EpShark

Salvini: Itálie a Polsko budou vést revoluci v Evropě

10. 1. 2019



Italský místopředseda vlády Matteo Salvini využil návštěvu Polska k posílení aliance mezi ním a euroskeptickou polskou vládou, přičemž trvá na tom, že obě země se budou podílet na "znovuzrození" Evropy.

potenciální aliancí, která je ve hře před letošními evropskými volbami řekl Salvini: "Polsko a Itálie budou součástí nového jara Evropy, renesance evropských hodnot". Mluvil na tiskové konferenci vedle polského ministra vnitra Joachima Brudzinského, který zorganizoval toto setkání.

Salvini řekl jasně, že si myslí, že Itálie a Polsko mohou vést ostatní: "Připravujeme novou rovnováhu a novou energii pro Evropě a Polsko a Itálie absolutně povede tento nový evropský proud," uvedl a zároveň zdůraznil dominanci "Francouzsko-německé osy".

S odkazem na následky nadcházejících voleb do EU Parlamentu Salvini dodal: "Evropa, která se v červnu objeví, nás povede spíše než ta, která existuje dnes a je vedena byrokraty."

Salviniho Lega a Kaczynskiho strana zákona a spravedlnosti spolu s ostatními euroskeptickými stranami se postaví byrokratům Bruselu. Zatím Brusel nikdy nečelil takhle velké alianci euroskeptiků.

Euroskepticismus nadále pokračuje v celé Evropě. Dokonce i v Německu AFD uvažuje o odchodu z EU, pokud se EU do roku 2020 nezmění. Uvidíme, kdo bude další, kdo bude následovat Británii a její Brexit?

Mike

Zdroj: Voice of Europe




Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Vložit komentář: