lenina. Proč soudruzi z Kliniky nerespektují vlastnická práva?

Soudruh okecával, až z něj nakonec vypadlo: „Omezit demokracii jenom na právo a pořádek — to je klička, která vede k autoritářským režimům! Fetišizace vlastnických práv je jeden ze základních problémů společnosti.“

A pak soudruh vysvětlil, že jsou pro demokratizaci vlastnictví. Na dotaz, zda si tedy můžu vzít jeho mobil, však odpověděl: „To není demokratizace vlastnictví, sebrat někomu mobil!“

„A barák ano?“ nedal jsem se.

„My jsme barák nikomu nevzali!“ odpověděl ten mladý squatter na tiskové konferenci pořádané v neoprávněně obsazeném domě, kde byl protiprávně. A pak, jak nikomu nic neberou, mi vzali slovo. Vše výše popsané není v podstatě nic nového, že levicoví extremisté jsou zlodějská verbež, nikoho nepřekvapí. V průběhu reportáže jsme však přece jen něco nového zjistili. Je to ale tak nechutné, odporné a říká to tak děsivé informace o mladých levičácích, že z toho bude velký článek v tištěném Reflexu.

JXD, 9. ledna 2019 • Reflex.cz 

Celé video je k dispozici na Reflex.cz, nebo tady máte tiskovku těch dárečků na FCB: facebook.com/klinika451/

Článek vyšel na svobodny-svet.cz




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: